nyny Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 No i w zeszłym tygodniu przyleciała do mnie okoniowa Qualia z nowego wypustu, pierwsza z serii (numerek BH001)Ubrana na lekko w tytany, przedłużona i pod kolor Vańka zrobiona W niedziele byłem potestować, i jest dobrze Więcej opiszę jak trochę dłużej nią połowię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Przemek design jakby znajomy, czyżby w Brzegu poczyniony? Masz jeszcze miejsce na nowe nabytki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 http://jerkbait.pl/topic/113828-sparta-rods/page-26#entry2802245Pare ryb na prototypach qualia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 miał ktoś możliwość pomachać wędka na blanku XS902MH ? Będę wdzięczny za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 miał ktoś możliwość pomachać wędka na blanku XS902MH ? Będę wdzięczny za wszystkie opinie Tak. Robiłem kijek na tym blanku w zbrojeniu D+D. Też nim trochę połowiłem.. Co chcesz wiedziec? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Czy mógłby ktoś porównać te trzy blanki ; Xpsj 682L XPSJ 702 UL Xsj 702L Chodzi o ugięcie, cw , jakie przynęty ogarnie itp ,.itd Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jutro podeślę trochę info odnośnie xpsj702UL i zrobię foto ugięcia. Aczkolwiek na sucho pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Takie fotki na szybko xpsj702UL. Jutro testy gramaturowe i mam nadzieję że jakaś rybka się uwiesi [emoji846] Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Czy mógłby ktoś porównać te trzy blanki ; Xpsj 682L XPSJ 702 UL Xsj 702L Chodzi o ugięcie, cw , jakie przynęty ogarnie itp ,.itd DziękujęMam wszystkie 3 To są trzy diametralnie różne od siebie konstrukcje. Najbardziej uniwersalna jest Xsj 702L, ogaryna wszystko w obrembie swojego CW, przyłowy niestraszne, wcina sandacze aż miło XPSJ 702 UL to lajcik do dłubania okonków, cienka szczytem, i dół nieco mocniejszy też pozwoli na zabawe z nieco większym przeciwnikiem Xpsj 682L typowa jigówka, świetny do gum, okoniowy klasyk. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Mam wszystkie 3 To są trzy diametralnie różne od siebie konstrukcje. Najbardziej uniwersalna jest Xsj 702L, ogaryna wszystko w obrembie swojego CW, przyłowy niestraszne, wcina sandacze aż miło XPSJ 702 UL to lajcik do dłubania okonków, cienka szczytem, i dół nieco mocniejszy też pozwoli na zabawe z nieco większym przeciwnikiem Xpsj 682L typowa jigówka, świetny do gum, okoniowy klasyk. PozdrawiamPotwierdzam. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Potwierdzam xpsj702ul to wysokomodulowy blank to taka typowa okonioweczka do finezyjnego łowienia ,bardzo lekki i piekielnie czuły.Polecam na pasiaki Edytowane 20 Października 2020 przez Falkon750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Pod jaką rybka zapracuje ( delikatnie ) dolnik w XPSJ702UL ? I jeżeli ktoś zna wymiary szczyt , dolnik to poprosiłbym o podanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) Pod jaką rybka zapracuje ( delikatnie ) dolnik w XPSJ702UL ? I jeżeli ktoś zna wymiary szczyt , dolnik to poprosiłbym o podanie 1.1 - 1.2mm //// 10.8mm dolnik raczej pod te zdrowe 30-50cm ale nie ma co się łudzić że zagra po uchwyt do tego jest xsj702 Edytowane 26 Października 2020 przez Profil_Nieaktywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) 1.1 - 1.2mm //// 10.8mm dolnik raczej pod te zdrowe 30-50cm ale nie ma co się łudzić że zagra po uchwyt do tego jest xsj702Uzupełnię.Tam gdzie kończy się 702UL zaczyna się 702L - i to jest w tej drugiej piękne, to jest kozak blank z drzemiącą mocą potrafiącą zatrzymać większego przeciwnika Zabawa z małymi przynętami, ale hendikap pozwalający wytargać przeciwnika 70+ bez specjalnego probolemu, i wcina sandacze -+60 aż miło.Gnie się perfekcyjnie, i nie mam wrażenia końca. Edytowane 26 Października 2020 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) Wyśmienity na brzegowe łowy i łódkę też ogarnie XSJ 762.Sparowany ze stelką 2500 wcina aż miło. Edytowane 26 Października 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 No i w zeszłym tygodniu przyleciała do mnie okoniowa Qualia z nowego wypustu, pierwsza z serii (numerek BH001)Ubrana na lekko w tytany, przedłużona i pod kolor Vańka zrobiona W niedziele byłem potestować, i jest dobrze Więcej opiszę jak trochę dłużej nią połowię. Miesiące mijają i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) Miesiące mijają i nic...Pytaj co chcesz wiedzieć, nie mam tajemnic, do ostatniej niedzieli dzielnie mi służyła zanim stało się to: Ogólnie jest to świetna okoniówka, czucie na zadowalającym poziomie, zapiętą rybę trzyma pewnie.Przerzuciłem nią mnóstwo okonków, nic spekatularnego się nie uwiesiło, przyłowów większych równieżUżywałem z 1-3gr plus paproszki i maks 2'' kajtechy, obrotówki 00.Szczyt delikatny i pokazuje wszystko co się dzieje z przynętą, pracuje szczyt i potem do tych 2/3.Przynęty z zadanego CW latają bardzo dobrze.U mnie sprawdziło się przedłużenie jej, idealnie pasuje pod moje łowiska. Edytowane 26 Października 2020 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Jaki model tego złamaska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Jaki model tego złamaska ?XPSJ702UL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Nie ma co ukrywać xpsj702ul to wysoki moduł i wiąże się to z tym że jest bardziej podatny na złamanie.To blank dla wytrawnych łowców umiejących się z takim sprzętem obchodzić a łowienie nim jeszcze w delfinie to czysta finezja. Ostatnio wycholowal okonia 37+ i dał radę wszystko zależy od umiejętności łowcy.Za to drugi blank ten co wspomniał o nim kolega Jozi czyli xsj762l to taki fajny uniwersał bo zarówno nie ma problemu wciac sandacza a i okonie też pięknie ogarnia nie wspomnę o kleniach które śmiało można holować na różne woblery czy blaszki.Bardzo dobrze sprawdza się na rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Nie, żebym coś ten tego...Ale wysokomodułowych wędek jest Ci u mnie dostatek w tym kilka Qualii, nie wiem czy jestem wytrawnym łowcą, czy umiem się posługiwać..Wiem, że od bardzo dawna to pierwsza która mi strzeliła.Jest gwarancja, więc dla mnie problemu nie ma, ani nie żale się z tego powodu bo mam czym łowić. Chociaż nurtuje mnie WHY?, bo nic co mogłoby spowodować to nieoczekiwane skrócenie nie nastąpiło dlatego się mocno zdziwiłem.Pewnie nawet bym nie wstawił tego zdjęcia gdyby nie było zapytania o odczucia z łowienia tym blankiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Miejsce złamania faktycznie "podejrzane" .W takim razie zapytam w którym z blanków XSJ762L czy XPSJ762L ( tego mam) dolnik zapracuje szybciej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Miejsce złamania pod omotką może świadczyć o złym jej zamocowaniu ... Być może za ciasno, być może stopka przelotki miała nienaturalny kształt w tym miejscu lub jakąś wadę w powierzchni styku z blankiem... A może poprostu wada blanku... Opcji jest trochę... Grunt że gwarancja jest Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Nie, żebym coś ten tego...Ale wysokomodułowych wędek jest Ci u mnie dostatek w tym kilka Qualii, nie wiem czy jestem wytrawnym łowcą, czy umiem się posługiwać..Wiem, że od bardzo dawna to pierwsza która mi strzeliła.Jest gwarancja, więc dla mnie problemu nie ma, ani nie żale się z tego powodu bo mam czym łowić. Chociaż nurtuje mnie WHY?, bo nic co mogłoby spowodować to nieoczekiwane skrócenie nie nastąpiło dlatego się mocno zdziwiłem.Pewnie nawet bym nie wstawił tego zdjęcia gdyby nie było zapytania o odczucia z łowienia tym blankiem.W jakiej konkretnie sytuacji trzasnęło,jesli mogę zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 W jakiej konkretnie sytuacji trzasnęło,jesli mogę zapytać?Wyciągałem z wody przynętę 2'' kajtek na gramowej główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi