Gość Mysha Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 To bardzo piękna książeczka. Rzecz o miłości i magii. Do ryb i wędkowania. Napisana pięknym językiem, a na stronie 18 i 19 jest określony sens wędkowania. Baardzo polecam.Dziś rano skończyłem. Warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 wychodzi na to, że mamy literackiego Nobla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Gdyby go dostał Szymański za "Wędkarstwo rzeczne" to pewnie byłby jakiś odzew...... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Gdyby go dostał Szymański za "Wędkarstwo rzeczne" to pewnie byłby jakiś odzew...... Może to o czym pisze nie nastraja zbyt optymistycznie stąd i kolokwialnie rzecz ujmując relatywnie nieduża popularność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trygram Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 A ja myślę, że przynajmniej teraz "noblowscy" Bieguni Tokarczuk, która to jest o potrzebie "bycia "w ruchu", jest trochę o jednej z potrzeb wędkowania - ruszenia się z domu, zmieniania miejscówek i ciągłego poszukiwania:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Mam zły zwyczaj czytania kilku ksiązek naraz. Tymrazem wreszcie skonczylem Jaume Cabre "Kiedy zapada mrok" Znakomite ! Polecam jak i wszystko inne tego pisarza https://pl.wikipedia.org/wiki/Jaume_Cabr%C3%A9Natomiast odradzam Maćka Bielawskiego "Doktor Bianko i inne opowiadania" Nie mylic z Maciejem Zarembą Bielawskim Jego "Dom z dwoma wieżami" jak najbardziej OK., jak kto lubi wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Witam Panowie.Zapodaję pomysł. Trochę głupio wystawiać na sprzedaż, w dziale do tego przeznaczonym, książki, które żadna miarą nie idą w parze z wędkowanie.Z tego co się zorientowałem nasi koledzy dużo czytają i czytają dobre rzeczy. Ale żeby czytać kolejne, trzeba zrobić na nie miejsce. Innymi słowy proponuję otwarcie nowego podziału T kupię, sprzedam dobre książki. Co sadzicie?Pozdrawiam. Alekm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Jestem Za! Dodałbym jeszcze WYMIENIĘ ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Bardzo dobry pomysł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Rezerwa do czasu ukazania zdjęć ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Nieskromnie powiem że nosiłem sie z takim pomyslem czas jakiś. Niemiej obdarzony trzema już punktami nie mialem śmiałości... Brawo Aleksander ! Popopieram jak najbardziej.Mam raczej małe mieszkanie a książek ciagle przybywa w zastraszającym tempie. Z miejsca kilkadziesiąt pozycji mogłbym wystawić... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Marcin, jak kilkadziesiąt to chyba trzeba już z adminem taką sprzedaż ustalać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Witam Panow.Kieruję więc pytanie do naszych Adminów.Można otworzyć taką podgrupę w kwestii kupna sprzedaży i wymiany książek?Z formułą so uzgodnienia.Co to znaczy formuła? Czy wystarczy lista tytułów, czy też potrzebne będą zdjęcia grzbietów książek, czy zdjecia okładek, i oczywiście cena. PozdrawiamAlek Edytowane 19 Października 2019 przez platynowłosy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Uważam, że pomysł dobry. Sam ostatnio wietrzyłem półki pod nowe knigi i oddałem cały 2017 rok czasopisma Nowa Europa Wschodnia do bibloteki. Mam jeszcze magazyn Kontynenty, kilka numerów. Jak ktoś coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Hej! Pilnie poszukuję książki (papierowej ) : Badania nieniszczące . Podstawy defektoskopii. - Anna Lewińska-Romicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Dziś rano skończyłem. Warto.Wykończyłem ją wczoraj. Baardzo mi sie podobała i każdy wędkarz przeczytać powinien. Jeszcze marzenie o podrózy do Astrachania jakze bliskie mojemu wzmocniło moja wieź z ta książką. Jeszcze w indeksie ryb jak by znalazł sie kleń to jak by pisana dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trygram Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) https://pics.tinypic.pl/i/0099Dwie piękne książeczki. Do dostania bardzo tanio lub o dziwo ze „słoną” ceną. Putrament jaki był to wszyscy wiedzą, ale wychodzi na to, że kochał łowienie. No i Naturę -te jego opisy stanów przyrody są bardzo piękne. W sumie to doświadczanie przyrody przykrywa nieco przygody wędkarskie, a że poza „opisem miesiąca” mało jest literatury pięknej tej wędkarskiej to polecam.https://images.tinypic.pl/i/00995/r3q7q75ynbku.jpeg Edytowane 7 Stycznia 2020 przez trygram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Może to nie literatura piękna, ale lubię też takie pozycje. Przez okres świąteczny przeczytałem:-"Waffen SS"- najlepsze w tej publikacji jest próba opisania motywów walczących pod sztandarami tej formacji.-"Sląsk zbuntowany" D.Zalega. Tu zaś o śląskich ochotnikach walczących w Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Jerzy Lovell " Księga ludzi , ptaków i ryb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 „Oko jelenia” - świetna seria Andrzeja Pilipiuka. Niedawno zacząłem, jestem na siódmym tomie... Wciąga. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Przez kilkanaście miesięcy tylko specjalistyczną literaturę zagraniczną o tematyce inwestycyjnej, ekonomicznej, finansowej. Trochę tysięcy stron, sporo ciekawych case study, ale w dużej części nudy.Ostatnio wróciłem do literatury bardziej rozrywkowej. Skończyłem Rytuały wody i Władców czasu, czyli kontynuacje Ciszy białego miasta - lekkie hiszpańskie kryminały.Teraz jestem w trakcie:- Księgi morza - polowanie na rekina polarnego, skandynawskie, ciężki styl- Opowieści o Trzech Królestwach - chińska powieść historyczna, klasyka- Księgi tysiąca i jednej nocy - największe dzieło arabsko-persko-asyryjskie, długie cholerstwo, 9 tomów, ale wyjaśnia ich kiepskie podejście do kobiet (powtarzający się motyw - zdrada z czarnym niewolnikiem )- Moja Polska - dołująca tematyka, książką warszawskiego wędkarza plus typowo wędkarskie o łowieniu ryb pelargicznych oraz w Morzu Śródziemnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zacząłem jakiś czas temu przygodę z czytaniem...ostatnio pokonałem "Powrót do Jedwabnego" - obie części, a także "Zapis Zarazy" autorstwa : Wojciech Sumliński, Tomasz Budzyński. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 A ja polecam wszystkim fanom polskiego muzycznego undergroundu z przełomu lat 80-90 książkę Dzika Rzecz autorstwa R. Księżyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 A ja polecam wszystkim fanom polskiego muzycznego undergroundu z przełomu lat 80-90 książkę Dzika Rzecz autorstwa R. Księżyka.Jest u mnie w kolejce do przeczytania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 W tej chwil czytam:- "Interwencja. Wojna z bolszewikami w świetle dokumentów" G. Popow- "Bękarty pańszczyzny. Historia buntów chłopskich" M. Rauszer Wracając do "Dzikiej Rzeczy" to z podobnej tematyki polecam "Oczami radzieckiej zabawki. Antologia radzieckiego i rosyjskiego undergroundu" K. Usenko i "Please kill me. Punkowa historia punka" L. McNeil, G. McCain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi