Luckyguliver Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Przynęty twarde. Wyrzut może trochę więcej.Ostatnie pytanie. Czy ten blank ma ladne progresywne ugiecie? Szukam czegos co bedzie dobrze amortyzowalo akrobacje pstragow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Ktoś pytał na forum o ugięcieBez przelotek 1.2kg uwieszone XPS822 Edytowane 15 Lipca 2021 przez Patryk1125 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Pojawiły się nowe blanki na macie Toraya: m. in. XJB-T702ML. Ciekawe jak ten blank ma się w stosunku do blanków XJBH702ML i XJBH702M? Czy czucie przynęty i brań jest na podobnym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Na lepszym. Zachowanie bardzo podobne do Talona Delta, są naprawdę szybkie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam ponownie jestem po 3 dniach orki na górnym sanie Qualii SJ-M 702 L i powiem tylko jedno ten kijek jest naprawdę fajny pod większym pstrągiem 35-45 cm zachowuje się idealnie .Łowiłem dużo jigami 1.5 gr - 4 grGumowymi robalami różnych producentów na główkach 1-5 gr , woblery od 4-7 cm oraz obrotówka mepps nr.2 . Jak na razie znalazłem swojego pstragowego kijka żadna ryba z niego nie spadła naprawdę szczerze polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Oczywiście ukłony w stronę Wojtka z CageRods za kapitalne wykonanie wędki oraz dobrą radę i pomoc w doborze blanku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @WronaJig używałeś plecionki czy żyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Używałem żyłki Momoi 0,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Pytanie trochę z innej dziedziny ale widzę że uchwyt ten czesto występuje w tych blankach ale z reguływ tych lżejszych wersjach. Panowie do jakiego cw I mocy blanku stosujecie "delfiny" jest sens mocowania go do blanku XJBH702M lub XJBH701MH nie będą to za mocne blanki pod ten uchwyt jako kosa sandaczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 To u nas jest moda czy potrzeba łowienia lekko. W USA ten uchwyt jest montowany na naprawdę mocnych blankach. Spokojnie można tworzyć sandaczowe kosy z Delfinem na blankach które wymieniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Dzięki za szybkie wyjaśnienie tematu ???? Miał ktoś porównane z wyżej wymienionymi blankami do np st.croix SCV68MXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Qualie mają krótszą szczytówkę, czułość jest na bardzo dobrym poziomie. Tak nawiasem to już nie mam 68MXF, na pewno cena ST Croixa i Qualii nie daje tego wrażenia że Croix jest 3 razy lepszy. Gwarancja, wolę Qualię bo dożywotnia , szybka i bezwarunkowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 I kolejny temat załatwiony ???? zostało tylko wybrać blank teraz z Quali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jaka woda, c.w. minimalny i maksymalny, rodzaj gum, sposób prowadzenie - napisz wypracowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jeziora z głębokością 3-12m główki 8-20g plus guma 10-13cm raczej smukłe podbicie z nadgarstka dosyć agresywne. Łowił będę z Łodzi. Obecnie Łowię Ltws76MlXf2 i osobiście dla mnie jest trochę za wolny i za delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jeżeli Ltws76MlXf2 jest trochę za delikatny to XJBH702M będzie wystarczający. Po opisie tego czym łowisz widać że nie preferujesz kija od szczotki. Ten zakres obsłuży bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 XJB702MH jak ma się ten blank w stosunku do XJBH702M? Mają 2 zupełnie inne węgle jaka różnica w czułości? Oraz akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 XJB702MH dłuższa szczytówka, trochę wolniejszy, mocniejszy. Akcja jakby w2 starym stylu. XJBH702M szybsza, wymaga refleksu. Szczyt czulszy. A sama czułość blanku nie zależy tylko od węgla. To wypadkowa węgla, układu włókien w macie, układu mat, żywicy, geometrii blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 A o podobnej akcji do XJBH702M ale mocniejsza wersja sztywniejsza bardziej kołkowata jaką mogli byście polecić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 A o podobnej akcji do XJBH702M ale mocniejsza wersja sztywniejsza bardziej kołkowata jaką mogli byście polecić?To chyba tylko jednosklady.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Ma ktoś może fotki z ugiecia XJBH702M oraz XJBH701MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Witam,Poszukuję blanku Qualia do budowy kija na sandacze z rzekiDługość 2,13-2,30mMonoblank-tylko i wyłącznie Musi pociągnąć komfortowo max. 35gr w podbiciu (20gr+5') i dołem 15-18gr.Myślałem o XJB MH, będzie to trafiona opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Witam,Poszukuję blanku Qualia do budowy kija na sandacze z rzekiDługość 2,13-2,30mMonoblank-tylko i wyłącznie Musi pociągnąć komfortowo max. 35gr w podbiciu (20gr+5') i dołem 15-18gr.Myślałem o XJB MH, będzie to trafiona opcja?Jak najbardziej odpowiedni blank , jeśli chcesz kij z glebszym ugięciem pod przylowy bo np występuje w tych łowiskach dużo suma to xjb701mh , blank ten troszkę bardziej pokazuje rowniez szczytem, jeśli chcesz już coś stricte pod ostre łowienie i siłowe hole to xjbh701mh ,ugiecie jest wyraźnie plytsze ale bedzie czulszy w dolniku i napewno z dużo dynamiczniejszym szczytem nie mniej jednak oba blanki komfortowo wcinaja ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Siemka. Czy ktoś mógłby porównac blanki XPSJ642UL oraz XSJS602UL? Potrzebuję czegoś pod okonki na małe zbiorniczki. Pod główki 2gram. Nie będą to za mocne blanki na leniwe podbijanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Siemka. Czy ktoś mógłby porównac blanki XPSJ642UL oraz XSJS602UL? Potrzebuję czegoś pod okonki na małe zbiorniczki. Pod główki 2gram. Nie będą to za mocne blanki na leniwe podbijanie?Jak na leniwe podbijanie to bierz PT642L, mam i polecam, do główek 1-3g super blank. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi