kamildarbanski Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @arek co to za kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @arek co to za kijek? Talon VI plus 86 MLXF2 http://jerkbait.pl/topic/8759-hand-made-ark-70/page-38 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dzisiaj dzień konia[emoji16], 7 sztuk w 2 godzinki. Największy Ok 65 cm, uderzył tuż przed łódką. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Kleniowy przyłów..Zdjęcie lipne ale w doborowym towarzystwie ???? 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 "bolenioza" zaatakowała i mnie, coś czuję, że ta ryba będzie głównym celem wypraw w tym roku. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Wiślana rapka z okolic warkocza przelanej przez wysoką wodę główki. Ryba na gumę, z rana i ostatniego weekendu. ps. W temacie "filmy wędkarskie" jest materiał wideo, miłego oglądania i do zobaczenia nad wodą 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Taki Banditos Partizanos połakomił się na Rapida Bielika. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ark70 Opublikowano 21 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 W wątku posucha, tak wiec odrobinę odgrzeję. 20.05 Spontaniczna popołudniowa decyzja, w 10 minut jestem w gotowości operacyjnej. Na szczęście nad stojak nie mam daleko, oby tylko gryzły...Do pory telewizyjnych wiadomości, oddaję się spacerowi na brzegiem przeklinając własna naiwność i te cholerne bolenie Następne 15 minut na długo zapadnie mi w pamięć...Po kilku "zdechlakach" z kwietniowej połowy maja karta się odwróciła.Wreszcie trafiam w rozmiar który można focić bez rumieńców wstydu 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Dieta emergerowa, czyni cuda 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Spinningowa nocka przyniosła efekt Bolo złowiony na gumę. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maniak Opublikowano 23 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Pięknie ubarwiony, bez żadnych skaz, zadrapań, zdrowa, piękna ryba Oczywiście zawsze pełne C&R ! 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 W zasadzie boleń bez historii.Uderzył w stojącego na końcu warkocza powierzchniowca Walk The Dog, który sobie delikatnie meandrował. Takie boleniowanie dla leniwych Stoisz (dla bardziej leniwych siedzisz), trzymasz wędkę w pionie i szczytówką parę centymetrów do siebie i powrót.Cisza, spokój i ... 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Wyraźnie dzisiaj czuły nadchodzący ciężki czas Trochę więcej w wątku o Warszawskiej Wiśle 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość DAWIDspinn Opublikowano 24 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Piękny boleń z wysokiej, mętnej, przedpotopowej Wisły. Od dawna wiadomo, że przy takiej wodzie łowi się trudno, ale jak wyjedzie ryba to już z gatunku tych fajniejszych. Mega jaram się braniem, wzięła na zalanej burcie wśród powalonych drzew, stałem nad nią może z 40 minut, schowany w trawach, prawie na leżąco, na komandosa Super pożegnanie bo już jutro przybędzie fala i stany ostrzegawczo/alarmowe. Oby przemieszała miejscówki i po niej brały wielkie kabany Tego się trzymajmy 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Mnie te historie opowiedzial Maniek Firlej gdy krotko po smierci Andrzeja Gromadzinskiego spotkalismy sie nad Odra w Slubicach, wiec nie musicie mi wierzyc, mozna uwierzyc prawdziwemu Mistrzowi, podam ja dalej bo od tego czasu zlowilem wiele fajnych ryb w trakcie "powodzi" dzieki opowiesci Mariana.Moje osobiste doswiadczenia dotycza jednak tylko jazi i wlasnie boleni... Ale do rzeczy,- sprawa powinna byc dosc latwa dla kazdego kto zna "swoja rzeke"Trzeba znalezc taki odcinek gdzie powstanie rozlewisko w wysokich trawach ale bez lub tylko z niewielkim nurtem najlepiej na wewnetrznym zakrecie w ksztalcie kolana.Nie powinny tam plynac patyki i galezie - jesli jeszcze plyna,- jest za wczesnie....Jezeli da sie tam cichutko brodzic w spodniobutach to mozna doskonale i seryjnie polowic ale trzeba sie ostrznie poruszac nie tylko by nie sploszyc ale i by sie co gorszego nie stalo....Na oakzy nie ma co liczyc ale przyzwoita srednia jest norma.Powodzenia Edytowane 24 Maja 2019 przez Rheinangler 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Fota słaba za to rybka już bardzo przyjemna. Tym razem stojąca woda i guma. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Remicki Opublikowano 25 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Dzisiaj brały wyjątkowo dobrze. Może dlatego że jutro małe załamanie pogodyi spodziewane wahania ciśnienia. Kilka mniejszych na kiju oraz ten, 84cm.Uklei zatrzęsienie, a ten jegomość od godziny bez zmiennie walił w tym samym miejscu.Skusił się dopiero na cykadę(6cm) Tomasza Okoniewskiego Edytowane 25 Maja 2019 przez Remicki 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Na warszawskiej Wiśle boleniowe dożynki . A raczej podwójna kumulacja , bo na przed powodziowej wodzie zaczęło się tarło uklei. http://jerkbait.pl/topic/17042-warszawska-wis%C5%82a/page-379#entry2591357 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Mimo mętnej wody dziś na Szuminie zamiast zębatego zameldował się Pan bolesław niezbyt duży ale jest, dzielnie walczył Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Łobuz z ostatniego rzutu rozpaczy w niedzielny ranek. Rzeka Bug. W sekcji "filmowej" wrzucam też filmik z poranka, imo ciekawy 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Dziś wędkowanie na Bugu z wynikiem, jeden zaliczony, zdradził się uganianiem za drobnicą, a więc myślę trzeba robić podchody, po chwili klękam na kolanie rzut i jest, 57 cm całkiem ładny kilka zdjęć w pośpiechu bo za chwilę zaczęło padać dosyć intensywnie, trzeba wiać do samochodu, [emoji16] Dziękujemy, że chciałeś podzielić się z kolegami zdjęciami złowionego bolenia.Na forum JB stosujemy określone zasady publikacji zdjęć:http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/Zapoznaj się z nimi zanim wstawisz kolejne (minimalny wymiar bolenia to 65cm) Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Maja 2019 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Bug tam gdzie przeważnie wędkuję nurt silny, a tak ogólnie na rzece silny ciąg jak wszędzie, tylko jak widzę bolki szaleją, źielska i gałęzi nie brakuje trzeba mieć nadzieję że te deszcz niebawem się skonczy. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Co do rybki i zdjęcia zgadzam się, moźe nie dokońca wyszło, trzeba popracować nad jednym i drugim, chciałem jak naj lepiej, [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Proszę, zapoznaj się z zasadami publikacji zdjęć na forum: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/Minimum dla bolenia to 65cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Bug, odcinek przyujściowy, woda podbita, bolki grasują????????????, niezawodny hermes???????????? 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) Hermes ze sterem Edytowane 5 Czerwca 2019 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi