Skocz do zawartości

[Artykuł] Blanki Qualia - część I

Rekomendowane odpowiedzi

Mniej więcej jak koń pociągowy i Arab. Avid ma zdecydowanie dłuższą szczytówkę, zdecydowanie cięższy z tendencją padania na pysk. Mocy w Qualii jest mniej już nawet w opisie ale wystarczająco.

:-). :-) :-)

Edytowane przez ktm777

Nie obłowisz. Masz XSJ. [emoji14]

XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech.

Teraz zobaczyłem, że o dodatkową literkę chodzi.Człek już stary.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

A coś typowo pod sandacza na lekko, do główek 4-8g + ES 3”, ale mocniejszego niż XPSJ762L? Zacięcie sandacza z dalszej odległości tą wędką i plecionką PE#0,4 nie jest już tak pewne jak na krótkim dystansie. Avid AVS76MLXF z kolei moc ma (10lb), ale szybkość nie ta....

• 1 miesiąc temu...

Wojtek Grochola robił fajny temat z korka na Qualii. Delfin wygląda jak wygląda ale walory użytkowe- mistrzostwo.

Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie!
  • Like 1

Widzę, że na delfina na pewno się nie zdecyduję. Obrzydliwe to to dla mnie jak kasza gryczana w sosie pieczarkowym :D

Ale jak się da tak, to raczej nie powinno być problemu z SKSS.

Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem :D

• Like 1

Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie!

Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem :D

Nie przemogę się. To wygląda jak z filmu Obcy. Czułbym się nieswojo trzymając w ręku coś, co wygląda jak wacek Obcego :)

Nastawiałem/nastawiam się na Matagiego TWA-662 XUL, ale ktoś mi polecił Qualie i robię rozeznanie. Niestety szanse na pomachanie obydwoma przed zamówieniem mizerne. Widzę, że nawet najlżejsze Qualie nie schodzą tak nisko z CW, ale życie nauczyło mnie już, że CW to nie jest jeszcze wyznacnik.

• Like 1