RafałWrocław Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Witam wszystkich Niedawno udało mi sie kupic nowego TP 4000 FA (cud chyba jakiś) i mam pytanie , czy widzial ktoś albo słyszał w ogóle o możliwości kupna podwójnej korbki bo jednak taka była by wygodniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Witam na forum, Da sie : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=236899 &&srch=stella+sw#msg_236899 Trzpienie sa wedlug mojej wiedzy takie same. Wiec takie korbki jak te w watku daloby sie wkrecic i do TP 02 (FA). Wez tylko prosze pod uwage ze SW PG (Stella czy TP) to mniejsze przelozenie i lzej sie (nieco) kreci niz SW HG (Stella czy TP).TP FA ma przelozenie (i przekladnie) jak TP HG (5,7:1) Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Moszesz zrobić fotkę tej korbki?Może zrobimy zamianę korby z mojego 4000superx-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Super , dzieki za pomoc . Powiedz mi tylko ile mniej wiecej trzeba przeznaczyc sałaty na zakup potrzebnych elementów i gdzie ich szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 @Jozi Korba taka sama jak w tym teście : http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/368-shimano-tw in-power-4000-fa Chociaz sam w koncu nie wiem moze zostane przy niej podoba mi sie ze ma dlugie ramie jak bym szukal podwójnej to tez 65 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Nic z tego FA ma wkręcaną, trzeba by przekładać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Wedlug mojego stanu wiedzy nie istnieja podwojne o ramieniu 65 mm.Najwieksze jakie widzialem to te od Baitrunnerow. Wowczas przerobki wymaga trzpien. Trzeba miec kolnierz i trzpien i zanitowac to tak jak ja zrobilem w wersji 1 mojej korbki DH do Stelli.Druga wersja to wersja drozsza, ale cywilizowana. Korbka z rynku Japonskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 A tak poza tematem to w tym sklepie facet mial kilka skarbów prawie nie do zdobycia Aspire , starego Biomastera nie wiem jak mu sie to uchowalo , sklep niechynny przez 8-10 lat mial czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Chyba bedzie trzeba poszukać jakiegoś speca od wyrobów stalowych niech odleje korbe podwójna 65 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam tez bym sie podlaczyl ja szukam korby SDH do Stelki SW 4000HG ,ale nie moge nigdzie nic znalezc.Podjal by sie moze ktos proby wykonania customa?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam tez bym sie podlaczyl ja szukam korby SDH do Stelki SW 4000HG ,ale nie moge nigdzie nic znalezc.Podjal by sie moze ktos proby wykonania customa?Pozdrawiam 2001 czy 2008 Stella ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 O sorry zapomnialem napisac model z 2008 roku. @Guzu wiesz moze gdzie moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Zrob zdjecie na dobrym zoomie korbki ktora masz fabrycznie.Gwint.A potem ta czesc ktora jest miedzy korbka a korpusem kolowrotka.Pomyslimy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ok dzieki @Guzu fotki wstawie troszke pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Mam nadzieje ze zdjecia sa na tyle wyrazne by bylo cokolwiek widac. Denerwujaca jest ta gala pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Zdjecie nr1 chodzi mi o ta gumowa uszczelke wydaje mi sie ze w TP4000FA tez powinna byc tylko ze taka okragla cos ala ORING a u mnie jej nie ma . Moze sie ktos wypowiedziec czy powinna byc i gdzie to mozna dostac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Zdjecie nr1 chodzi mi o ta gumowa uszczelke wydaje mi sie ze w TP4000FA tez powinna byc tylko ze taka okragla cos ala ORING a u mnie jej nie ma . Moze sie ktos wypowiedziec czy powinna byc i gdzie to mozna dostac ?? A czy Twoja korbka od FA ma tam naciecie lub wypust lub cokolwiek na czym taka uszczelka mialaby sie trzymac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Tak jest taki rowek i wydaje mi sie ze tu widac ten gumowy ORING : http://www.stripersonline.com/t/801441/shimano-twin-power-40 00-fa-sustain-in-usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wstaw moze zdjecie tego jak to u Ciebie wyglada. Ale jesli brakuje to trzeba (mozna) to uzupelnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Mniej wiecej tak to wyglada : http://imageshack.us/photo/my-images/845/p3162454.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Faktycznie brakuje. Ta gumka nie wystepuje jako czesc zamienna dostepna u Shimano. Oznacza to tyle ze jest czescia calego tego kolnierza nakrecanego na trzpien.Musisz chyba pozyskac cos nieoryginalnego.Zmierz srednice wewnetrzna jaka powinna miec uszczelka. Moze sie dobierze jakas z hydraulicznego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wiem ze w serwisie Maglite mozna by dostać taka uszczelke bo kiedys kupowalem do mojej latarki . Swoja droga smieszne zeby w Shimano nie dalo sie kupic uszczelki osobno to tak jak by trzeba bylo kupic caly rotor jak sie rolka zajedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 W zalaczeniu schemat TP 4000 HG (2002). To wersja na japonski rynek. czesc numer 121.2002 TP 4000HG.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 W schemacie dodanym do mojego TP nawet nie ma rozpisanej korbki na czesci jest poprostu w calosci pokazana i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jedno co mnie jeszcze zastanawia to czemu kolowrotek tej klasy mowa o TP nie ma zadnego lozyska na szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi