Skocz do zawartości

Zawody

jaaro76

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem po zeszłorocznym "garminie" ,skoro można trenować przed zawodami,a panowie sędziowie nie pofatygowali się nawet aby sprawdzić bakisty przed wypłynięciem drużyn,to albo mają to głęboko w d...., albo zwycięzca został już wyłoniony!

Sposób na przekręt jest prosty-wystarczy jednej z drużyn dać miarkę na trzy dni przed zawodami...

Przykre to wszystko,ale niestety prawdziwe!

Dziękuję SERDECZNIE za takie zawody,gdzie na wstępie wita się "KWIAT POLSKIEGO WĘDKARSTWA" , a później się ten kwiat d....a w cztery litery!

https://www.youtube.com/watch?v=67BtYuT8tb0

Edytowane przez cyprys19
  • Like 4

50000 gotówką plus nagrody... Czyli warto kombinować... ????

Tak z ciekawości. Czy takie zdarzenie na zawodach można byłoby podciągnać pod art.286 KK jako próbę oszustwa w celu osiągnięcia korzyści majątkowej ? Bo pewnie na tych zawodach nagrody były wartościowe ( nie wiem, nie sprawdzałem).

Powinni tam wpierdol dostac od innych(przepraszam za wyrazenie).... wiecie ze oni w zeszlym roku tez wygrali te zawody? Łajba za kilkadziesiąt tysięcy i inne.... a zrobili doklanie to samo... polecam wrocic do zdjęc z manyfika 2018- takie same wałki z rybami robili....

• Like 5

Grubo widzę, tym bardziej że w zeszłym roku wygrali. Kto wie czy też nie podłożyli ryb. Najlepszy filmik na fejsie, gość mówi że przyznali się do winy bo dostali takie ultimatum. Za chwilę dodaje żeby nie dostać dyskwalifikacji hahahaha no kur....zero jakiegokolwiek honoru. Człowiek by tam się zapadł pod ziemie na kilometr żeby nikt nie spojrzał w oczy, a ten na lajciku :D Niech im dowalą konkretną karę finansową, a potem "publiczny lincz" hahahaha

• Like 1

Czy znęcanie się nad zwierzętami nie jest przestęstwem? Czy organizatorzy powiadomili odpowiednie służby?

Ci panowie należą do jakiegoś koła raczej. Wydaje mi się, że istnieją sądy koleżeńskie. Powinni ich wy***ać na zbity pysk z PZW. 

• Like 1

Tak z ciekawości. Czy takie zdarzenie na zawodach można byłoby podciągnać pod art.286 KK jako próbę oszustwa w celu osiągnięcia korzyści majątkowej ? Bo pewnie na tych zawodach nagrody były wartościowe ( nie wiem, nie sprawdzałem).

W tym roku pula za 1 miejsce 100.000 (50tyś gotówki + fanty),

Nawet te zeszłoroczne się nie przedawniły i jeśli są uzasadnione podejrzenia, to organizator powinien złożyć zawiadomienie  

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

Czy znęcanie się nad zwierzętami nie jest przestęstwem? Czy organizatorzy powiadomili odpowiednie służby?

Ci panowie należą do jakiegoś koła raczej. Wydaje mi się, że istnieją sądy koleżeńskie. Powinni ich wy***ać na zbity pysk z PZW.

Akurat z Pazernych Zabójców Wód to lepiej samemu się wywalić . Zwycięzcy zawodów jeśli dopuścili się nadużycia to powinny być wyciągnięte konsekwencje. Jednak uważam że niestosowne jest nawoływanie do linczu i wydawanie wyroku ,to prawo sądów i to organizatorzy powinni się pofatygować do stosownych organów, zgłosić podejrzenie popełnienia przestępstwa. A zawody no cóż jak ktoś tego potrzebuje to jego sprawa.
  • Like 1

Ja na zawody jeżdżę i jeździł będę ,bo to świetna okazja na spotkanie naprawdę wspaniałych ludzi,a taką "patologię" jak w tym przypadku  powinno się karać na miejscu skróceniem paznokci o 3cm,tak jak oni skrócili ten ogon! Bo pewnie każdy z nas chciałby przegrywać z lepszymi od siebie,a nie z "oszustami,czy sędziami"!

Odkąd zacząłem jeździć na zawody moje umiejętności i wiedza wędkarska znacznie się poprawiły,bo niestety internet nas wszystkiego nie nauczy! Staram się jednak omijać imprezy,na których nie do końca wszystko jest czytelne. I nie piszcie proszę ,że jeździ się tylko "po NAGRODY" , bo znam ludzi którzy to robią dla "prestiżu" ,a nagrody to drugorzędna sprawa.

Edytowane przez cyprys19
  • Like 11

Akurat z Pazernych Zabójców Wód to lepiej samemu się wywalić . Zwycięzcy zawodów jeśli dopuścili się nadużycia to powinny być wyciągnięte konsekwencje. Jednak uważam że niestosowne jest nawoływanie do linczu i wydawanie wyroku ,to prawo sądów i to organizatorzy powinni się pofatygować do stosownych organów, zgłosić podejrzenie popełnienia przestępstwa. A zawody no cóż jak ktoś tego potrzebuje to jego sprawa.

Paweł pytanie pierwsze. Nie należysz do PZW...bo się wywaliłeś?

Paweł pytanie drugie...gdzie Ty w moim poście znajdujesz nawoływanie do linczu, bo odnoszę wrażenie ,że skoro cytujesz moją wypowiedź to i do niej się odnosisz.

• Like 1

Ze związku wywaliłem się już dawno do wędkowania jest mi potrzebna karta wędkarska którą wyrobiłem w starostwie. Przez przypadek jak sądzę ,egzamin na tzw kartę zdaje się w kole wędkarskim zamiast przed urzędnikem w starostwie .A przytyk był do wywalania z PZW ,raczej to nie były zawody związkowe i nawoływanie w sprawie przynależności "zwycięzców" tej organizacji jest raczej nie na miejscu.

Ale jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.

• Like 1