Skocz do zawartości

Zakończenie sezonu 2006

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Zanderix - Zaraz, zaraz - jak to koniec? Myślałem, że dasz mi okazję do rewanżu? :lol: Do końca sezonu jeszcze 2 tygodnie! B)

A swoją drogą to jeszcze raz gratulacje. Ryba przepiękna, cudowna walka, bajeczna sceneria.. dla takich chwil warto jeździć nad wodę i nawet wracać kilka razy o kiju..

wisznu, z tymi telefonami to tak nie do konca... sluzbowy jest aktualny max do konca lutego - choc po dzisijeszym dniu to moze byc krocej <_< <_< <_<

jesli chodzi o prywatna to jest podobna do sluzbowej tylko srodkowe trzy cyfry trzeba wymienic na 290 - kurde ale rebus :mellow:

@Zanderix,gratulacje, jakbym takiego klocka zlapal, zaczepionego w ten sposob to pewnie musialbym wziac na wzmocnienie. Jeden ruch lbem i zegnaj Gienia... :unsure:

@Kuba, dochodze do wniosku, ze ten Twoj szczuply rzeczywiscie juz byl spory...nawet znany lowca metrowek stwierdzil, ze przyzwoity... :lol:

Taka promocja Cie spotkala, taka promocja!!! <_<

To i ja swojego zamieszcze... :D

Co, ze sezon konczyc? Po co konczyc, lepiej pojsc bez zbednych zaburzen przed siebie... :D

Gumo

post-15-1348913323,8804_thumb.jpg

To byl jeden z ostatnich reliktow z zakupow w naszych sklepach. Mam nadzieje miec w przyszlym roku bardziej pofesjonalna maszyne (odchodze od podbierania reka wiekszych ryb), z gumowa siatka.

matnia ma miec ok. 60/70cm... :huh:

Ten na zdjeciu ma nawet uchwyt porzadny, metalowy, ale rurki, na ktorych trzymala sie siatka polamalem na kawalki golymi rekami, wystrczylo przegiac 2 razy w te i wewte.. :angry:

Po tych szczupakach leczylem rece przez 2 tygodnie... ;)

Nic nie pomogla nawet rekawica kevlarowa, mialem na tej rece naklucie 1cm wglab... :wacko:

Gumo

@Zanderix,gratulacje, jakbym takiego klocka zlapal, zaczepionego w ten sposob to pewnie musialbym wziac na wzmocnienie. Jeden ruch lbem i zegnaj Gienia... :unsure:

Gumo

@Gumo

A jak Ci powiem że jeszcze na tym zaczepieniu ze trzy razy mi spod ręki uciekał - to co ??

Pozatym mam kłopot z otyłością jak widać i tak zaczepione ryby podnoszą mi ciśnienie do tego stopnia , iż cały cholesterol zalegający na aorcie zostaje natychmiast spłukany - co obniża ryzyko zawału. :mellow:

Apropo Twojego podbieraka - ja ostatnimi czasy podbieram wszystkie zębate ręką i nie mam problemu z cherlawymi podbierakami (ten który używałem do tej pory to solidna konstrukcja z jednego kawałka rurki - polecam pomimo kłopotu z transportem. Te składane nadają się na łąke a nie na lochy jak ta Kuby w Twych objęciach).

A do tych całkiem dużych to dobrym rozwiązaniem jest grip.

PZDR

Zanderix

A jak Ci powiem że jeszcze na tym zaczepieniu ze trzy razy mi spod ręki uciekał - to co ??

To nic... uciekal widocznie w inna strone...

Jak widac podejscia moga byc rozne, zaleznie od egzemplarza...wazne, ze wpadaja finalnie do lodki a nie na zewnatrz.

Z gripow zrezygnowalem...nie znam zaklec, ktore zmniejszaja szcekoscisk u ryb...to znaczy takich, ktore sa zgodne z dewiza C&R... :D

Podbierak uwazam teraz za nieodzowny, zwlaszcza do ryb czesto spadajacych (np.sandaczy), uzbieralo mi sie ich w tym roku pare..

Gumo