Andru77 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Moim zdaniem nie ma powodu do wstydu. Przyznam się że tez trafiły mi się lipki w tym roku przy testowaniu moich obrotówek i to nie powód do komplesów. Ważne że wracaja do wody w dobrej kondycji. łowienie na plan kardynałów w oksesie godów a przyłów to dwie inne sprawy. Na jednym odcinku pwiedzmy złowiłem 3 i dalszy kilometr odpuściłem bo woda podobna i nie chciałem niepokoic. Ale ciekawostka że razem z nimi również źródlaki się kręca.Tęczaki po prostu przypłynęły na obiad, ikra lipienia białka co nie miara, pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Witam.To już pazdziernik,tak więc wczoraj wybrałem sie na lipienie.Rzeka przywitała mnie niskim,przyjaznym poziomem wody,piekną pogodą,spokojem i brakiem kajakarzy.Spotkałem kolegę po kiju i zamienilismy kilka zdań nie przeszkadzajac sobie wzajemnie.Na jednym ze zdjęć odnajdziecie jego oddaloną sylwetkę.Lipienie-niewielkie co prawda -największe 3 były chyba wymiarowe-brały zarówno na mokrą muszkę,jak i na lekką nimfę zarzucana daleko pod prąd ,ale kilka z nich dostarczylo najwiekszej satysfakcji-zbierały! i połakomiły się na suchą jęteczkę koloru szarego.W wodzie ślicznie odbijało się niebo,a ja smigałem 9 stopową Daiwą alltmor i kolowrotkiem Lamson-to lekki wszechstronny zestaw użycie którego jest w moim odczuciu kwintesencja muszkarstwa.Linka dość już leciwa,ale nadal pływajaca-wf 5 Cortland koloru brzoskwini.Przypon" uczyniłem" ze związywanych żylek,na końcu 0,16 lub 0,14-to w przypadku suchej muszki.Wypuszczanie wszystkich ryb pozwala na czerpanie radosci z każdego holu,a 29 cm nie rodzi frustracji .Ryby były niewielkie,niestety to cień dawnej świetności rzeki,ale zabawa mimo to świetna Fotografie ryb robiłem w pośpiechu-odhaczane były w wodzie i nie zawsze pozowały odpowiednio .Na brzegu liczne ślady bobrowej aktywności,i oznaki nadchodzącej ,póznej jesieni.Wpadnę tu jeszcze chyba w listopadzie jeśli czas pozwoli. Pzdr-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Fajne klimaty, Piława czy Dobrzyca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Biały Dunajec??? :lol: .Trochę zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Biały Dunajec??? :lol: .Trochę zapominam Kardi ni chwal się bo do reszty zostanie woda objedzona .Klimat miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Biały Dunajec??? :lol: .Trochę zapominam A ja myślałem, że Czarny :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Kardi ni chwal się bo do reszty zostanie woda objedzona .Klimat miodzio. Nie chwalę się,nie chwalę-Dunajec wiele wytrzyma .Za klimat dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 też kilka lipków ostatnio udało mi się złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Piękna samiczka,gratulacje!Plener też zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Poza płetwą grzbietową,jest jakaś inna różnica miedzy samiczką a samcem?To te zapewne samce.Takie rybki sprzed chyba 2 lat.Jak będą przymrozki to się odezwą czyli za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 To jeden z największych z Sanu w 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffffffffffffffffffffffffff Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Mój ubiegłoroczny,największy w 2012, spinningowy,50++.Kiepska jakość zdjęć z telefonu,zmoczona nokia nie wytrzymała napięcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi