Skocz do zawartości

[Artykuł] Blanki Qualia - część I

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno jest sobie wyobrazić co można jeszcze rewolucyjnego wymyślić w przypadku budowy nowych blanków. Ale blank na bazie pełnego węgla ma niezaprzeczalną zaletę. Można go szlifować, a przez to zmieniać jego charakterystykę. Tu przykład okoniówki, która jest bardzo czuła, fajnie sygnalizuje brania, nie gubi ryb, a zarazem hol większych przyłowów ograniczony jest jedynie mocą linki. Ostatnie zdjęcie pokazuje ugięcie po podniesieniu 1 kilograma.

post-55546-0-83705700-1556889014_thumb.jpgpost-55546-0-43185000-1556889026_thumb.jpgpost-55546-0-67156700-1556889045_thumb.jpgpost-55546-0-71129300-1556889059_thumb.jpgpost-55546-0-31129500-1556889077_thumb.jpgpost-55546-0-05654900-1556889088_thumb.jpg

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 4

Mogę grać twardziela i napisać, że ..."ciekawość to pierwszy stopień do piekła" albo: "kto ciekawy niech wsadzi nos do kawy" :P  B) , ale tak na prawdę to niczym Was nie zadziwię (choć było super!) to o czym tu pisać? :(  :D

PS Dla Ciebie Sławku wrzucę jedną fotkę w wątku Finlandia ;)

Edytowane przez BOB
  • Like 5

Gdzie znajdę stronę internetową producenta (dystrybutora) blanków z jego pełną ofertą oraz cennikiem ponieważ w wyszukiwarce nic nie mogę znaleźć. Wyświetlają się tylko posty na jerkbaicie...

Śledź na fb Łukasz #qualia blanks ;)

U mnie już są wszystkie i się zaczynaja kręcic

post-55587-0-00741700-1557944778_thumb.jpeg

Gdzie znajdę stronę internetową producenta (dystrybutora) blanków z jego pełną ofertą oraz cennikiem ponieważ w wyszukiwarce nic nie mogę znaleźć. Wyświetlają się tylko posty na jerkbaicie...

Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w artykule na poprzedniej stronie. Jak wynika z treści tego artykułu, najprawdopodobniej pochodzą one z jakiejś fabryki w Chinach, która zapewne jest w stanie wyprodukować blanki o dowolnych parametrach i o dowolnej nazwie (co oczywiście nie oznacza, że są one złe), a dystrybutorem zapewne jest Pan Janusz Dudziak, który sam lub do spółki z kimś innym jest właścicielem nazwy "Qualia" i znaku towarowego. Osobnej strony internetowej poświęconej tym blankom jeszcze nie ma.

Ot i cała tajemnica.

Moją wypowiedź należy traktować tylko i wyłącznie jako obiektywne stwierdzenie faktu, bo nie mam nic przeciwko tym blankom (żadnego z nich nie miałem w rękach) ani ich dystrybutorowi.

• Like 1

Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w artykule na poprzedniej stronie. Jak wynika z treści tego artykułu, najprawdopodobniej pochodzą one z jakiejś fabryki w Chinach, która zapewne jest w stanie wyprodukować blanki o dowolnych parametrach i o dowolnej nazwie (co oczywiście nie oznacza, że są one złe), a dystrybutorem zapewne jest Pan Janusz Dudziak, który sam lub do spółki z kimś innym jest właścicielem nazwy "Qualia" i znaku towarowego. Osobnej strony internetowej poświęconej tym blankom jeszcze nie ma.

Ot i cała tajemnica.

Moją wypowiedź należy traktować tylko i wyłącznie jako obiektywne stwierdzenie faktu, bo nie mam nic przeciwko tym blankom (żadnego z nich nie miałem w rękach) ani ich dystrybutorowi.

Dziękuję za wyjaśnienia

Od zawsze tak było i jest, że nie pomoże marketingowy bełkot jak produkt jest kiepski.

Znam Janusza na tyle, trochę spędziliśmy czasu na rozmowach i jestem pewien, że wie co projektant ma mu zaprojektować a konstruktor i wykonawca "ukręcić" na mandrelu :) .

To ma konstrukcyjnie spełniać odpowiednie warunki i wierzę że będzie spełniało.Już się czaję na jedną konstrukcję :) .

Tak jak pisze @Friko, dobre blanki obronią się same, a te zapewne się obronią, osobiści postawiłbym na to grube pieniądze.