Skocz do zawartości

Bolenie 2019

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie boleń bez historii.

Uderzył w stojącego na końcu warkocza powierzchniowca Walk The Dog, który sobie delikatnie meandrował.

Takie boleniowanie dla leniwych :)

Stoisz (dla bardziej leniwych siedzisz), trzymasz wędkę w pionie i szczytówką parę centymetrów do siebie i powrót.

Cisza, spokój i ... :)

post-67680-0-86775600-1558619856_thumb.jpg

post-67680-0-72654800-1558619872_thumb.jpg

• Like 45

Mnie te historie opowiedzial Maniek Firlej gdy krotko po smierci Andrzeja Gromadzinskiego spotkalismy sie nad Odra w Slubicach, wiec nie musicie mi wierzyc, mozna uwierzyc prawdziwemu Mistrzowi, podam ja dalej bo od tego czasu zlowilem wiele fajnych ryb w trakcie "powodzi" dzieki opowiesci Mariana.

Moje osobiste  doswiadczenia dotycza jednak tylko jazi i wlasnie boleni... Ale do rzeczy,- sprawa powinna byc dosc latwa dla kazdego kto zna "swoja rzeke"

Trzeba znalezc taki odcinek gdzie powstanie rozlewisko w wysokich trawach ale bez lub tylko z niewielkim nurtem najlepiej na wewnetrznym zakrecie w ksztalcie kolana.

Nie powinny tam plynac patyki i galezie - jesli jeszcze plyna,- jest za wczesnie....

Jezeli da sie tam cichutko brodzic w spodniobutach to mozna doskonale i seryjnie polowic ale trzeba sie ostrznie poruszac nie tylko by nie sploszyc ale i by sie co gorszego nie stalo....

Na oakzy nie ma co liczyc ale przyzwoita srednia jest norma.

Powodzenia  ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 15

Dziś wędkowanie na Bugu z wynikiem, jeden zaliczony, zdradził się uganianiem za drobnicą, a więc myślę trzeba robić podchody, po chwili klękam na kolanie rzut i jest, 57 cm całkiem ładny kilka zdjęć w pośpiechu bo za chwilę zaczęło padać dosyć intensywnie, trzeba wiać do samochodu, [emoji16]

Dziękujemy, że chciałeś podzielić się z kolegami zdjęciami złowionego bolenia.

Na forum JB stosujemy określone zasady publikacji zdjęć:

http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Zapoznaj się z nimi zanim wstawisz kolejne (minimalny wymiar bolenia to 65cm)

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mario
  • Like 1

Bug tam gdzie przeważnie wędkuję nurt silny, a tak ogólnie na rzece silny ciąg jak wszędzie, tylko jak widzę bolki szaleją, źielska i gałęzi nie brakuje trzeba mieć nadzieję że te deszcz niebawem się skonczy.

Co do rybki i zdjęcia zgadzam się, moźe nie dokońca wyszło, trzeba popracować nad jednym i drugim, chciałem jak naj lepiej, [emoji4]

Proszę, zapoznaj się z zasadami publikacji zdjęć na forum: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Minimum dla bolenia to 65cm.

• Like 2