Bujo Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Tradycyjenie chyba zaczynam watek o tych pieknych rybach. Fotka wprawdzie jednej bo przeciez kazdy szanujecy sie wedkarz stosujacy C&R nie cyka 10 zdjec. Generalnie ryb bylo bardzo duzo,kilkuletnie doswiadczenie i wnikliwe obserwacje plus tajemnicze wzory nimf robia swoje. Tego dnia mialem 15 ryb powyzej 40 cm z czego 8 45 plus. Najwieksza 47-48. Szwecja sie chowa Wedka to oczywiscie muchowka Batsona na rezonansie Robi az milo i pozwala czuc niewyczuwalne brania :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Gratulacje, piękny kardynał. Kiedyś, dawno temu bo w latach 70' takie kardynały w Parsęcie pływały i było ich bardzo dużo, eeh aż łza się w oku kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Aleeeeee... Przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nie chciałbym być bezczelny ale czy mógłbym pojechać z Tobą na lipienie Mogę prowadzić i nie pić to drugie będzie trudniejsze ale dla 8 lipieni 45+ dziennie mogę znieść nawet taka katorgę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nie chciałbym być bezczelny ale czy mógłbym pojechać z Tobą na lipienie Mogę prowadzić i nie pić to drugie będzie trudniejsze ale dla 8 lipieni 45+ dziennie mogę znieść nawet taka katorgę Pozdrawiam Raczej bilet do Londynu ci sie przyda Musisz tez poczekac min do 15 pazdziernika az zacznie sie nowy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Michał ale w....sz .Takie lipasy w kraju to już raczej na obrazkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Kucyka Ci obetnę <_< 1 za piękne lipki, którymi jak zwykle w..asz 2 za niezauważanie priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nie chciałbym być bezczelny ale czy mógłbym pojechać z Tobą na lipienie Mogę prowadzić i nie pić to drugie będzie trudniejsze ale dla 8 lipieni 45+ dziennie mogę znieść nawet taka katorgę Pozdrawiam Raczej bilet do Londynu ci sie przyda Musisz tez poczekac min do 15 pazdziernika az zacznie sie nowy sezon Dobra, co robić, poczekam. Myślę że warto Pamiętam czasy kiedy na Redzie łowiło się kilka ryb 40+ dziennie ale niestety to wszystko było w ubiegłym wieku Teraz jest już normalnie.Zazdroszczę możliwości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Bujo fajny Lipas gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czasy nie tak odległe: http://swi.fishing.pl/nieregularnik/wedkowanie-i-swi/swi-jes ienne-bieszczady-2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 No wreszcie fotki jakies wstawiłeś. Fajne ryby, kuźwa to już teraz trzeba mieć muchówkę na rezonansie .Dziwne, że nikt o muchy nie pyta bo podejrzewam ze mimo rybności wód wcale tak z marszu takie profesory nie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czasy nie tak odległe: http://swi.fishing.pl/nieregularnik/wedkowanie-i-swi/swi-jes ienne-bieszczady-2009 Kocham tą rzekę Zajebista wyprawa i fajni kompani czego chcieć więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czasy nie tak odległe: http://swi.fishing.pl/nieregularnik/wedkowanie-i-swi/swi-jes ienne-bieszczady-2009 Kocham tą rzekę Zajebista wyprawa i fajni kompani czego chcieć więcej Pozdrawiam Dokładnie, z taka ekipą w takim miejscu nawet wędkować nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Tylko tych lipieni już tam nie ma .Duża woda i kormorany załatwiły na cacy.Zostały niedobitki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Michał, jak fajnie znowu Ciebie widzieć , planuj kilka dni wolnego na maj i wracaj, pochodzimy trochę za boleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 No nie ma . Nie ma też tragedii.Tej wielkości ryby na łowisku no kill szybko się odrodzą.Wystarczy dobre zarybienie i za kilka lat są znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Michał, dałem linka do Carla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a w tym wątku częstym gościem nie jestem. W zasadzie przyłów przy pstrągowym smyczeniu, ale cieszy... śliczna rybka... Moja wina, moja wina... nie zwróciłem uwagi, rybka uwolniona tuż po zdjęciu. Tak rzadko gości na mojej wędce, że zwyczajnie się ucieszyłem nie pamiętając o okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Piekny Lipion! Kolory fantastyczne, gratki Baloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Rybka faktycznie śliczna. W jakim kraju złowiona jeśli można wiedzieć? Pozwolę sobie od razu wytłumaczyć powyższe wścibskie pytanie. Otóż wydaje mi się, że mamy obecnie tarło i okres ochronny tych pięknych, bardzo delikatnych i coraz rzadszych ryb, a kolega Mateusz zdjęć lipienia, atakującego w miłosnym szale nierzadko wszystko co się porusza, na pewno by nie zamieszczał... Zresztą nawet jak by mu się zdarzyło, to ogromna liczba obecnych tu etycznych wędkarzy zwróciła by mu na to uwagę. Jeśli by oczywiście zdążyli przed bardzo szybką zazwyczaj reakcją modów. Czyżby niemiecki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 wszystko się zgadza. Mój błąd, zbyt rzadki to gość w moich rękach. Rybka polska - stety i niestety... ale już wytarta była... Wybaczcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 U nas też już po tarle, przepędziły mi jazie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Rybka faktycznie śliczna. W jakim kraju złowiona jeśli można wiedzieć? Pozwolę sobie od razu wytłumaczyć powyższe wścibskie pytanie. Otóż wydaje mi się, że mamy obecnie tarło i okres ochronny tych pięknych, bardzo delikatnych i coraz rzadszych ryb, a kolega Mateusz zdjęć lipienia, atakującego w miłosnym szale nierzadko wszystko co się porusza, na pewno by nie zamieszczał... Zresztą nawet jak by mu się zdarzyło, to ogromna liczba obecnych tu etycznych wędkarzy zwróciła by mu na to uwagę. Jeśli by oczywiście zdążyli przed bardzo szybką zazwyczaj reakcją modów. Czyżby niemiecki? Zawsze czujny,zwarty i gotowy do ataku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 O, git majonez @hoin zwrócił uwagę - chwali się.@Baloo przyznał się do błędu - szacun ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Moim zdaniem nie ma powodu do wstydu. Przyznam się że tez trafiły mi się lipki w tym roku przy testowaniu moich obrotówek i to nie powód do komplesów. Ważne że wracaja do wody w dobrej kondycji. łowienie na plan kardynałów w oksesie godów a przyłów to dwie inne sprawy. Na jednym odcinku pwiedzmy złowiłem 3 i dalszy kilometr odpuściłem bo woda podobna i nie chciałem niepokoic. Ale ciekawostka że razem z nimi również źródlaki się kręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi