wobo Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Ni szaga nazad Dla wielu to był wyrok śmierci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Siddhartha Mukherjee "Gen. Ukryta historia" - od Mendala, Darwina, Morgana po współczesność; bez nadęcia o tym, co w człowieku(w komórce) siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Kilka książek Feliksa KonecznegoZygmunt Szczęsny Feliński - PamiętnikiEwa Felińska - Wspomnienia z SyberiiWirtuoz słowa. Wybór przemówień i odezw Ignacego Jana Paderewskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Dodam coś od siebie. Bardzo polecam "Szlak Wisły. 1200km pieszej przygody" Mateusza Waligóry. Niesamowity wyczyn, fantastyczne historie o naszej rzece i ludzie związani z nią w różny sposób, spotkani w czasie marszu (jest też mały rozdzialik z Kamilem Walickim). Takie połączenie książki podróżniczej, społecznej, historycznej i ekologicznej. Polecam też samego autora- świetne wywiady na różnych podcastach (choćby w Imponderabiliach na YT)- gość ma o czym opowiadać, a robi to w sposób wyważony, przemyślany, absolutnie pozbawiony celebryckiej autopromocji. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 a ,,szmaciarze'' maja tam swój rozdział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Fragment biblioteczki, ostatnio wrzucałem w dyskusji dotyczącej sensowności posiadania wersji papierowych (których jestem zwolennikiem ). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 To jeszcze padają pytania o sensowność posiadania słowa drukowanego ? Wystarczy tylko wspomnieć o tym w kontekście prób fałszowania historii ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) To jeszcze padają pytania o sensowność posiadania słowa drukowanego ? Wystarczy tylko wspomnieć o tym w kontekście prób fałszowania historii ...M.in. mój były prezes jest wielkim fanem czytników. Sam mam od dawna kindla, dostrzegam zalety (metro, samolot), ale jednak co książka to książka. Przy okazji, poniżej jedna z wyszukanych perełek: Edytowane 13 Września 2021 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Czytnik e-booków zapewne jest ok tylko jak się "komuś" jakiś e-book nie spodoba to go delete ???? Tak jak to się dzieje np. na szajsbuku z tzw. nie zweryfikowanymi tekstami czy wiadomościami, więc miejmy, kupujmy i dbajmy o ksiazki bo każdy twardy dysk może ulec awarii albo "awarii". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Andrzej Stasiuk ”Przewóz". Właśnie skończyłem. Świetna.Marek Krajewski "Miasto szpiegów". Na wakacje. Wolę cykl "wrocławski".Łukasz Sojka "Skrzydlata husaria. Historia polskich lotników bombowych". Bardzo dobra pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Tak, stary Krajewski to jest to. Atmosfera przedwojennego Wrocławia magiczna. Do tego świetny Mock, opary piwa i ciężkie jedzenie. I jeszcze ten demoniczny klimat przestępczego podziemia. Miał być kręcony serial, ale jakoś pomysł spalił na panewce. Miał być Brandauer w roli Mocka, a ja marzyłem o Gajosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Daj znań Kolego kiedy i gdzie się ukaże ! https://sklep.instytutliteratury.eu/pl/p/Ni-szagu-nazad%2C-czyli-sztuka-lowienia-wspomnien-Grzegorz-Pul/344 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Kolejna pozycja byłego oficera WSI i SKW posługującego się pseudonimem Kafir "Zawieszeni". Jak dla mnie to czyta się to jednym tchem. Pierwsze książki tego autora to pogranicze faktu i fikcji teraz zwrot w stronę fikcji ale da się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Trudno dostępna, wartościowa zdobycz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 O Konecznym i Pawlikowskim pierwszy raz usłyszałem w łódzkim KIK-u, gdzieś tak w okolicy stanu wojennego. Koneczny dość łatwo dostępny, o Pawłowskim drugi raz słyszałem niedawno wzmiankę w Teologii Politycznej. Rarytas.. tylko zazdrościć.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Podobno Pawlikowski dość mocno "znikał", nawet z bibliotek..Tymczasem w końcu doczekałem się na wersję polską Dugina:Podstawy geopolityki oraz Czwarta Teoria Polityczna A dla dzieci Sun Tzu's - The art of war, a graphic novel, bardzo ładna Edytowane 29 Października 2021 przez korol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 John Perkins "Hitman – Wyznania ekonomisty od brudnej roboty"Gorąco polecam. Książka wyjaśnia mechanizmy uzależniania i zniewalania krajów rozwijających się, przez USA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) Jak kogoś interesuje najnowsza historia Polski to gorąco polecam, u mnie poszło jednym tchem:ps. Miałem tego dnia jechać na ryby ale jakoś mi ona wpadła w ręce i do wieczora miałem zajęcie. Edytowane 31 Października 2021 przez drChlubicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Właśnie dostałem reedycję bez cenzury. Mój pierwszy raz. Ach co to jest za książka!!Książka o mnie o nas wędkarzach , ale także o życiu i świecie który bezpowrotnie odszedł do historii... Jak Ci zazdroszczę, że nie czytałeś "Śmierci pięknych saren". Tyle super wrażeń przed Tobą...ja już niektóre kawałki cytuję z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Okres świąteczny... warto odkopać wątek po 3 latach ????. Jest nowy "Wiedźmin" Sapkowskiego czyli tzw. "prikłel". "Rozdroże kruków". Przeczytałem. Wrażenia pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 "Wszystko czego szukasz, znajdziesz w bibliotece" Michiko Aoyama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 Powoli można robić podsumowanie.W tym roku dokładnie 40 z literatury pięknej i z 10 branżowych z ryzyka i finansów, których właściwie nie liczę.Najlepsza - Mistrz i MałgorzataNajbardziej na czasie - PopiołyO mnie - FaraonSentymentalna - Uroda życiaNajmocniej wymęczyła - BiesyNajbardziej pokręcona - Rękopis znaleziony w Saragossie Polecam Popioły, mówią więcej o geopolityce niż kilku propagandzistów razem wziętych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Okres świąteczny... warto odkopać wątek po 3 latach . Jest nowy "Wiedźmin" Sapkowskiego czyli tzw. "prikłel". "Rozdroże kruków". Przeczytałem. Wrażenia pozytywne.W porównaniu do końcówki serii faktycznie wrażenia pozytywne. Ogólnie raczej rozczarowanie, począwszy od formy wydawniczej, po samą treść.Sapkowski był jednym z prekursorów fantasy u nas i z tego wynika jego status. Niestety im bliżej końca wiedźmińskiej serii tym bardzie robi się tak sobie. A nowość po latach w postaci małej byle jak wydanej książeczki, sprawnie napisana lecz bez fajerwerków w porównaniu z np. Achają czy Virionem Ziemiańskiego wygląda nędznie.Trochę za późno na świąteczną polecajkę, ale jakby kto miał w domu, albo chciał sobie ściągnąć to szczerze polecam Martę Kisiel- lekko, ciepło , z humorem, również książki niby przeznaczone dla dzieci dorosłym wchodzą z jednego podejścia. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Dla mnie książki z wiedzminskiej serii zawsze były przede wszystkim polityczne, tylko osadzone w świecie fantasy. Przeczytałem kiedyś całość jednym ciurkiem. Ta nowa też będzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Kiedy Wy czytacie te książki ?? nie raz zaczynałem coś przeczytać to usypiałem po dwóch stronach Rano 6.30 pobudka - obowiązki - robota - treningi - ryby i wracam taki wyje... że ciężko mi z auta wysiąść w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi