sieko Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Nie przemogę się. To wygląda jak z filmu Obcy. Czułbym się nieswojo trzymając w ręku coś, co wygląda jak wacek Obcego Nastawiałem/nastawiam się na Matagiego TWA-662 XUL, ale ktoś mi polecił Qualie i robię rozeznanie. Niestety szanse na pomachanie obydwoma przed zamówieniem mizerne. Widzę, że nawet najlżejsze Qualie nie schodzą tak nisko z CW, ale życie nauczyło mnie już, że CW to nie jest jeszcze wyznacnik.Ja też miałem problem z tym uchwytem (wygląd jak psi h---j) ale się przemogłem i teraz mam kilka wędek z tym uchwytem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Macie chłopaki skojarzenia ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Tego co podpowiada takie skojarzenia nie wolno słuchać, nie ma bladego pojęcia o czym mówi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Tego co podpowiada takie skojarzenia nie wolno słuchać, nie ma bladego pojęcia o czym mówi. To tylko takie skojarzenie a kasza gryczana w sosie pieczarkowym jest ok, ten uchwyt nikogo nie zmusza do łowienia sam się o tym przekonałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Wiem że to tylko nietrafne skojarzenie, które usłyszałeś (domyślam się od kogo na 99,9%). Słyszałem to już parę lat wcześniej gdy miałem stać się posiadaczem pierwszego delfina ale mnie to nie zniechęciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Myślę nad kolejną okoniową Qualia, która będzie pod okonie. Z głębszej wody. Przynęty jakie używam to keitecho podobne 3-3,5cale kijek musiałby ogarniać główki 7-10g, pod większe główki mam model do 14g. Model jaki wybrałem to Qualia Blanks XJB682L, czy ona da radę w pełnym komforcie bez zmęczenia szczytu podbijać na 10-12m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No i stało się dluuuuugo oczekiwana dostawa Qualia Blanks W tym 3 nowinki już dobrze wytestowane i rozebrane z ostatniej dostawy w zasadzie w tydzień xsj862l czyli 12 funtowy brzegowy uniwersal dla tych którzy lubią szybkie i elektryczne kije , xpsj702ul wysokomodulowa szybka okoniowka z prawdopodobnie najcieńszym na rynku szczytem oraz perełka której brakowało w szczególności xjb661l czyli bardzo popularna kategoria sandacz na lekko , okoń na ciężko, 8lb do 10g i tu opis myślę że jest trafiony w aspekcie główki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie przemogę się. To wygląda jak z filmu Obcy. Czułbym się nieswojo trzymając w ręku coś, co wygląda jak wacek Obcego One się rozmnażały na zasadzie partenogenezy Sorry za offtop... Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Xsj 862 coś wiecej o tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 "xpsj702ul wysokomodulowa szybka okoniowka z prawdopodobnie najcieńszym na rynku szczytem"Dasz radę podać średnicę szczytu oraz napisać czy to solid czy tubular? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) "xpsj702ul wysokomodulowa szybka okoniowka z prawdopodobnie najcieńszym na rynku szczytem"Dasz radę podać średnicę szczytu oraz napisać czy to solid czy tubular?1.2mm realny tubular , zapomniałem o 6th element mają katalogowo 1.1 Xsj862 jutro opiszę bo jeszcze gnije na rybach. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 1.2mm realny tubular , zapomniałem o 6th element mają katalogowo 1.1 Xsj862 jutro opiszę bo jeszcze gnije na rybach.Jest jeszcze Noctiss SNT633-2 który ma 0.95mm i to tubular Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 I na takie wiadomości czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Xsj 862 coś wiecej o tym blanku?Moc 12lb ,21g., blank o szczytowym ugięciu z dużym zapasem w dolniku. Pracuje jak wszystkie xsj nieco głębiej porównując z xpsj. Przy większej rybce dolnik też zapracuje.U mnie będzie służył jako nocna brzegowa sandaczowka,glownie pod woblery.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Może jakie fotki ugięcia nowych modeli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 I nie wytrzymałem, jak dobrze pójdzie to przyszły weekend testy nowego blanku do okoniowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Panowie czy XJB682L to dobry kierunek pod łowienie okoni z wody stojącej na średnich glebokosciach na gumy 3" Na główkach 3-8g ewentualnie 10g+ drobne imitacje raków? Uzytkuje dłuższy czas Suzuki 6lb , zostawiłbym ją do Blaszki/Cykady/twicha. Pytam bo moc jest odpowiednia ale pod gumki wolę coś z lagodniejszym szczytem, czy ten model qualii wpisze się w takie łowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Według mnie 10 gram będzie za ciężko, te 8 g samego ołowiu +gumka to już bez dynamiki podbicia jak przy niższych gramaturach wg. opisu.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Ponieważ pytania i informacje o Qualich są i w dyskusjach o artykułach i w wątkach autorskich na początek info o ofercie, cenach i podstawowych parametrach mierzalnych.Qualia cennik 2020.pdf Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez woblerwz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gończy Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Wojtek ten którego mamy porównać to XJBH721H ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Nie. Pozakatalogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gończy Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Aaa to dobrze bo już się wystraszyłem że z braku cukru słodowego osłabła percepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Nie grozi, jest wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Panowie który z krótkich blanków na lekko tak do 7 max. 9 gram i maksymalnej długość około 170 cm. ma w miarę delikatny i pracujący szczyt, ale jednocześnie jest ciętą "dzidką" ? Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 sub581 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi