bartosz311287 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Bololo z Gwdy który miał być moim rekordowym kleniem. Byłem pewien że to olbrzymi kleń bo łowiłem na żabke od kolegi Thofiego. No nic bolek i tak cieszy. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miko89 Opublikowano 28 Lipca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Dzisiejsze 78cm z mazowieckiego Bugu. Branie z rynny z dna. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lipca 2019 przez Miko89 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Ciężko idzie, ale coś się dzieje 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Wreszcie coś wymęczyłem!67cm na oliwkową ukleję od Kolegi @LoloRybki chyba też odczuwają ten upał, bo natlenianie trwało z 8 minut, ale dał radę,a odpływając szepnął, że się odwdzięczy po 90-tce! Edytowane 30 Lipca 2019 przez cyprys19 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PGr1 Opublikowano 31 Lipca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Po 4-5 latach przerwy, w lipcu wróciłem do zaporowych bolesi i kilka fajnych się trafiło, w tym PB 84cm. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Jano 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krisu23 Opublikowano 31 Lipca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Tym razem nie ryba, ale coś co się zdarzyło i ciężko w to uwierzyć do teraz. Płynąc środkiem jeziora zobaczyłem coś, jak by ktoś przyczepił kawałek szmaty do linki i ciągnął na wędce. Było widać, że płynie... podjechałem no i... złapałem najbardziej nietypowego łódkostopowicza jakiego można sobie wyobrazić. Wiewióra sama wgramoliła się na ponton, tak była zdesperowana. Najpierw siedziała z tyłu, jak zobaczyła że ziemia blisko to się przesiadła na dziób do abordażu. Wyskoczyła parę metrów przed brzegiem, dopłynęła i pokicała do lasu:) Foto słabe bo było prawie ciemno. Ponagrywałem filmy. Coś się z tego skleci. Edytowane 31 Lipca 2019 przez Krisu23 79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Genialne. Do nas kiedyś w ten sam sposób przyczepiła się kaczka sierota w Szwecji na Hjälmaren - na środku jeziora. My ją w krzaki i z powrotem na miejscówkę łowić, a ta z powrotem do nas. Podobało jej się prywatne rescue. Niestety po kilku powrotach sytuacja stała sìę niekomfortowa emocjonalnie i trzeba było spier...ać. czułem się trochę jakbym skorzystał z okna życia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Ten boleń to w zasadzie przyłów przy okoniowaniu. Długość ok. 75-80 cm, ale to ocena szacunkowa, na podstawie odległości pierwszej przelotki od końca dolnika, bo nie miałem ze sobą miarki. Skusił się na 6 cm larwę ważki od Cyprysa w kolorze kawy z mlekiem na 9 g czeburaszce. Wędka to Matagi Super Shore LL od Skalka, do tego Shimano Vanquish '12 C3000 oraz Egi Metal PE 0.5. Przeprawa była ciężka, bo nie dość że cieniutka plecionka, to jeszcze na najpłytszej szpulce Yumeya F3 ze słabym hamulcem. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werwicki Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Jestem nowy w temacie bolenii, ale coś tam udaje mi się złowić 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Walczymy dalej 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Nie mierzony, ze stojącej wody. Kijek lexus mikado, shimano ultegra,fluorocarbon 0.14 i kajtek na 3 gramowej główce. Od kilku dni jeżdżę w miejsce gdzie udało mi sie namierzyć przyzwoite okonie. Na tym zbiorniku porządne pasiaki to już rzadkość bo presja przez cały rok jest znaczna . Przylowem tam czasem zdarzy sie sandacz. Ryba wzięła w opadzie i w pierwszej chwili podejrzewałem właśnie zanderka. Dopiero szeroka jak dłoń płetwa ogonowa dała mi do myślenia. Pomimo delikatnego zestawu starałem sie hol skrócić do minimum i po 7/8 minutach rybę udało sie podebrać. Do podbieraka jakoś nie chciał sie zmieścić wiec wyniosłem go jak dziecko na brzeg. Krótka sesja i jeszcze krótsza na szczęście reanimacja pozwoliła rybie w dobrej formie dopłynąć . 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Dunajec po raz kolejny darzy bez szału ale forumowe minimum spokojnie spełnione. Jedną ciekawą rzeczą było to, że podczas holu odprowadziło go trzech kolegów zupełnie jak mają to w zwyczaju klenie. Uderzył w 5cm bezstera. Przepraszam za zdjęcie ale musiałem je nieco poprzycinać... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Nocny bandyta.Pojechalem na okonie.... złowiłem 4 bolki 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Pierwszy z Wisły, drugi z Odry. Ryby złowione przy okazji polowania na klenie, kij <18 g, żyłka 0.18 mm, tonący wobler Hunter. C&R ! 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Toś Panie Wojtku poszalał. Jadę dzisiaj po południu na naszą Odrę, może mieć się też poszczęści przy okazji szukania kleni :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Pierwszy z Wisły, drugi z Odry. Ryby złowione przy okazji polowania na klenie, kij <18 g, żyłka 0.18 mm, tonący wobler Hunter. C&R !Co to za kijek ? Szukam czegoś na Wisłę o akcji med- fast .Dzięki .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Co to za kijek ? Szukam czegoś na Wisłę o akcji med- fast .Dzięki .Pozdrawiam.Dragon HM80 Electra Dream, przetestowałem kilka innych podobnych wędek i ta najbardziej mi pasuje pod względem relacji czułości i mocy do łowienia na rzece. Komfortowo ogarnia mniejsze woblery i obrotówki, dobrze transmituje brania i pozwala siłowo zatrzymać rybę (oczywiście w granicach rozsądku). Hol widocznych ryb był szybki i kontrolowany, podobnie było z brzanami z nurtu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Wiślany na E2 . Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez Sawiola 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Ze dwa lata już nie robiłem tego woblera.Narwiański na E3 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Pierwszy mierzony w tym sezonie, 77cm. Koniec klątwy sześćdziesiątakow???? 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Nocny bandyta.Pojechalem na okonie.... złowiłem 4 bolki Jeśli to nie sekret - jaką przynętę stosujesz do łowienia okoni nocą? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Cześć. Lowilem klasycznie do zmroku. Okonki skonczyly sie ok 21 jednak bylo tak fajnie- wialo i lało???? ze zostalem dłuzej. Na koniec dnia w miejcowce chlapnął sie boluś dwa razy i postanowilem sobie porzucać za nim. Jedyne co wygrzebalem w pudelku to rh 55 i to on dal wszystkie ryby. Także powiedzmy ze to nie przyłów choc wklejka do 9g srednio nadaje sie do takiej zabawy zwłaszcza ze kolega ze zdjecia był już słusznych gabarytów.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Kolejny forumowy stykacz ze stojącej wody. Kiełb Matusiaka prowadzony przy trzcinach pod powierzchnią. Tym razem miałem to szczęście iż był ze mną świetny fotograf. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Taki trochę fajniejszy 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi