Skocz do zawartości

Jerkbait czyta...?

Simon123

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby go dostał Szymański za "Wędkarstwo rzeczne" to pewnie byłby jakiś odzew...... :rolleyes:

Może to o czym pisze nie nastraja zbyt optymistycznie stąd i kolokwialnie rzecz ujmując relatywnie nieduża popularność.

Mam zły zwyczaj czytania kilku ksiązek naraz. Tymrazem wreszcie skonczylem Jaume Cabre "Kiedy zapada mrok" Znakomite ! Polecam jak i  wszystko inne tego pisarza https://pl.wikipedia.org/wiki/Jaume_Cabr%C3%A9

Natomiast odradzam Maćka Bielawskiego "Doktor Bianko i inne opowiadania"   Nie mylic z Maciejem Zarembą Bielawskim Jego  "Dom z dwoma wieżami" jak najbardziej OK., jak kto lubi wspomnienia.

Witam Panowie.

Zapodaję pomysł.

Trochę głupio wystawiać na sprzedaż, w dziale do tego przeznaczonym, książki, które żadna miarą nie idą w parze z wędkowanie.

Z tego co się zorientowałem nasi koledzy dużo czytają i czytają dobre rzeczy.

Ale żeby czytać kolejne, trzeba zrobić na nie miejsce.

Innymi słowy proponuję otwarcie nowego podziału T kupię, sprzedam dobre książki.

Co sadzicie?

Pozdrawiam.

Alekm

• Like 4

Nieskromnie powiem że nosiłem sie z takim pomyslem czas jakiś. Niemiej obdarzony trzema już punktami nie mialem śmiałości... Brawo Aleksander ! Popopieram jak najbardziej.

Mam raczej małe mieszkanie a książek ciagle przybywa w zastraszającym tempie. Z miejsca kilkadziesiąt pozycji mogłbym wystawić...  

• Like 3

Witam Panow.

Kieruję więc pytanie do naszych Adminów.

Można otworzyć taką podgrupę w kwestii kupna sprzedaży i wymiany książek?

Z formułą so uzgodnienia.

Co to znaczy formuła? Czy wystarczy lista tytułów, czy też potrzebne będą zdjęcia grzbietów książek, czy zdjecia okładek, i oczywiście cena.

Pozdrawiam

Alek

Edytowane przez platynowłosy
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Dziś rano skończyłem. Warto.

Wykończyłem ją wczoraj. Baardzo mi sie podobała i każdy wędkarz przeczytać powinien. Jeszcze marzenie o podrózy do Astrachania jakze bliskie mojemu wzmocniło moja wieź z ta książką. Jeszcze w indeksie ryb jak by znalazł sie kleń to jak by pisana dla mnie ;)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Może to nie literatura piękna, ale lubię też takie pozycje. Przez okres świąteczny przeczytałem:

-"Waffen SS"- najlepsze w tej publikacji jest próba opisania motywów walczących pod sztandarami tej formacji.

-"Sląsk zbuntowany" D.Zalega. Tu zaś o śląskich ochotnikach walczących w Hiszpanii.

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Przez kilkanaście miesięcy tylko specjalistyczną literaturę zagraniczną o tematyce inwestycyjnej, ekonomicznej, finansowej. Trochę tysięcy stron, sporo ciekawych case study, ale w dużej części nudy.

Ostatnio wróciłem do literatury bardziej rozrywkowej. Skończyłem Rytuały wody i Władców czasu, czyli kontynuacje Ciszy białego miasta - lekkie hiszpańskie kryminały.

Teraz jestem w trakcie:
- Księgi morza - polowanie na rekina polarnego, skandynawskie, ciężki styl
- Opowieści o Trzech Królestwach - chińska powieść historyczna, klasyka
- Księgi tysiąca i jednej nocy - największe dzieło arabsko-persko-asyryjskie, długie cholerstwo, 9 tomów, ale wyjaśnia ich kiepskie podejście do kobiet (powtarzający się motyw - zdrada z czarnym niewolnikiem :D)
- Moja Polska - dołująca tematyka, książką warszawskiego wędkarza

plus typowo wędkarskie o łowieniu ryb pelargicznych oraz w Morzu Śródziemnym.

• 2 tygodnie później...

W tej chwil czytam:

- "Interwencja. Wojna z bolszewikami w świetle dokumentów" G. Popow

- "Bękarty pańszczyzny. Historia buntów chłopskich" M. Rauszer

Wracając do "Dzikiej Rzeczy" to z podobnej tematyki polecam "Oczami radzieckiej zabawki. Antologia radzieckiego i rosyjskiego undergroundu" K. Usenko i "Please kill me. Punkowa historia punka" L. McNeil, G. McCain.