januszche Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Jestem w robocie. Jutro zrobię fotki ale nie życzę sobie szydery z przelotek. Żarcik taki, prawie. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez starydrwal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jeżeli coś widać to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) XJBH702ML 7' 3-18g 4-10 lb super blank na sandacza . Mam i jestem mega zadowolony . Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez arturkieljan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Sandacza na pewno obsłuży bez zastrzeżeń a jak z przylowami szczupak , okon? Czy lowiac ryby w przedziale 50/50 szczupak - sandacz a nie tylko sandacz nie jest zbyt ostry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Sandacza na pewno obsłuży bez zastrzeżeń a jak z przylowami szczupak , okon? Czy lowiac ryby w przedziale 50/50 szczupak - sandacz a nie tylko sandacz nie jest zbyt ostry?Ustawisz sprzęgiełko bardziej miękko i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Na okonia,moim zdaniem za sztywny.Mialem wczoraj blank w łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Ustawisz sprzęgiełko bardziej miękko i po sprawie.Sprzęgiełko nie pomoże jak ryba "odbija" się od wędki przy zacinaniu. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Szczupak 60-70 siada pewnie i bez spadów. Sprawdzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A ja XJBH do 18gr z przeznaczeniem na okonia ciężej i sandacza na lekko celuje.I mam nadzieję, że nic mi nie będzie odbijać się od patyka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie widziałem tych kijków i blanków. Lepiej pomilczę. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Temat się rozwija ...XJBH vs XJB...aż mi się nowej sandaczowki zachciało, niestety nie w tym roku.. najpierw jakiś XPSJ pod okonia musi zagościć na stojaku Nie ukrywam , że Qualia coraz mocniej miesza w głowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Cześć, koledzy widzę że już kilka osób posiada kij na blanku xjbh702ml możecie powiedzieć od ilu dołem zaczyna grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Qualia XJB702M w caście zbrojona spiralnie,głowka jigowa 20 gr i 9cm jaxonowa intensa, sandacz 50 troche słabo widać bo przebłyski słońca ale coś widać z pracy kija... nie wiem jak wstawić sam filmik więc odnośnik do facebooka....https://www.facebook.com/spinworld.wedkarstwo/videos/508090683347854/ Edytowane 4 Września 2019 przez universo SpinWorld 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Wszyscy maja Qualie, mam i ja. W końcu dzis odebrałem swoja 602. Na sucho co mnie urzekło to że "nic" lata jak wsciekłe. Nie wiem czy to blank czy delfin? Nie mogę się doczekać by zabrać go na ryby.Wczesniej mialem co prawda kilka uzbrojonych blankow w ręku będąc u Janusza ale to tak na szybko czlowiek chcial jak najwiecej zobaczyc. Nawet ten sam blank uzbrojony w delfina to calkiem inny blank, szkoda że tak poźno poznalem "dr Bulgota" bo to naprawde swietne rozwiazanie. Bardzo ważne: jeśli ktoś ma rozklekotany kolowrotek może się zdziwić. Wszystko przekaze uchwyt do dłoni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Do mnie moja XJB 661M na Delfinie ma dotrzeć we środę pewna Pani podejrzewam że właśnie teraz nad nią pracuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ja też czekam na Qualie, jednak nie bedzie delfina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) XJB 702ML jest łagodniejsza, taki sobie fast. XJBH jest szybsza, ugięcie przesunięte do szczytu. Materiałowo mam odczucia takie, że jest bardzo podobnie do Super Shora. Do którego konkretnie Super Shora ta XJBH jest bardzo podobna ? Już doczytałem. A przy okazji kolejne pytanie.Który blank jest najbardziej podobny do TR 76 SS LL ? Edytowane 2 Października 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 No to i ja się skusiłem. XJBH 702M kręci się u Hubertusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 No i dzisiaj poszedłem za emocjami i jutro druga Qualia ma wylądować w delfinie i delcie - XJB702ML Jeszcze żadnej nie miałem, a już dwie idą, to jest nie do pomyślenia;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Będziesz Pan zadowolony .Ja z mojej jestem bardzo. Kilka blanków trafiło na Zamojszczyznę i wszyscy sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Będziesz Pan zadowolony .Ja z mojej jestem bardzo. Kilka blanków trafiło na Zamojszczyznę i wszyscy sobie chwalą. Najśmieszniejsze jest to, że dzisiaj ma przyjść XJBH702ML, a jutro XJB702ML - zbliżone blanki.Dopiero nad wodą będę myślał co do czego używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) No i dotarły Do 14gr: Do 18gr: Edytowane 5 Października 2019 przez nyny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Najśmieszniejsze jest to, że dzisiaj ma przyjść XJBH702ML, a jutro XJB702ML - zbliżone blanki.Dopiero nad wodą będę myślał co do czego używać No i co wymyśliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) No i co wymyśliłeś? Że gramaturą nie ma co się sugerować za bardzo. Ta do 18 jest subtelniejsza (co zresztę w mocy blanku po opisie można wnioskować), zdecydowanie uniwersalna wędka.Świetnie podbijał i rzucał 2'' keitechy na 4gr główkach, jak i Shad Teezy 12cm na 10gr. Piękna praca nawet pod małymi pasiakami.Będzie uniwersał, jak będe miał gdzieś zabrać jedną wędkę to jeden z pierwszych moich wyborów. Qualia do 14 troche mnie zaskoczyła, myślałem że to będzie bardziej miękkie. Jednak jest to zdecydowanie sandaczowa szpada, moc w dolniku pozwoli z naprawdę godnym przeciwnikiem powalczyć. Keitech 3'' na 6gr główce był już w miarę wyczuwalny, im więcej na końcu tym wędka zyskiwała. Miałem takie dzisiaj walnięcie i chwile z duuużym przeciwnikiem, parę sekund holu i już wiem że to będzie kij na średnie sandaczowanie. p.s. Z dzisiejszych testów niemiła sytuacja, chyba trzeba będzie Stelle na serwis wysłać bo oporówka już himeryczna dzisiaj zaczęła być Edytowane 5 Października 2019 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 To ja mam inne odczucia.Moja xjb702ml w Delfinie to nie szpada,ugina się bardzo chętnie w 3/4 długości i w dolnik ma trochę mocy i tak miało być.Macalem blank xjbhml i tu wydawało mi się,że jest to lekka szpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi