eginnori Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Witam wszystkich Poszukuję blanku do spina na morzu z brzegu o długości minimum 270 cm i cw. 10-40gr, blank przystosowany do łowienia na jerki o długości 10-18 cm , nie szukam sztywnej pały ale blanku z którego mogę rzucić na spore odległości , może być 2 lub 3 składowy jeśli takowy istnieje . z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Spinning do 40 g i jerki 18 cm? Chyba nie zrozumiałem czegoś, ale może o czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Mam blank ST.CROIX AVIDA : 3SC86HF2 ( 25lb 15-56gr 2,60m ).Nie jest to pała , tylko dość szybki i ładnie pracujący głęboko blank o konkretnych ściankach .Jeżeli zakres gramatury przynęt zmieści się w przedziale 10-60gr będzie super pasował do tego o czym piszesz. Edytowane 16 Maja 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Inshory moga wiecej i wcale sie nie zdziwie,jak kijek opisany do 40g pizdgnie 120g.Mialem St.Croixa tak opisanego i 100g smigal,ale mial 213cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Ja mogę polecić kraaga, sam mam casta na blanku f 9022-2, ale do 40g to oczko słabszego można wziąć, mój miota od 15 do nawet 60g-70g w pełnym komforcie (max rzucałem nawet 100g, ale to już dużo), mimo że opisany do 35g, a jego żywioł to zarówno gumy wahadła jak i jerki. Żadna to pała, mięsisty dół i finezyjny szczyt, którym śmiało można podbijać gumy bez kucania. Dla mnie najbardziej uniwersalny kijek, z braku zestawu okoniowego na łodzi służył mi nawet kiedyś do popperowego łowienia okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi