Jozi Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 @woblerwz: niektórzy to już się dawno doczekać go nie mogą, i trują Tobie przy każdej możliwe okazji co nie Wojtas ? Upierdliwy na stare lata się robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Upierdliwy na stare lata się robisz .Nikt nie mówił, że będzie lekko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Czy może ktoś napisać coś o blanku XPSJ762L? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Czy może ktoś napisać coś o blanku XPSJ762L? Jak obłowię to coś o nim skrobnę. Z tego co pamiętam to Falcon już chyba obłowił to może coś skrobanie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Nie obłowisz. Masz XSJ. XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech. Edytowane 21 Maja 2020 przez woblerwz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Nie obłowisz. Masz XSJ. XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech.Również drop-shot? Co z przyłowem sandacza okołowymiarowego, poradzi sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Do dropa i owszem, musisz pamiętać o tym, że xfast to krótki odcinek pracującej pod przynętą szczytówki i wskazany refleks bo taki szczyt nie daje wiele luzu rybie na zasysanie. Sandacz bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Dzięki @woblerwzMam AVS76MLXF2, można te dwa kije jakoś porównać? Avid mocarny, 10lb ale trochę nietypowy jak na x-fasty St.C., bardziej Fast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Mniej więcej jak koń pociągowy i Arab. Avid ma zdecydowanie dłuższą szczytówkę, zdecydowanie cięższy z tendencją padania na pysk. Mocy w Qualii jest mniej już nawet w opisie ale wystarczająco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Mniej więcej jak koń pociągowy i Arab. Avid ma zdecydowanie dłuższą szczytówkę, zdecydowanie cięższy z tendencją padania na pysk. Mocy w Qualii jest mniej już nawet w opisie ale wystarczająco.:-). :-) :-) Edytowane 21 Maja 2020 przez ktm777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Nie obłowisz. Masz XSJ. [emoji14] XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech.Teraz zobaczyłem, że o dodatkową literkę chodzi.Człek już stary. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 A coś typowo pod sandacza na lekko, do główek 4-8g + ES 3”, ale mocniejszego niż XPSJ762L? Zacięcie sandacza z dalszej odległości tą wędką i plecionką PE#0,4 nie jest już tak pewne jak na krótkim dystansie. Avid AVS76MLXF z kolei moc ma (10lb), ale szybkość nie ta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Dwa do wyboru:XJB702MLXJBH702ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 XJB702ML jak mniej więcej Avid Ci odpowiada. XJBH jest szybka, trzeba nadążać z zacięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Rozumiem, że oba 7-stopowe, a coś bardziej „brzegowego”, tak 7’6 do 8’ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 W tej chwili nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 W tej chwili nic.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Czy istnieje możliwość uzbrojenia najlżejszego blanku na jednoręczny? Nie zepsuje to jego właściwości?Wszelkie realizacje XULków na Qualii na jakie się natknąłem, miały długi dolnik. Nawet na moje oko na okoniówkę do 10g za długi by był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Oczywiście i bardzo fajnie się takimi łowi.Zbroiłem tak XPSJ642UL i dwa najlżejsze z PT. Może trafiłeś na lekkie łososiówki Najfajniej wychodzi z delfinem na końcu i 5cm pianki przylegającej do delfina - takie optyczne zamknięcie rękojeści. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Jest sporo jednorecznych Qualii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Widzę, że na delfina na pewno się nie zdecyduję. Obrzydliwe to to dla mnie jak kasza gryczana w sosie pieczarkowym Ale jak się da tak, to raczej nie powinno być problemu z SKSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Wojtek Grochola robił fajny temat z korka na Qualii. Delfin wygląda jak wygląda ale walory użytkowe- mistrzostwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Wojtek Grochola robił fajny temat z korka na Qualii. Delfin wygląda jak wygląda ale walory użytkowe- mistrzostwo.Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Widzę, że na delfina na pewno się nie zdecyduję. Obrzydliwe to to dla mnie jak kasza gryczana w sosie pieczarkowym Ale jak się da tak, to raczej nie powinno być problemu z SKSS.Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie! Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem Nie przemogę się. To wygląda jak z filmu Obcy. Czułbym się nieswojo trzymając w ręku coś, co wygląda jak wacek Obcego Nastawiałem/nastawiam się na Matagiego TWA-662 XUL, ale ktoś mi polecił Qualie i robię rozeznanie. Niestety szanse na pomachanie obydwoma przed zamówieniem mizerne. Widzę, że nawet najlżejsze Qualie nie schodzą tak nisko z CW, ale życie nauczyło mnie już, że CW to nie jest jeszcze wyznacnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi