DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Panie Toro ni chu chu nie widać tych słoni a Panie Toro ni chu, chu nie widać tych słoni...a powinno toć to duże stworzenia so. Foty nie wlazły jak trzeba Ja widze, sprawdz w innej przegladarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Chrome,firefox,edge...wszędzie to samo...czyli nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Wszystko zostało spłycone, najfajniejsza laska ścięta, z trzeciej najfajniejszej zrobili wariatkę, smok zabity w niewiarygodny sposób, strategie bitewne bezsensowne, mądre postacie zgłupiały, głupia i naiwna może zostać królem...I jeszcze taki szowinistyczny przekaz:jedna panna po relaksie przed bitwą dostała takiego kopa, że załatwiła największego hardcora 8 sezonów, druga, odrzucona przez ukochanego ze złości spaliła wszystkich.Morał stary, jęczy w nocy, nie warczy w dzień.Jestem rozczarowany fabułą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnawoda68 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 No i Ser Jaime Lannister figlujący z Brienne z Tarthu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Jestem rozczarowany fabułą Nie tylko Ty Wystarczy zobaczyc oficjalny kanal HBO GOT na youtube Tam to dopiero ludziska jada po D&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 A to jest najlepsze podsumowanie calego sezonu, nie tylko zakonczenia Juz nawet aktorzy nie kryja sie z tym, ze wyszla duza kupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Absurdalny odcinek, z resztą słaby jak ostatnie 3 sezony gota. Danka praktycznie sama zdobyła królewską przystań . Nie zapominajmy, że Arya ma jeszcze jeden kolor oczu do zamknięcia . Liczę na to, że przywdzieję maskę szarego robaka i zrobi porządek z mad queen. Pytanie tylko kto na tronie usiądzie Tyrion czy Snow? Pewnie Snow w końcu było tylu nieprawowitych królów i królowych, że finał nie może być inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Jon się nie nadaje. Za głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Ale KP będą odbudować czy jakaś nowa stolica, bo zasiąść na zgliszczach to tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Może się okaże, że jednak połowa ludzi żyje:) inaczej będzie ciężko z budowlancami, ceny podwykonawców pójdą w gore:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dzisiaj w drodze słuchałem audiobooka "Ogień i krew" i zachowanie Danusi wcale nie jest odrealnione, zestrzelenie smoka w poprzednim odcinku również jest do zaakceptowania. Jeden z największych smoków, Meraxes padł od jednej strzały ze skorpiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dzisiaj w drodze słuchałem audiobooka "Ogień i krew" i zachowanie Danusi wcale nie jest odrealnione, zestrzelenie smoka w poprzednim odcinku również jest do zaakceptowania. Jeden z największych smoków, Meraxes padł od jednej strzały ze skorpiona... Padl, w ksiazce jest opisane ze to byl strzal jeden na milion Rowniez w ksiazce jest napisane, ze zestrzelenie smoka w locie jest praktycznie niemozliwe.Generalnie nie w tym problem, w E4 gosc trafia ze skorpiona 3 razy w smoka z kilometrowej odleglosci. W E5, 50 skorpionow nawet nie jest blisko zeby cokolwiek trafic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Pisałem już o tym raz w przypadku ubicia Rhaegela. Uważny obserwator dostrzeże pewne niuanse. Rhaegal po walce z Viserionem dosiadanym przez NK odniósł poważne rany. W E4 jest taka scenka jak z nie małym trudem wzbija się w powietrze (z wyraźnymi kłopotami) by odleciec w kierunku DragonStone. Należy też zauważyć że były 2 rodzaje skorpionów: te budowane przez Lanisterów(dwa ramionka-krótszy zasięg) i te zamontowane/zbudowane przez Eurona na jego flocie(poczwórne ramiona niemal jak snajperka z CoD). Pomijam błędy scenariusza - flota Danki i smoki poruszają się w tym samym tempie by dotrzeć jednocześnie DS. W E4 Danka jest zaskoczona, a zielony smok wyraźnie wolniejszy od swojego brata. W E5 inicjatywa należy do Danki, gdzie wykorzystała w pełni swą przewagę - zaskoczenia i mobilność. Inaczej się strzela gdy pędzi na ciebie bydle zionące ogniem, a inaczej gdy ty widzisz bydle a one Ciebie już nie. Do tego doszła panika obrońców, fatalne rozmieszczenie skorpionów(od strony morza nie było ich tak wiele(3-4)) i przewaga mobilności Danki. Nie ma tu nic dziwnego i zaskakującego. Prawidłowo przeprowadzony atak. Edytowane 17 Maja 2019 przez vako 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Pisałem już o tym raz w przypadku ubicia Rhaegela. Uważny obserwator dostrzeże pewne niuanse. Rhaegal po walce z Viserionem dosiadanym przez NK odniósł poważne rany. W E4 jest taka scenka jak z nie małym trudem wzbija się w powietrze (z wyraźnymi kłopotami) by odleciec w kierunku DragonStone. Należy też zauważyć że były 2 rodzaje skorpionów: te budowane przez Lanisterów(dwa ramionka-krótszy zasięg) i te zamontowane/zbudowane przez Eurona na jego flocie(poczwórne ramiona niemal jak snajperka z CoD). Pomijam błędy scenariusza - flota Danki i smoki poruszają się w tym samym tempie by dotrzeć jednocześnie DS. W E4 Danka jest zaskoczona, a zielony smok wyraźnie wolniejszy od swojego brata. W E5 inicjatywa należy do Danki, gdzie wykorzystała w pełni swą przewagę - zaskoczenia i mobilność. Inaczej się strzela gdy pędzi na ciebie bydle zionące ogniem, a inaczej gdy ty widzisz bydle a one Ciebie już nie. Do tego doszła panika obrońców, fatalne rozmieszczenie skorpionów(od strony morza nie było ich tak wiele(3-4)) i przewaga mobilności Danki. Nie ma tu nic dziwnego i zaskakującego. Prawidłowo przeprowadzony atak.Największym absurdem tej sceny było to, że oddali strzały do smoka zanim wyłonili się zza skał...i trafili . Jeb..ny podkręcił strzał z balisty (jest ona bronią wyrzutową), ja wiem że to fantasy ale świat Martina zawsze był logiczny. Już nie wspominam nawet o tym, że smok lecący jest prawie nie do zabicia o czym wspominali przedmówcy. Inaczej się strzela gdy pędzi na ciebie bydle zionące ogniem, a inaczej gdy ty widzisz bydle a one Ciebie już nie. Jak Rhaegal padł Danka szarżowała na Drogonie prosto na statki i została zmuszona do odwrotu jedną salwą z kilku balist. Szukanie logiki tam gdzie jej nie ma jest syzyfową pracą Pozdro Edytowane 18 Maja 2019 przez goliatwielki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 https://m.sadistic.pl/tyrion-negocjuje-vt494619.htm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Finał dobry, jak cały 8 sezon. Ciężko mi napisać coś pochlebnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 W sumie to dobrze ze to koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Finał dobry, jak cały 8 sezon. Ciężko mi napisać coś pochlebnego.Śpiący smok i butelka wody mineralnej - tego się nie spodziewałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Spoiler Edytowane 20 Maja 2019 przez coma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Finał dobry, jak cały 8 sezon. Ciężko mi napisać coś pochlebnego.Eee..nie rozumiem-jeśli uważasz że dobry to dlaczego ciężko napisac coś pochlebnego?Moja subiektywna opinia-słabo,żeby nie powiedzieć katastrofa.Zaskoczeń brak-śmierci Danki wszyscy się domyślali,raczej większość domyślała się że zabije ją Jon.Bran Królem-to już absolutna jazda na całego.Kompletnie oderwany od spraw realnego świata.Mądry owszem,ale czy madrością która pozwoli sensownie rządzić światem,pieniądzem,ludżmi,emocjami?Wiem że są doradcy,Rady itp. i itd. ale...To trochę tak jakbys nagle Pablo Picasso posadził w fotelu premiera Co z zabezpieczeniem dziedziczenia-przecież Bran nie będzie miał potomków.(chociaż nie wiem-może DD założyli że będzie żył wiecznie i kwestia sukcesji nie jest istotna )To kompletnie bezsensowny wybór,który zamiast zabezpieczyć wladzę i zapewnić jej ciąglość otwiera piękną drogę do kolejnych walk o tron.GoT II?Sansa Królową?-mam nadzieję że nikogo nie urażę-w końcu to postac fikcyjna.W ogólnym przekroju najgłupsza laska w całej historii.Jon sobie poszedł.Gdzie?Na Mur?Przeciez nie ma Muru...Straszliwie na koniec brakuje Varysa.Uśmiercenie go w poprzednim odcinku to był jeden z wielu błędów. Itp.,itd....Scena która była naprawdę fajna i znacząca to moment spalenia Tronu przez Drogona.Drogon wiedział tak naprawdę kto(właściwie co)zabiło Daenerys.Własnie dlatego moim zdaniem nie spalił Jona a Tron.Raczej chyba nie miało to znaczenia czy Targaryen czy nie-gdyby uznał Jona za winnego spaliłby go i tyle.Winny był Tron.Scena odlotu i zabrania Danki-też fajna.Jak dla mnie-niesie ją do Drogo i ich syna...Dużo ludzi pisze o tym że oceniamy koniec tak żle ze względu na wygórowane oczekiwania.Może i prawda ale skądś się one pojawiły,prawda?Poza tym,oczekiwania(uzasadnione)oczekiwaniami a katastrofy logiczne i wszelkie inne w scenariuszu,spłycenie czy wręcz olanie niektórych wątków to osobny temat.Moja główna konkluzja-szkoda.jeszcze przed startem 8 serii myślałem że będzie naprawdę COŚ . Edytowane 20 Maja 2019 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Eee..nie rozumiem-jeśli uważasz że dobry to dlaczego ciężko napisac coś pochlebnego? To byl sarkazm ze strony @korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Drag, nie odczytałeś ironii Korola. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 To byl sarkazm ze strony @korol Drag, nie odczytałeś ironii Korola.Rację macie.Chyba słowa "finał dobry" podziałały na mnie jak płachta na byka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Spoiler Syn Brienne .PS. Jeśli czegoś brakowało mi w zakończeniu to właśnie sceny rzygającej w swój złoty hełm Brienne. Edytowane 20 Maja 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi