Skocz do zawartości

[Artykuł] Blanki Qualia - część I

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Witam ponownie jestem po 3 dniach orki na górnym sanie Qualii SJ-M 702 L i powiem tylko jedno ten kijek jest naprawdę fajny pod większym pstrągiem 35-45 cm zachowuje się idealnie .Łowiłem dużo jigami 1.5 gr - 4 gr

Gumowymi robalami różnych producentów na główkach 1-5 gr , woblery od 4-7 cm oraz obrotówka mepps nr.2 . Jak na razie znalazłem swojego pstragowego kijka żadna ryba z niego nie spadła naprawdę szczerze polecam .

• 1 miesiąc temu...

Pytanie trochę z innej dziedziny ale widzę że uchwyt ten czesto występuje w tych blankach ale z reguływ tych lżejszych wersjach. Panowie do jakiego cw I mocy blanku stosujecie "delfiny" jest sens mocowania go do blanku XJBH702M lub XJBH701MH nie będą to za mocne blanki pod ten uchwyt jako kosa sandaczowa?

Qualie mają krótszą szczytówkę, czułość jest na bardzo dobrym poziomie. Tak nawiasem to już nie mam 68MXF, na pewno cena ST Croixa i Qualii nie daje tego wrażenia że Croix jest 3 razy lepszy. Gwarancja, wolę Qualię bo dożywotnia , szybka i bezwarunkowa.

• Like 1

XJB702MH dłuższa szczytówka, trochę wolniejszy, mocniejszy. Akcja jakby w2 starym stylu. XJBH702M szybsza, wymaga refleksu. Szczyt czulszy. A sama czułość blanku nie zależy tylko od węgla. To wypadkowa węgla, układu włókien w macie, układu mat, żywicy, geometrii blanku.

Witam,

Poszukuję blanku Qualia do budowy kija na sandacze z rzeki

Długość 2,13-2,30m

Monoblank-tylko i wyłącznie

Musi pociągnąć komfortowo max. 35gr w podbiciu (20gr+5') i dołem 15-18gr.

Myślałem o XJB MH, będzie to trafiona opcja?

Jak najbardziej odpowiedni blank , jeśli chcesz kij z glebszym ugięciem pod przylowy bo np występuje w tych łowiskach dużo suma to xjb701mh , blank ten troszkę bardziej pokazuje rowniez szczytem, jeśli chcesz już coś stricte pod ostre łowienie i siłowe hole to xjbh701mh ,ugiecie jest wyraźnie plytsze ale bedzie czulszy w dolniku i napewno z dużo dynamiczniejszym szczytem nie mniej jednak oba blanki komfortowo wcinaja ryby

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Siemka. Czy ktoś mógłby porównac blanki XPSJ642UL oraz XSJS602UL? Potrzebuję czegoś pod okonki na małe zbiorniczki. Pod główki 2gram. Nie będą to za mocne blanki na leniwe podbijanie?

Jak na leniwe podbijanie to bierz PT642L, mam i polecam, do główek 1-3g super blank.

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka