Baars Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Witam,Czy mógłby ktoś porównać w/w przelotki.Fuji Torzite znam, a chciałbym się coś więcej dowiedzieć od użytkowników ATC TITANIUM, jak się spisują w waszych wedkach, czy zauważyliście jakieś plusy bądź minusy w czasie łowienia.Wszelkie info miłe widziane.Pozdrawiam Wojtek Edytowane 22 Maja 2019 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Używam ATC titanium od roku przy kiju 17 lbs. Przelotki bardzo fajne, lekkie, ciche i estetyczne. Co jeszcze zauważyłem to mają bardzo mocno ściętą stopkę przelotki co znacznie ułatwia jej omotkowanie i oszczędza dodatkową pracą szlifowania stopki. Jedyne co mi się stało raz to w transporcie w pokrowcu jedna z przelotek mocno mi się wykrzywiła, a wędka była solidnie zabezpieczona. Po lekkim naprostowaniu wróciła szybko do pozycji i ciągle służy pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ja wymieniałem w tym roku w kiju fabrycznym przelotki na ATC . Kupowałem w RodShop i wyszedł problem . A mianowicie usłyszałem że błędnie napisana jest tabela z wymiarami . I np 16 którą chciałem ( wymiary z tabeli podanej na stronie ) okazywała się mniejsza . Nie wiem czemu tak wyszło ale odsyłanie , wymiana i dochodzenie trwało . Zraziłem się na tyle że doszedłem do wniosku iż Torzite są sprawdzone i wcale różnica cenowa nie jest tak wielka jak by się chciało . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piotr czyli wychodzi na to że ATC są bardziej ciche niż Torzite? To chyba na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Neor , Kolego rozumiem , że problem był z rozmiarówką , a jak wrażenia z użytkowania owych przelotek ? Czy ramka w tych tytanach jest sztywna jak w Torzite, czy jednak bardziej podatna na odkształcenia? Potwierdzasz co napisał Piotr, że są " ciche"? Edytowane 9 Maja 2019 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Potwierdzam to co napisał kolega Haauki . Ja wstawiałem przelotki ATC titanum spinning i są one poprawnie wykonane nawet powiedziałbym że wydaja się mocniejsze od Fuji . Tych dłuższych High Frame nie miałem i nie wypowiem się . Edytowane 9 Maja 2019 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 A jak wagowo w porównaniu do torzite w tych samych rozmiarach bo pierścień chyba szerszy w tych Atc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 wagowo ponoc nie ma duzej roznicy, pierscien za to szerszy, no i spiek pomiedzy sic, a alconite.Dziwi mnie troche , ze zaden z naszych forumowych rodbuilderow nie chce nic napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 ... w myśl zasady - "klient nasz Pan" - wiec nikt nie che sobie psuć rynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 ... w myśl zasady - "klient nasz Pan" - wiec nikt nie che sobie psuć rynku ... Mariusz to dawaj na priv, co o ATC Titanium myslisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 A jak wagowo w porównaniu do torzite w tych samych rozmiarach bo pierścień chyba szerszy w tych AtcTak wagowo wygląda set 11 przelotek + szczyt. 20 startowa, tunel na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piotruś, wielkie dzięki...Może masz wiedzę jak w/w przelotki się sprawują w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piotruś, wielkie dzięki...Może masz wiedzę jak w/w przelotki się sprawują w praktyce?Niestety nie. Dopiero będą zakładane do kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ja mam od roku i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Tak wagowo wygląda set 11 przelotek + szczyt. 20 startowa, tunel na 5. IMG_20190508_185826-2880x3840.jpgWitam a możesz zważyć każdy rozmiar osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Tak wagowo wygląda set 11 przelotek + szczyt. 20 startowa, tunel na 5. IMG_20190508_185826-2880x3840.jpgPiotrze, to na pewno jest wersja titanium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Piotrze, to na pewno jest wersja titanium?Titanium Black tego jestem pewien, a przelotki sa jak najbardziej poprawne, w tym przedziale cenowym mamy jeszcze SeaGuide tytanium oraz Fuji SIC SLIM Tytanowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałem, że jest wersja Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałem, że jest wersja Black.Wersja "black" wzięta została specjalnie, ponieważ "biskup" tego wymagał. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Pewnie zapoznam się z nimi bliżej. Podoba mię taka opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Tak wagowo wygląda set 11 przelotek + szczyt. 20 startowa, tunel na 5. IMG_20190508_185826-2880x3840.jpgCzy w tym komplecie przelotka szczytowa jest też jak pozostałe tytanowa ???Może ktoś podać linka do przelotek szczytowych tytanowych ATC ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) .... tu jest zestawienie wagowe przelotek FUJI: FUJI TORZITE dokładnie taki sam zestaw jak wcześniej prezentowany ATC FUJI SIC Slim Tytany tylko , że nie miałem 5 więc są zważone 6 Edytowane 10 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Tytanowe ramki nie będą chyba anodowane? Stad jeśli czarne to pewnie malowane. Pytanie, czy ramka nie wyciera się „do srebrnego” tak jak w czarnych Fuji Alconite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Tytanowe ramki nie będą chyba anodowane? Stad jeśli czarne to pewnie malowane. Pytanie, czy ramka nie wyciera się „do srebrnego” tak jak w czarnych Fuji Alconit Powłoka lakiernicza jest na tyle trwała że nie zaobserwowałem takiego objawu, a i brak informacji od użytkowników o takim fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Mariusz ramki w Torzite i SLIM są takie same, chodzi mi o kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi