Kacper.K Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Panowie, a skąd pewność, że smok nie żyje ?To, że dostał 2 strzałami to nie jest jednoznaczne ze śmiercią. Ewentualnie może pojawią się nowe smoki, był temat dzikiego smoka, w którymś sezonie. Wówczas również jeden ze smoków Dany zaginął na dłuższy okres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 No w zasadzie...Tyle że jest jeden problem.Żeby były inne smoki to musiałaby i być inna smocza królowa żeby je powołać do zycia.To by był dopiero ubaw jakby w dwóch ostatnich odcinkach pojawiła się kolejna pretendentka do tronu.Chociaż,znając scenarzystów...Masz jednak rację z jednym(też zwracałem na to wcześniej uwagę)-smok zginął w tak durny,prosty i gładki sposób że czemu by go znowu do życia nie powołać.Skoro Plama przeżył w "podwodnym królestwie' i wrócił do zycia to i smok ma szanse,czemu by nie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 jeszcze ta kawa na stole:Aż sprawdziłem. Faktycznie, w filmie w tej scenie jest kawa na stole.To znak, ze kawa w kubkach z wieczkiem dla kierowców to nie wynalazek mcdonalda bo istniał juz za czasow żelaznego tronu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) No to został już tylko koniec. Edytowane 13 Maja 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 To może z innej beczki....GRRM mógłby łaskawie jednak podzielić się resztą serii z szerszą publiką. Że sezon poprzedni był zły, a ten jest jeszcze gorszy to raczej większość widzi... (chociaż o dziwo nie wszyscy, a nie rozumiem jak można tego spadku jakości nie wyłapać) i można tylko narzekać na kolejne sposoby niszczenia legendy serialu.Ma ktoś pozawikipedyjne info (wiki - In April 2019, Martin commented in an interview that the writing "has been going very well lately") na temat daty publikacji Wichrów Zimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Jestem świeżo po obejrzeniu nowego odcinka i bardzo podobał mi się ten zwrot akcji Trochę przeczuwałem, że Danka zmieni się w psychopatkę ale plus, że z tego nie zrezygnowali Bardzo przyjemnie się oglądało, nie przeszkadzały mi nawet małe luki w logice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 To może z innej beczki....GRRM mógłby łaskawie jednak podzielić się resztą serii z szerszą publiką. Że sezon poprzedni był zły, a ten jest jeszcze gorszy to raczej większość widzi... (chociaż o dziwo nie wszyscy, a nie rozumiem jak można tego spadku jakości nie wyłapać) i można tylko narzekać na kolejne sposoby niszczenia legendy serialu.Ma ktoś pozawikipedyjne info (wiki - In April 2019, Martin commented in an interview that the writing "has been going very well lately") na temat daty publikacji Wichrów Zimy? https://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Aktor-z-Gry-o-tron-potwierdzil-ze-George-RR-Martin-skonczyl-prace-nad-dwiema-ostatnimi-czesciami-Piesni-lodu-i-ognia-31694 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) "RŻENIA NA CAŁEGO" ... Teraz chyba czas na OSTATNIĄ już wojnę.... wojnę pomiędzy głównymi bohaterami ostatniej serii Edytowane 13 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 A ja coś czuję że Arya będzie odpowiedzialna za zakończenie żywota smoczej królowej. I "bastard" od wilków zostanie mimo woli na tronie... Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Jeżeli GOT ma mieć nawiązania do Władcy pierścieni to tak by to właśnie się skończyło. Aragorn też na tron się nie pchał a jednak zasiadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Czekałem cierpliwie aż pojawi się ostatni odcinek i pochłonąłem cały sezon na jednym posiedzeniu.Przez cały miesiąc musiałem mieć oczy i uszy szeroko zamknięte bo wszędzie spojlery.Na początku zachwycony bo dużo emocji i ciągła akcja ale mój entuzjazm szybko ochłonął Brak logiki i kiepskie rozwiązania wątków a ta kawa ze starbucksa przepełniła czarę (jak przewody wysokiego napięcia w wiedźminie )Oczekiwania były duże a tu takie rozczarowanie,wolał bym poczekać kolejne dwa lata i dostać dopracowany produkt. Danka...ty skuo podła,jak zrobić mi to mogłaś...zrywam z tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 A ja coś czuję że Arya będzie odpowiedzialna za zakończenie żywota smoczej królowej. I "bastard" od wilków zostanie mimo woli na tronie... Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaTeż tak obstawiam - co do Aryi. Co do Jona nie jestem taki pewien :-) Odcinek generalnie zaskakujący (wreszcie). Wielka rozpierducha przykryła kolejne dziury w logice, tym razem chyba nawet skutecznie. Trochę tylko sytuacja Varysa mocno raziła - zachowywał się naiwnie jak dziecko. Z drugiej strony, chyba porozsyłał listy o pochodzeniu Jona - to może namieszać w ostatnim odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Koniec tej serii znany jest już od 2-3 tygodni. Wszystko co zostało napisane sprawdziło się w 100%. Z oczywistych powodów nie podam go tu i teraz. DDeki kręcili kilka alternatywnych zakończeń, by sami aktorzy nie wiedzieli które jest prawdziwe. Do finału został mniej niż tydzień. Nie liczcie na to, że wszytko zostanie wyjaśnione - to nie książka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ciekawe, czy Deanerys skaże także Jona na śmierć (jako ostatnią przeszkodę przed przejęciem tronu) .. a smok odmówi wykonania wyroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Smok spali wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ci, którzy czekają na Arię zabijającą Dankę zapomnieli już początek tego odcinka. I słowa "Im większe ryzyko, tym większa nagroda". Tak właśnie widzę zakończenie tej sagi - zemstę Varysa zza grobu...Wizualnie świetny odcinek, walka braci super, natomiast aby nie było za słodko - po znakomitej scenie uwolnienia przez Tyriona Lannistera Jamiego - idiotyczna scena na plaży, że o zamknięciu budowanego przez osiem sezonów wątku postaci Jamiego litościwie nie wspomnę. Innych absurdalnych wręcz nielogiczności nie chcę poruszać, pełno ich w dwóch ostatnich sezonach, dlaczego teraz miałoby być lepiej? W sobotę odświeżę sobie sezon 7, a w niedzielę 8. Może mając w pamięci obraz całości, będę mniej rozczarowany finałem? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 To ja oglądający 8 sezon GoT Ps. trochę mnie zastanawia czemu we wcześniejszym odcinku Snow ukrywał się przed smokiem umarlakiem za kupką gruzu i płomienie się od niej odbijały, a w odcinku 7 płomienie smoka Danki cięły budynki jak papier 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Czytałeś post Janusza powyżej.."(...)Innych absurdalnych wręcz nielogiczności nie chcę poruszać, pełno ich w dwóch ostatnich sezonach(...)"zgadzam się całkowicie. Serial oglądam "na lajcie" w przerwach miedzy innymi. Deser to książka i moja wyobraźnia. Dopóki scenariusz był jej wierny oglądało się naprawdę z zaciekawieniem i wypiekami na twarzy. Ostatnie dwa sezony, lipa. Naciągane to wszystko, brak konsekwencji, logiki czy choć małej dozy prawdopodobieństwa (nawet w s-f czy fantasy taka być powinna) ..Ale cóż zrobić jak niewiele innych jest altermatyw. Chyba, że "Alternatywy 4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 https://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Aktor-z-Gry-o-tron-potwierdzil-ze-George-RR-Martin-skonczyl-prace-nad-dwiema-ostatnimi-czesciami-Piesni-lodu-i-ognia-31694 Okazalo sie ze plotka http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/13/idiocy-on-the-internet/ I will, however, say for the record — no, THE WINDS OF WINTER and A DREAM OF SPRING are not finished. DREAM is not even begun; I am not going to start writing volume seven until I finish volume six Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) Tak wiem już o tym .Ktoś chciał zimy KL . Edytowane 15 Maja 2019 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Te slonie ktore nie dotarly razem z Golden Company Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Panie Toro ni chu chu nie widać tych słoni a Te slonie ktore nie dotarly razem z Golden Company Panie Toro ni chu, chu nie widać tych słoni...a powinno toć to duże stworzenia so. Foty nie wlazły jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi