Skocz do zawartości

Przelotki ATC TITANIUM

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Czy mógłby ktoś porównać w/w przelotki.
Fuji Torzite znam, a chciałbym się coś więcej dowiedzieć od użytkowników ATC TITANIUM, jak się spisują w waszych wedkach, czy zauważyliście jakieś plusy bądź minusy w czasie łowienia.
Wszelkie info miłe widziane.

Pozdrawiam Wojtek

Edytowane przez Del Toro

Używam ATC titanium od roku przy kiju 17 lbs. Przelotki bardzo fajne, lekkie, ciche i estetyczne. Co jeszcze zauważyłem to mają bardzo mocno ściętą stopkę przelotki co znacznie ułatwia jej omotkowanie i oszczędza dodatkową pracą szlifowania stopki. Jedyne co mi się stało raz to w transporcie w pokrowcu jedna z przelotek mocno mi się wykrzywiła, a wędka była solidnie zabezpieczona. Po lekkim naprostowaniu wróciła szybko do pozycji i ciągle służy pięknie

• Like 1

Ja wymieniałem w tym roku w kiju fabrycznym przelotki na ATC . Kupowałem w RodShop i wyszedł problem . A mianowicie usłyszałem że błędnie napisana  jest tabela z wymiarami . I np 16 którą chciałem ( wymiary z tabeli podanej na stronie ) okazywała się mniejsza . Nie wiem czemu tak wyszło ale odsyłanie ,  wymiana i  dochodzenie trwało . Zraziłem się na tyle że  doszedłem do wniosku iż Torzite są sprawdzone i wcale różnica cenowa nie jest tak wielka jak by się chciało . 

• Like 1

Neor , Kolego rozumiem , że problem był z rozmiarówką , a jak wrażenia z użytkowania owych przelotek ? Czy ramka w tych tytanach jest sztywna jak w Torzite, czy jednak bardziej podatna na odkształcenia? Potwierdzasz co napisał Piotr, że są " ciche"?

Edytowane przez Baars

Potwierdzam to co napisał kolega Haauki . Ja wstawiałem przelotki ATC titanum  spinning i są one poprawnie wykonane nawet powiedziałbym że wydaja się mocniejsze od Fuji . Tych dłuższych High Frame nie miałem i nie wypowiem się .  

Edytowane przez neor

Tytanowe ramki nie będą chyba anodowane? Stad jeśli czarne to pewnie malowane. Pytanie, czy ramka nie wyciera się „do srebrnego” tak jak w czarnych Fuji Alconit

Powłoka lakiernicza jest na tyle trwała że nie zaobserwowałem takiego objawu, a i brak informacji od użytkowników o takim fakcie.