Mdah Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) @foreks proponuję Ci, żebyś przestał się kompromitować takimi wpisami na forum. Czytają to młodzi i niedoświadczeni koledzy. Nie mąć im. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Mdah 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foreks Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Grzeczniej Tomaszu, proszę Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Tak grzeczniej się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Synek właśnie błysnąłeś intelektem i po raz ostatni zaproponuję ci, nie rób z siebie błazna. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 O widzę że po ostatnim fochu jest wielki come back. To dobrze bo mało jest osób na tym forum które przerobiły dziesiątki młynków i wędek więc twoja wiedza jest bezcenna. Zwłaszcza że nie każdy wychodzi z wędkarskiego z dwoma okumami ceymar kupionymi,, tak dla jaj " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 O widzę że po ostatnim fochu jest wielki come back. To dobrze bo mało jest osób na tym forum które przerobiły dziesiątki młynków i wędek więc twoja wiedza jest bezcenna. Zwłaszcza że nie każdy wychodzi z wędkarskiego z dwoma okumami ceymar kupionymi,, tak dla jaj "Ha ha ha 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Ok. To tyle w temacie, a w zasadzie poza nim. Mam problem z nabyciem Ownera Broad 0,14 150 m. Ktoś coś? Aha, znajomemy ściągałem, chyba poprzez Alle, żyłeczkę o nazwie Tiagra, bo ponoć kilka osób to używa i jest super. Cena ok. 10 zł za szpulę 100 m. Byłem sceptykiem, ale jak odebrałem te żyłki to na sucho wyglądają całkiem okejos, może i prawda że niedoceniona perełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Szpule zwykle są połączone z tego co pamiętam, ale widziałem tylko po 100 m i przyponówki po 25 m. Kiedyś była też u mnie możliwość nawijania z dużej szpuli, ale świeżość takiej żyłki przy niewielkim w sumie zainteresowaniu w mieście jest raczej problematyczna.No i u mnie w mieście nigdy nie widziałem innego Strofta niż GTM.https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/stroft-zylki-stroft-super/s/10894 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Najlepsza, żyłka spinningowa jakiej używałem To Robinson Nano Core SPIN. Żałuję że średnice zaczynają się od 0,162, bo wziąłbym sobie też do UL. Jest mało rozciągliwa i bardzo wytrzymała na węzłach. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Ras al Ghul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) Aha, znajomemy ściągałem, chyba poprzez Alle, żyłeczkę o nazwie Tiagra, bo ponoć kilka osób to używa i jest super. Cena ok. 10 zł za szpulę 100 m. Byłem sceptykiem, ale jak odebrałem te żyłki to na sucho wyglądają całkiem okejos, może i prawda że niedoceniona perełka? Ja znalazłem super tiagrę fluoro leader na najdroższym portalu w Polsce i skuszony dobrą ceną oraz napisami na szpulce zakupiłem. Na sucho wygląda nieźle. I tak ta o deklarowanej średnicy 0,16 jest prawie zgodna z deklaracjami bo pomiar niezłą suwmiarka wykazał 0,17. Natomiast ta o deklarowanej średnicy 0,14 już nie trzyma deklarowanej średnicy bo pomiar wykazał 0,16, a tylko trzy pomiary 0,15. Mierzyłem na około 10 metrach co metr. Wiem, że to kiepskie pomiary, obarczone błędami mierniczego, ale lepsze takie, aniżeli żadne. A może się pomylili i zamiast 0,14 nawinęli 0,16 ? Jak czas i pogoda pozwolą na dniach testy tej o deklarowanej średnicy 0,14. Edytowane 5 Maja 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Sławek suwmiarką mierzysz średnice nylonu??Tylko mikrometr prawdę ci powie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Japońskim żyłkom moja suwmiarka pasuje i pokazuje tyle ile deklarują ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Własnie nawinąłem Tiagrę 0,14.Nie mierzyłem ale porównawczo do innych żyłek w tym teoretycznie wiarygodnych rozmiarowo japońskich bardziej zbliżona do 0,16. Podchodzę sceptycznie do takich wynalazków ,ale dostałem od kolegi ,który używał jej w ub roku i był bardzo zadowolony,kilka razy mi o niej wspominał jak o odkryciu. To nie jest niedzielny wedkarz więc się skusiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Całkiem niezłe są żyłki sunline . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Ostatnio zakupiłem i raz testowałem zyłke z linku 0,20mmhttps://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwiSoeXgiOXwAhViBaIDHfo0CTsYABAGGgJsZQ&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAASE-RoadbJRmBUr3bRCeSkn6-y6lU&sig=AOD64_0J18lNzKaEhPf6iwCGQpcqYkLXvg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiu293giOXwAhXL_CoKHd2CDJoQwg96BAgBEBk&adurl=PIERWSZE wrazenie bardzo miekka ładnie schodzi ze szpuli i przyjemnie rozciagliwa ale nie niczym gumka od majtek,moc realna bardzo mocna deklaruja lekko ponad 3kg.Jak sie spisze zobaczymy ale jestem zaskoczony bo nic nieuszkodziła sie na koncowym odcinku a ma kontakt z kamieniami.W sklepie sprawdziłem w rece i ciezko ja urwac bynajmniej ja nieurwałem bo niemiałem potrzeby rozciagac mocniej.Cena około 20zł za odcinek 150m.Mysle ze warta potestowania zwazywszy ze wizualnie niewydaje sie byc przegrubiona.Kolor lekko szarawo rózowy miły dla oka w wodzie ciezko ja zauwazyc ale nieposiada poswiaty nad powierzchnia lustra wody co idzie na jej minus ,łowiłem podczas zachmurzenia wiec moze jest inaczej.Dla mnie warta ceny.Uzywana podczas pstragowania i dała sobie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Czy ktoś słyszał, czy ktoś wie -gdzie taką żyłkę kupię?Paluch boli od przerzucania neta -i ani widu ani słychu. Sunline Siglon V Tough: Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Od dłuższego czasu używałem HM 80 i HM 69. Z zadowoleniem. Dzisiaj nawijałem nową HM 80 v.2 i masakra. Sztywna, sprężynująca, z tendencją do skręcania się. W efekcie brak świeżej żyłki na jutrzejszy wyjazd. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Czy ktoś słyszał, czy ktoś wie -gdzie taką żyłkę kupię?Paluch boli od przerzucania neta -i ani widu ani słychu. Sunline Siglon V Tough: Proponuje zapytać naszego kolegę http://jerkbait.pl/user/46318-psulek. Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Od dłuższego czasu używałem HM 80 i HM 69. Z zadowoleniem. Dzisiaj nawijałem nową HM 80 v.2 i masakra. Sztywna, sprężynująca, z tendencją do skręcania się. W efekcie brak świeżej żyłki na jutrzejszy wyjazd. ????Uuuu.... Może i tak, nie sprawdzałem 80, 69 w wersji 2 wydaje mi się bardzo podobna. Zawsze jednak, jeśli jest taka możliwość, warto nawinąć żyłkę 2-3 dni przed wędkowaniem, wtedy "uleży się" trochę i nie sprężynuje, a nawet chyba mniej się skręca. Szczególnie jeśli to grubsza żyłka i będziemy łowić w chłodnych porach roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Czy któryś z kolegów miał styczność z tą nowością i może podzielić się swoimi wrażeniami? : https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/sufix-zylki-ultra-knot/s/33273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi