MarcinZ Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Czy któryś z kolegów ma możliwość porównania dwóch blanków, a konkretnie XPSJ762L vs XPSJ802L , jaki rodzaj przynęt obsługują? cw dolne i górne? jak obydwa blanki pracują pod obciążeniem? przeznaczenie kleń/jaź na "lekko" i na trochę ciężejMam oba blanki...Oba pracują praktycznie identycznie, różnią się właściwie długością. Typowe kije jigowe ale przynęty twarde też poprowadzisz, akcja przesunięta do szczytu w porównaniu do xsj.Blanki dołem opisane poprawnie jeśli chodzi o rzut przyneta, natomiast jeśli chodzi o widoczność na szczycie to trochę trzeba dołożyć.. Górą to już kwestia odczuć osobistych moim zdaniem. Co dla jednego bedzie poprawne dla drugiego będzie zanizone cw. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Takie jak foto bez problemu. Guma jak najbardziej, 2-3 gram główka + ES 2”. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez CZM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam oba blanki...Oba pracują praktycznie identycznie, różnią się właściwie długością. Typowe kije jigowe ale przynęty twarde też poprowadzisz, akcja przesunięta do szczytu w porównaniu do xsj.Blanki dołem opisane poprawnie jeśli chodzi o rzut przyneta, natomiast jeśli chodzi o widoczność na szczycie to trochę trzeba dołożyć.. Górą to już kwestia odczuć osobistych moim zdaniem. Co dla jednego bedzie poprawne dla drugiego będzie zanizone cw. Marcinie a jakbyś porównał oba te blanki do blanku Mizuki MIZ80UL? Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Voiteh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Mam oba blanki...Oba pracują praktycznie identycznie, różnią się właściwie długością. Typowe kije jigowe ale przynęty twarde też poprowadzisz, akcja przesunięta do szczytu w porównaniu do xsj.Blanki dołem opisane poprawnie jeśli chodzi o rzut przyneta, natomiast jeśli chodzi o widoczność na szczycie to trochę trzeba dołożyć.. Górą to już kwestia odczuć osobistych moim zdaniem. Co dla jednego bedzie poprawne dla drugiego będzie zanizone cw. Marcinie a jakbyś porównał oba te blanki do blanku Mizuki MIZ80UL?Mizuki to zupełnie inny kij w porównaniu do Xpsj. Bardziej podobny do xsj, nawet deczko wolniejszy o bardziej środkowym i nieco głębszym ugięciu. Mizuki to grafit IM6 takie info mam od pana Matuszewskiego,wiec nieco inna liga. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Znaczy się na plus dla Mizuki czy na plus dla Quali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Znaczy się na plus dla Mizuki czy na plus dla Quali?Modułem na plus to są Qualie.Mizuki to raczej niższa półka cenowa,ale równie fajne blanki.Podam ci pewien przykład o którym już gdzieś pisałem..Kuzyn ma kij na blanku xpsj 802 i używa go do pstrągowania jigami, wirówkami, woblerami, twierdzi że nie ma praktycznie zadnych spadów.Gdy inny znajomy wziął nad wodą ten kij do ręki [emoji15]xpsjota to nie dowierzał ze kijem okoniowym, jigowym o tak szczytowej pracy można łowić pstrągi i to tak skutecznie. Absolutnie nie wybrałby tego blanku do takiego łowienia.Zdecydowanie bardziej przypadł mu do gustu Mizuki, oczywiście jeśli chodzi o pstrągi.Napisz może do jakiego łowienia szukasz blanku qualii...bedzie łatwiej coś doradzić[emoji6]. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Wojtek nie doczytałem jednego postu..Jeśli chodzi o blank klen, jaz to z Qualii w tej długości wybrałbym model xsj zdecydowanie. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Toż pisałem Wojtek nie doczytałem jednego postu..Jeśli chodzi o blank klen, jaz to z Qualii w tej długości wybrałbym model xsj zdecydowanie.Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Qualii SJ-M 702 L z CageRods pytanie czy ktoś już łowił kijkiem na tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Qualii SJ-M 702 L z CageRods pytanie czy ktoś już łowił kijkiem na tym blanku?Jak to jest nowy wypust to pewnie niewielu. Ja czegoś takiego w rękach nie miałem Ale jak masz to sam przecież możesz podzielić się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Qualii SJ-M 702 L z CageRods pytanie czy ktoś już łowił kijkiem na tym blanku?Fajne blanki z nieco innego węgla niż spotykany dotychczas tak w skrócie to włókna nie są spojone w postaci igiełek a skręcone spiralnie czyli w tych konkretnie blankach daje to bardzo ciepłe i płynne ugięcie i dosyć sporą wytrzymałość na urazy, blanki raczej pod kategorię uniwersal ciekawe za to są nowinki z mat Toray t1100G oraz trzy modele zawodniczych wklejek xfast gdzie najdłuższa jest już przewidziana pod łowienie sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Jak to jest nowy wypust to pewnie niewielu. Ja czegoś takiego w rękach nie miałem Ale jak masz to sam przecież możesz podzielić się wrażeniami.Jutro przetestuje tą wędkę na pstrągach i dam znać jak coś się uwiesi Myślałem że już ktoś łowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 A więc odnośnie tego blanku o którym pisałem .Przeszedł testy na małym zbiorniku okonie 15-30 cm wcina i holuje aż miło fajne ciepłe ugięcie,dolnik zaś to sprawa inna miałem szczupaka 58 cm i w dolniku ma ten Blank moc.Myślę że kiedy rzeki się ustabilizują wypróbuję go tam do czego go złożyłem czyli na pstrągach.Na obecną chwilę jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Tak gdyby ktoś pytał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 XSJ S602UL - jak byś go opisał, np. w porónaniu do PT572XUL, czy PT642UL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 XSJ S602UL - jak byś go opisał, np. w porónaniu do PT572XUL, czy PT642UL ?Nie ma porównania w zasadzie, zupełnie inny blank niż pt, moduł znany z xpsj-ow ale zupełnie inne ułożenie mat i zbieżność (gruba ścianka) przez co pod obciążeniem dużo chętniej niż xpsj i xsj wchodzą w parabole również bardziej książkową ( tu zadanie spełnia spigot ) wklejki to typowe xfasty nie ma mowy o wykładaniu się pod przynęta czy adaptacji do bocznego troka, mowa o dwóch najlzejszych modelach bo ten najdłuższy to już zacna sandaczowka do lekkich wabikow , fajny będzie też pod drop shota bo szybkim szczytem można zagrać i na dłuższej odległości wyrzutu, blanki piękne szkoda tylko że nie są w jednym kawałku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Co to za Blanki mitsubishi? To jest coś na wzór blanków suzuki? Szczytówka ma dosyc duża średnice… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Blanki robione na nowym prepregu produkowanym przez Mitsubishi. Niski/średni moduł, celem jest uzyskanie właściwości imitujących włókno szklane. Są szybsze niż szkło ale się ładnie gną. Qualie z tego włókna mają czuły długi szczyt, ładnie przechodzą do dolnika. Dolnik o niewielkiej średnicy jest dopakowany materiałem i pomimo ugięcia generuje słuszną moc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Blanki robione na nowym prepregu produkowanym przez Mitsubishi. Niski/średni moduł, celem jest uzyskanie właściwości imitujących włókno szklane. Są szybsze niż szkło ale się ładnie gną. Qualie z tego włókna mają czuły długi szczyt, ładnie przechodzą do dolnika. Dolnik o niewielkiej średnicy jest dopakowany materiałem i pomimo ugięcia generuje słuszną moc.W punkt, już przy rozpakowywaniu widać co to za bajka , szczytowa sekcja scianka standard, dolnik mięsisty jak lekkie morskie konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 (edytowane) Hmmm 3/4 czesciowych blankow nadal nie widze... Edytowane 14 Lipca 2021 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Hmmm 3/4 czesciowych blankow nadal nie widze...Ciepły jeszcze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Czy to ten minnow? Sa jeszcze jakies oprocz tego? Szukam blankow pod troc-lososia oraz szczupaka na lekko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Czy to ten minnow? Sa jeszcze jakies oprocz tego? Szukam blankow pod troc-lososia oraz szczupaka na lekko.. nie ma więcej w stałej ofercie, pod szczupaka na lekko to w zasadzie możnaby się pokusić o zrobienie teavela z jakiegoś 2skladu albo poszukac w ofercie blankow muchowych bo trochę tego na rynku jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 nie ma więcej w stałej ofercie, pod szczupaka na lekko to w zasadzie możnaby się pokusić o zrobienie teavela z jakiegoś 2skladu albo poszukac w ofercie blankow muchowych bo trochę tego na rynku jestA to juz bylby bol glowy z takim kombinowaniem.Ten blank minnow to pod jakie przynety? CW takie jak w opisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Przynęty twarde. Wyrzut może trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi