piotrek245 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Witam,mam 12 letniego syna i chciałbym go wkręcić w tą "niecną" metodę łowienia i w związku z tym mam pytanie-czy młody może łowić na swoją wędkę a ja na swoją czy też przysługuje nam jeden kij na dwóch (ja oczywiście posiadam kartę i stosowne opłaty,młody nie ma) .Pozdrawiam Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Kiedyś było tak, że spinning od 16 roku życia. Teraz, mając stosowne uprawnienia, możesz wędkować z osobą do 14 lat bez uprawnień, czyli ty wędkujesz i twój podopieczny wędkuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 W tamtym roku pytałem o to w PZW i powiedziano mi , że w tym przypadku jeden wspólny "kij" lub każdy swój i łowimy na przemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A w którym punkcie Regulaminu jest to napisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 To się chyba zmieniało ze dwa razy.Obecnie jest w punksie 2, paragraf 1, podpunkt 6: "6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą spinningową lub muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę." Czyli może łowić dzieciak i opiekun. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A w którym punkcie Regulaminu jest to napisane?Podano mi § 5 p2.ps Darek, sam łowię tą metodą z dzieckiem, więc chciałbym Byś miał rację i mam nadzieję, że tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 To się chyba zmieniało ze dwa razy. Obecnie jest w punksie 2, paragraf 1, podpunkt 6: "6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą spinningową lub muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę." Czyli może łowić dzieciak i opiekun.Mówisz i masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/rapr_2018__tekst_jednolity.pdf Strona 2, p. II.6.b Aktualnie obowiązujący RAPR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Rzeczywiście w 2019 zebrano to w jedno miejsce, ale nadal na spinning może łowić opiekun i dziecko: 6. Młodzież niezrzeszona w PZW w wieku do 14 lat ma prawo wędkować:a) wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień, stanowiska i dziennego limitu połowu ryb osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską – metodą gruntowo-spławikową maja prawo wędkować dwie osoby, każda na jedną wędkę. Udostępnienie stanowiska i limitu dwóm osobom wyklucza wędkowanie opiekuna na jedną wędkę. wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu, osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą spinningową i muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedna wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 No i warto mieć przy sobie legitymację szkolą dziecka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi