r.t. Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Koledzy czy posiadacie jakąkolwiek wiedzę nt klejenia tworzywa ABS? Potrzebuję zespolic elementy na łodzi a spawanie plastiku w moim przypadku odpada.Czy żywica będzie się trzymała ABS? Poliestrowa czy epoksy? A może jakiś klej-uszczelniacz? Sikaflex? Który? Będę wdzieczny za podpowiedzi, zależy mi na czasie a sprawdzenie rozwiązań jest i czasochłonne ige eryje niepotrzebne koszty..Z góry dzięki za wsparcie. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dipper Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Prawdopodobnie jest cała masa klejów do ABS i dużo zależy od tego jakie formy mają być klejone. Najprostszym rozwiązaniem Jest popularny dwustrzykawkowy Plastic Welding. Żywice Poliestrowa albo epoksydowa niczym nie modyfikowane specjalnie pod tworzywa sztuczne mają bardzo niską do nich przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Dzięki. Ja potrzebuję raczej elastycznego a z pewnością masywnego połączenia zatem Plastic Welding odpada. Potrzebuję pouzupełniać ubytki na łączeniu pokładu ze spodem łódki, pod odbojnicą. Z żywic to chyba Epidian 53 jest modyfikowany do pracy z tworzywem, z wyjątkiem PE i PP czy tak? Gdyby dać mu wypełniacz na zasadzie stworzenia masy to może by zdało to egzamin? Edytowane 3 Maja 2019 przez r.t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
r.t.
Koledzy czy posiadacie jakąkolwiek wiedzę nt klejenia tworzywa ABS? Potrzebuję zespolic elementy na łodzi a spawanie plastiku w moim przypadku odpada.
Czy żywica będzie się trzymała ABS? Poliestrowa czy epoksy? A może jakiś klej-uszczelniacz? Sikaflex? Który?
Będę wdzieczny za podpowiedzi, zależy mi na czasie a sprawdzenie rozwiązań jest i czasochłonne ige eryje niepotrzebne koszty..
Z góry dzięki za wsparcie.
Artur
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi