Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 1 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Szkoda spać, pierwszy maj jest tylko raz w roku, życzę wszystkim samych sukcesów i zaczynamy grę... 97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Odrzańska rapa na wobler Lipińskiego. Byłem nad wodą o piątej, do siódmej udało się złapać tylko cztery klenie. Ryba uderzyła gdy słońce było już wysoko. Edytowane 1 Maja 2019 przez kanu 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Remicki Opublikowano 1 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Bolenie chętnie dzisiaj gryzą na wszystkich miejscówkach. Od 05.30 do 09.00 wyjąłem kilka ryb,w tym trzy 80cm+Nie sądziłem że będę miał okazję pokazać dzisiejsze połowy, bo aparat odmówił współpracy i został w domu.Jednak przypadkowa spacerowiczka znalazła się dokładnie w tym samym miejscu co boleń, przynęta i ja.Gdy nasze samsungi odbyły tarło wifi, my mieliśmy czas pogadać o maju. Pozdrowienia z nad wody! Edytowane 1 Maja 2019 przez Remicki 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) HMS SpinnermamMuddlerWielkie dzięki bo dziś te dwa woby otworzyły wodę i robiły robotę względem tzw. "pewniaków" Gratuluję. Zwracam jednak uwagę, że na JB obowiązują zasady publikacji zdjęć: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/Dla bolenia minimum to 65cm. Edytowane 1 Maja 2019 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 W końcu maj! 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. beton Opublikowano 1 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Sezon rozpoczęty ! Wynik z dzisiaj 5:2 dla mnie Dwa ciekawsze na zdjęciach. 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. miras1983 Opublikowano 1 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 U mnie ryby mało aktywne...jedna przyzwoita???? na rozpoczęcie wystarczy. 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Poranne Rapowanie na Sanie , Rapka 65cm , ostre branie na woblera 7cm i odjazd .Rybka pływa dalej i straszy w okolicy , teraz czas na spotkanie z + 70 .Sprzętowo St.Croix 21g , Vaniek 4000 , żyłka 0.20mm. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Miały być klenie, ale że jegomość pojawił się na miejscówce i raczej nie był subtelny....grzechem było nie spróbować...drugi rzut i nie wytrzymał.Mierzony na szybko dwa razy w polowych warunkach, raz 71, raz 69 Także ryba +/- 70.. Wobler od Bryki, Plecionka 0.06, Dragon Ghost Buster, Daiwa Certate 2500. Pochodził trochę.... Pozdrawiam,malcz 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Niestety licznik lat daje znać o sobie już nie mam siły zrobić kolejnej nocki, która była w planie Starzeję się choć jeszcze nie tak dawno trzy doby bez snu np. w Słubicach nie stanowiły żadnego problemu... 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 U mnie jeszcze bolki markotne , ale powoli powoli... 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość DAWIDspinn Opublikowano 2 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Wczorajszy dzień nie należał do udanych. Po kilku godzinach notuje jedno branie wielkiej ryby, dawno takiej walki nie miałem, rozmiarowo blisko życiówki , niestety spada. Za to dzisiaj sobie odbiłem, długo zastanawiałem się gdzie pojechać, do tego stopnia, że zapytałem swojej drugiej połówki. Jechać na miejscówkę "w lewo" czy "w prawo"? Odpowiedz padła nr jeden i tam też pojechałem, to był strzał w dziesiątkę. Rzut po rzucie złowiłem dwa dobre bolenie Sezon na moje ulubione ryby i wędrówki po kochanej Wisle otwarty! 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Więcej w temacie: Warta odcinek od Biskupic,Włyń,Most Warcki i zb.Jeziorsko 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ferret Opublikowano 2 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Pierwszy wiekszy. Poobijany jak to poczatkiem maja w kamienistym Sanie.Oczywiscie bezzadziorowo. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) 1 Majowy, wyczołgany - jak Winnetou się skradałem . Branie 4 m ode mnie w linii prostej. Może nie olbrzym - ale baaardzo wypracowany Edytowane 2 Maja 2019 przez doktorek 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 U mnie sezon boleniowy 2019 oficjalnie rozpoczęty.Wczoraj 57 cm. Dzisiaj 65 cm 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dzisiejszy, na wobler Eter 9. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ars25 Opublikowano 4 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Miły początek -bez 1 cm 80, pozdrowienia dla pozytywnie zakręconych łowców boleni 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 No i jest mój nowy PB ????Bolo skusił się na 2" gumkę na 5 gramowej główce. Na finezce do 5g i duelu 0,3pe było trochę zabawy, zwłaszcza jak wszedł w nurt???? 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Pierwszy w sezonie i od razu Pan Bolesław, bo tak nazywam wszystkie 80+. Ten na zdjęciu 83cm, dał mi duuużo radości przy holu Przepraszam za "ładne kwiatki" ale miejscówka dość specyficzna, a niestety wielu tutejszych "wędkarzy" wali takie ryby w łeb , więc maskowanie uważam za uzasadnione. Edytowane 4 Maja 2019 przez robbertzam 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Dzisiejszy denny boleń jest godny uwagi Pstryknął w uklejkę RH (10 cm, złota). Książkowo, w opadzie jak sandacz czy okoń.Połknął bardzo głęboko, tylko linka wystawała. W dniu dzisiejszym na moim odcinku Odry w ogóle nie było widać oznak żerowania bolenia. Bolenia? Żadnej ryby. Powierzchnia wody idealnie płaska, bez jakichkolwiek spławów. Martwa woda.Skanowanie powierzchni i toni bez efektów. Pozostało przeczesanie dna. Dna płaskiego, bez przykos, kamieni. Czysty piasek i żwirek, po prostu stół bilardowy. Jeśli dno, to ukleja RH.Dlaczego?Pan Robert mówił, na Bolenia nie ma przynęt doskonałych, próbować wszystko co jest pod ręką. Odra w dość szybkim przepływie. Sześćdziesięciometrowy rzut centralnie w środek nurtu. Jeden, drugi (…) kolejny.Za plecami ciemne chmury z deszczowymi smugami. Jeszcze kilka rzutów i koniec, czas wracać.Rzut, kontakt z dnem, kilka obrotów, opad, rzut, kontakt z dnem, kilka obrotów i pstryk … zacięcie i gwałtowny odjazd. Boleń plus siła nurtu Odry to moc I to lubię Wybór uklei RH okazał się dobrą decyzją.Dzięki Panie Robercie To od Pana artykułów i późniejszych rozmów telefonicznych z Panem rozpoczęła się moja przygoda z Boleniami I tak jak u Pana, każdy Boleń wraca do wody. Kilkunastosekundowa sesja fotograficzna i powrót do wody Nie widać? Nie zdążyłem z pstryknięciem. Taki był szybki Boleń i Odra to moc NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 6 Maja 2019 przez bartsiedlce 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Wczorajszy dzień nie należał do udanych. Po kilku godzinach notuje jedno branie wielkiej ryby, dawno takiej walki nie miałem, rozmiarowo blisko życiówki , niestety spada. Za to dzisiaj sobie odbiłem, długo zastanawiałem się gdzie pojechać, do tego stopnia, że zapytałem swojej drugiej połówki. Jechać na miejscówkę "w lewo" czy "w prawo"? Odpowiedz padła nr jeden i tam też pojechałem, to był strzał w dziesiątkę. Rzut po rzucie złowiłem dwa dobre bolenie Sezon na moje ulubione ryby i wędrówki po kochanej Wisle otwarty! Dawid co to za wobler? Wygląda na jakiegoś bezstera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Wygląda jak Rapid od Bielika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Dokładnie Rapid od Bielika, łowię na niego 90 procent ryb. Uwielbiam ten wobler, idealnie pasuje pod moja taktykę łowienia boleni, czyli łowienie z dna lub w pół wody Edytowane 5 Maja 2019 przez DAWIDspinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Dokładnie Rapid od Bielika, łowię na niego 90 procent ryb. Uwielbiam ten wobler, idealnie pasuje pod moja taktykę łowienia boleni, czyli łowienie z dna lub w pół wody ...haha też nim ostatnio katuje na bogato, ale jakoś nie poznałem. Dziwnie się ułożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi