Skocz do zawartości
  • 0

Jig master

admin

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć,

Oglądaliście? Przyznam szczerze, że ja tak. Film bardzo, bardzo przyjemny. Tomek Krysiak przedstawia tajemnice łowienia na gumowe przynęty - relax'a. Poza tym dużo dobrych ujęć z holów w Szwecji. Osobiście podoba mi się konwencja zapraszania gości do filmów WMH. Dla mnie film na 5.

Pozdrawiam

Remek

• 0

tak o łosośkach fajne było,lubie filmy z rybami łowionymi w Polsce,a sposób na sandaczesuper ryby w Polsce,znaleść łowisko w polsce to wyczyn,a w szwecji,to norma.Fajne dla oka ,ale szkoda,że mazury maja takie wody ,ale ryb niet :( .niestety takie czasy,żeby zobaczyć film z holem ryby trza z kamerą za granice grzać.lubie turystykę wędkarska ale u Nas powinno być lepiej.

pozdro

hasior

• 0

@Hasior,

...znaleść łowisko w polsce to wyczyn,a w szwecji,to norma...

- moim zdaniem tak nie jest, bo jeżeli w Polsce byłoby więcej ryb to także byłaby to norma. Nie można porównywać rybostanu obu państw bo są zgoła odmienne. U nas też kiedyś było mnóstwo szczupaków, niestety ludzie załatwili sprawę... :(

W Szwecji, szczególnie na dużych zbiornikach, znalezienie dobrych łowisk wcale nie jest normą i nie jest takie łatwe. Często trzeba się bardzo natrudzić aby dobrze połowić.

• 0

racja @rognis_oko, ale w Szwecji szukasz w wodzie czegoś co jest w tej wodzie, i tylko się przemieściło ,a w Polsce szukasz i szukasz a nawet nie wiesz, czy TO COŚ(PIKE 100cm :mellow: ) jest w tej wodzie :(

fakt nasz naród woli zjeść rybę niż na niej zarobić(turystyka) ,jak to robią Skandynawowie. W Polsce na Mazurach np. , Dargin i nie tylko, przez 2tygodnie się trudzisz, i nic Ci z tego trudu, a w Szwecji trudzisz sie i zawsze coś :D Tak jakoś się rozmarzyłem o Polsce Mlekiem i miodem płynącej, tj, Szczupakiem i okoniem płynącej :)a jeszcze 10 lat temu jak miałem 15lat szczupaki z mazur takie po 80-90cm łowiłem, bez kłopotu, a dziś wyć się chce :(, teraz to już wspomnienia z młodości, od 12 lat wypuszczam złowione ryby dobrze ,że jest takich C&R coraz więcej,niestety prawie zawsze młodzi, no ale do nich świat należy.

pozdro

rozmarzony hasior :D