godski Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Drut sztywniejszy niż linka. Poza tym u mnie dwa razy pękł przy zacisku. Z tego co wiem nie tylko ja miałem taki problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Polecam ten drut ,łatwo zrobić przypon , tani i wytrzymały http://t.basspro.com/Malin-HardWire-Stainless-Steel-Leader/product/8581/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie,używa ktoś takich drutów do jerków? Zdaje to egzamin? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zaciskając drut tytanowy (kupiony w BRC) w tulejce robię zawsze doże oczka, pozostawiając drutowi możliwości minimalnego ruchu "zaciskania się" . Nie miałem do tej pory pękniecia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie,używa ktoś takich drutów do jerków? Zdaje to egzamin? IMG_20160429_120138.JPGJa używam. D.A.M takie podobne oferuje i są spoko. Chyba 30 cm długości ale do szarpanego haribo czy jerków styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A jaka średnicę?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Cholera wie, opakowania wyrzuciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W katalogu firmy JACKSON(nie mylić z JAXON)jest jeden model 0.80 20cm.koszt za trzy szt.4.95 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Wczoraj nabylem linke "pontoon 21 "do 30lb http://spinningshop.pl/index.php?id_product=11296&controller=product i zrobiłem kilka dozbrojek do pig shad Jr i snack bait. Linka miękka, dość dobrze współpracująca podczas montowania zestawów. Ale sprawia wrażenie dość delikatnej przy porównaniu z gotowcami jakie odnalazłem w pudle. Czy te 30 lb to nie będzie za delikatna linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A jaka średnicę?;-)Tak to u mnie wygląda. Drut do jerków, dłuższy do trolla. Na fotce ćwierć metra Herring Shad dla porównania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Wczoraj zacząłem przygodę z jerkami typu fatso 10,slider10 i mam problem z plątaniem przyponu o przednia kotwice- używałem przyponu wolframowego spinwala( dość miękki). Da się to wyeliminować stosując odpowiednia technikę szarpania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Średnio. Ja używam drutu i problem z głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Wczoraj zacząłem przygodę z jerkami typu fatso 10,slider10 i mam problem z plątaniem przyponu o przednia kotwice- używałem przyponu wolframowego spinwala( dość miękki). Da się to wyeliminować stosując odpowiednia technikę szarpania?Nie możesz dawać za wiele luzu. Slider-a prowadź drobnymi szarpnięciami, raczej płynnie (nawet możesz stale zwijać i lekko podszarpywać), na pewno nie długie pociągnięcia i przerwa z luzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Może mi ktoś wytłumaczyć sens stosowania wolframu do przynęt typu fatso10 slider10,moim zdaniem najlepszym wyborem jest drut sam stosuje a czasami gruby fluorocarbon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 ... wolframu? może masz na myśli tytan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 http://spinwal.pl/produkty/przypony-wolframowe-wolfram-leaders/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Dla mnie wolfram to pomyłka przy tego typu przynęta,chociaż tych najmocniejszych nie stosowałam.Jeśli zależy Ci na cienkich przyponach to tak jak pisał kolega BOB1 post wyżej tytan najlepiej się sprawdzi Edytowane 3 Maja 2016 przez pacek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 http://jerkbait.pl/topic/17442-artyku%C5%82-jerking-bez-tajemnic-cz-ii/#entry1155430 Poczytaj sobie, jest tam fajnie opisane o przyponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Od lat używam i polecam - Filigran. Sam robie przypony. Jest dość drogi, ale niezawodny. Zachowuje się jak zwykła nitka, bardzo elastyczny. Nie skręca się jak wolfram. Jest niesłychanie wytrzymały. Można go używać też w słonej wodzie.0,22 - 6kg, 0,27- 9 kg, 0,36 - 14 kg, 0,45 - 24,8 kg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Od lat używam i polecam - Filigran. Sam robie przypony.......Można prosić jakiś mini poradnik jaką metodę masz wypracowaną? Zamówiłem właśnie i i interesowała by mnie sprawdzona metoda tycząca tej konkretnie linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Można prosić jakiś mini poradnik jaką metodę masz wypracowaną?Zamówiłem właśnie i i interesowała by mnie sprawdzona metoda tycząca tej konkretnie linki.Pozniej zrobie zdjecie gotowego przyponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi