Skocz do zawartości

kłusownictwo

jacekp29

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczęły się nocne wyprawy sandaczowe :angry:

idąc z dzieckiem po 17 spotkałem dwóch mistrzów udających się w stronę Wisełki z dużą gumą :(

skończyło się na ostrej wymianie poglądów i próbie dodzwonienia się do PSR I POLICJI BEZSKUTECZNIE

DO PSR mam pecha nigdy nikt nie odbiera czy to w Warszawie,Pułtusku,

Siedlcach

jutro podjadę na rzeczną i pogadam co by jakieś wieczorne patrole puścili

Kilka sezonow temu rozmawiałem z policjantem rzecznym. Przekonal mnie o tym ze ma w rece argumenty, gdy widzi niedozwolona przynete w danym okresie. Pamietam ze konkretnie mnie połozyl na lopatki, iz wystarczy mu spojrzec na zestaw i wali do sadu Grodzkiego z wygrana. Czy to kwiecien czy styczen..On .Nie potrzebuje zadnych swiadkow, tnie rowno.

Bardzo sympantyczny policjant. Namierzyl mnie noca dwukrotnie na nocnym wedkowaniu, czatujac z noktowizorem - a ja polujacy na szczzycie juz zapomnianych przez kłusoli glowkach.

Kilka sezonow temu rozmawiałem z policjantem rzecznym. Przekonal mnie o tym ze ma w rece argumenty, gdy widzi niedozwolona przynete w danym okresie

Nie ma takiego miasta, jak niedozwolona w danym okresie przynęta. Nawet jeśli do sądu grodzkiego sprawa trafi, to tylko ciemniak mógłby zostać ukarany. Jedynie instytucja biegłego sądowego w sprawach wędkarstwa mogłaby trochę pomóc. Ale trochę, bo wszystko się zmienia i przecież kilkanaście czy kilkadziesiąt lat temu niewielu się nawet śniło, ze jazia na spinning można..

Ale fajnie, że na swej drodze spotkałeś takiego oddanego jedynie słusznej sprawie policjanta :D

Na szkierach można szczupaka i inne drapieżniki łapać cały rok i nie robią problemów. Jak ktoś siedzi całą zimę i przekłada przynęty nie ma się co dziwić że chce poczuć rybę na kiju. Wiadomo w celach konsumpcyjnych zabronione ale czysto sportowych....

http://www.szkiery.com/

A w USA strzela się do karpi z łuku.

I ?

Na szkierach można szczupaka i inne drapieżniki łapać cały rok i nie robią problemów. Jak ktoś siedzi całą zimę i przekłada przynęty nie ma się co dziwić że chce poczuć rybę na kiju. Wiadomo w celach konsumpcyjnych zabronione ale czysto sportowych....

http://www.szkiery.com/

????o co kaman????

Obserwuje zycie uwaznie i powiem tak , tylko skuteczna propaganda moze cokolwiek zmienic w temacie klusownictwa , dziennikarze i kler to najlepsze zrodla tej propagandy , psr i policja po prostu nie da rady tak jak nie dawala rady do tej pory . Jest to glebsza mysl moja w tym temacie , ktorej to nie bede rozwijal .... bo sie moze i tak za daleko posunalem piszac ta mysl :wacko: :lol: i nic cholera nie pilem :unsure: