Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 4000 FA - podwójna korbka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na forum,

Da sie :

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=236899 &&srch=stella+sw#msg_236899

Trzpienie sa wedlug mojej wiedzy takie same. Wiec takie korbki jak te w watku daloby sie wkrecic i do TP 02 (FA).

Wez tylko prosze pod uwage ze SW PG (Stella czy TP) to mniejsze przelozenie i lzej sie (nieco) kreci niz SW HG (Stella czy TP).

TP FA ma przelozenie (i przekladnie) jak TP HG (5,7:1)

Pozdrawiam

Guzu

@Jozi

Korba taka sama jak w tym teście :

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/368-shimano-tw in-power-4000-fa

Chociaz sam w koncu nie wiem moze zostane przy niej podoba mi sie ze ma dlugie ramie jak bym szukal podwójnej to tez 65 mm

Wedlug mojego stanu wiedzy nie istnieja podwojne o ramieniu 65 mm.

Najwieksze jakie widzialem to te od Baitrunnerow. Wowczas przerobki wymaga trzpien.

Trzeba miec kolnierz i trzpien i zanitowac to tak jak ja zrobilem w wersji 1 mojej korbki DH do Stelli.

Druga wersja to wersja drozsza, ale cywilizowana. Korbka z rynku Japonskiego...

Zdjecie nr1 chodzi mi o ta gumowa uszczelke wydaje mi sie ze w TP4000FA tez powinna byc tylko ze taka okragla cos ala ORING a u mnie jej nie ma . Moze sie ktos wypowiedziec czy powinna byc i gdzie to mozna dostac ??

A czy Twoja korbka od FA ma tam naciecie lub wypust lub cokolwiek na czym taka uszczelka mialaby sie trzymac ?

Faktycznie brakuje.

Ta gumka nie wystepuje jako czesc zamienna dostepna u Shimano. Oznacza to tyle ze jest czescia calego tego kolnierza nakrecanego na trzpien.

Musisz chyba pozyskac cos nieoryginalnego.

Zmierz srednice wewnetrzna jaka powinna miec uszczelka. Moze sie dobierze jakas z hydraulicznego ? :unsure:

• Like 1

Wiem ze w serwisie Maglite mozna by dostać taka uszczelke bo kiedys kupowalem do mojej latarki . Swoja droga smieszne zeby w Shimano nie dalo sie kupic uszczelki osobno to tak jak by trzeba bylo kupic caly rotor jak sie rolka zajedzie :mellow: