Skocz do zawartości

Kije Dragon Flash XC40P

darek1972

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie,jest to nowość na 2019 rok,podobno.Szukam info,a w necie nie ma prawie nic.Interesuje mnie dwa modele

-LT Spin 270 4-18g

-Sf Spin 25 275 6-25g

może ktoś coś?Pozdrawiam.

Bardzo przymierzałem się do tego LT spin 2,7m 4-18g pod pstrągi. Na targach w Poznaniu macałem go trzy razy jak i inne podobne parametrami. Model 2,7m szybki, ale może tak bardziej w stronę med, za to fajnie pracuje pod obciążeniem głęboko się gnąc. W końcu za trzecim razem ponownie podchodzę do dwóch 18tek, wiem że jedna to 2,75m a druga 2,45m, bo sam je obok siebie wcześniej postawiłem. Biorę macam i mówię ok to TA. Obracam blank a to 2,45m, ciut szybszy, nieco lepszy balans... i fajnie na niego łowi się pstrągi. Wykonanie całkiem w porządku, ciekawy design. Plan był na 2,75 a wziałem 2,45 :)

Model 6-25 tez macałem, ale już nie pamiętam za bardzo jak się prezentował. Są spore różnice po miedzy poszczególnymi modelami.

Bardzo przymierzałem się do tego LT spin 2,7m 4-18g pod pstrągi. Na targach w Poznaniu macałem go trzy razy jak i inne podobne parametrami. Model 2,7m szybki, ale może tak bardziej w stronę med, za to fajnie pracuje pod obciążeniem głęboko się gnąc. W końcu za trzecim razem ponownie podchodzę do dwóch 18tek, wiem że jedna to 2,75m a druga 2,45m, bo sam je obok siebie wcześniej postawiłem. Biorę macam i mówię ok to TA. Obracam blank a to 2,45m, ciut szybszy, nieco lepszy balans... i fajnie na niego łowi się pstrągi. Wykonanie całkiem w porządku, ciekawy design. Plan był na 2,75 a wziałem 2,45 :)

Model 6-25 tez macałem, ale już nie pamiętam za bardzo jak się prezentował. Są spore różnice po miedzy poszczególnymi modelami.

Miałeś też może w rękach travele z tej serii?

Miałeś też może w rękach travele z tej serii?

Tak, ten 2,45m 6-25g też mi się podobał. Nie jest przesztywniony, ładnie pracuje i zachował jeszcze sporo delikatności. Zawsze patrzę pod kontem łowienia pstrągów i na grube łowienie śmiało bym go brał. Pozostałych travelów nie składałem.

• 9 miesięcy temu...

Cześć,

powiedziałbym, że kijek ma akcje slow, idealny do smużaków, daje czas na zassanie przynęty. Na małe przynęty też da się łowić ale nie będzie on idelany pod jiga, lepiej sprawdzą się obrotówki wolno prowadzone. Jak już zatniesz rybę to ładnie amortyzuje odjazdy, bolenia 60cm bez problemu wyjąłem.

• Like 1

• 1 rok później...

Czy ktoś machał może travelem Flash FOUR Spinn 42 275m 18-42g? Szukam czegoś „awaryjnego”, co można nosić w tubie przy plecaku podczas wypraw trociowych. Zazwyczaj jedziemy te 120-140km w jedną stronę i w przypadku uszkodzenia „głównego” kija nie chciałbym siedzieć reszty dnia i czekać przy aucie, aż chłopaki się zejdą na koniec dnia. Stąd pomysł na jakiś budżetowy travel, którym da radę porzucać nad rzeką trociową w skrajnych przypadkach.