Skocz do zawartości

Zakończenie sezonu 2006

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja swój sezon też uważam za udany, choć nie łapie takich okazów jak Wy. Pobiłem swoje rekordy (bardzo marne :wacko: ), złapałem pierwsze w swoim życiu szczupaczki. Ogólnie jestem zadowolony bo to w sumie dopiero 2 prawdziwy sezon wędkarski jaki powoli kończę, ale nie poddam się do końca, planuje jeszcze upolować jakiś okaz na mojej małej rzeczce B)

Z okazji świąt życzę Wam wszystkiego najlepszego, oraz spełnienia najskrytszych wędkarskich marzeń w nowym sezonie 2007!!!

PS. Zapraszam na Sanoczek, tu mogę się zmierzyć z najlepszymi :mellow:

Ten sezon był chyba najlepszy w moim życiu.

Złapałem 3 szczupaki powyżej metra w tym jednego w polsce z którego najbardziej się cieszę.

Równie ważną zdobyczą był mój rekordowy kleń.

Złowiłem kilka boleni bijąc jednocześnie mój dotychczasowy rekord (choć nadal nie jest on wyśrubowany :lol: )

Poza tym było sporo średnich rozmiarów szczupaków i kilka niezłych okoni.

Co ciekawe w tym roku nie zrobiłem chyba żadnych poważniejszych zakupów wędkarskich (poza przynętami, żyłkami, plecionkami bo tego się uniknąć nie da).

Jeżeli przyszły rok będzie równie dobry to ja narzekać nie będę.

Ja uważam ten sezon za jeden z najlepszych , nie , nie dlatego , że zlowiłem jakieś ogromne ryby , zawsze mialem krótką pamięć do ryb i nigdy tego nie liczyłem , ale uważam , że sezon był super ponieważ mialem okazję poznać wielu wpaniałych wędkarzy , ludzi dla których wędkarstwo to nie tylko metry czy kilogramy ryb, to coś więcej , ... z wieloma z nich miałem przyjemność spotkać sie nad wodą , udzielili mi wielu fantastycznych lekcji , lekcji wędkarstwa , ale i lekcji życia , bardzo Wam za to dziękuje .... Chciałbym również podziękowac mojej Dziewczynie , za to , że dzielnie znosi moje wyjazdy i stara się zrozumiec to co robię ... Dziękuje Ci i prosze o kolejne sezony wyrozumiałości ..

Witam wszystkich- to mój pierwszy post na forum, mimo, że śledzę je już od dłuższego czasu.

Dla mnie rok 2006 wędkarsko na pewno nie był zły, choć mogło być lepiej. Największym minusem była zdecydowanie przerwa od początku września do początku listopada, kiedy to ani razu nie byłem na rybach. Niestety nadal nie udało mi się złapać niczego w Wiśle w Warszawie. Z plusów to na pewno wędkowanie w Finlandii na jeziorze pełnym ryb (przynajmniej sądząc po presji na nie, bo po moich wynikach to nie do końca ) i złowienie szczupaka 66cm. W Polsce udało mi się złowić zębatego w pierwszym rzucie. Nadal nie złowiłem okonia ani sandacza :unsure:.

Za to dużo obiecuję sobie na przyszły sezon, kiedy będę miał już prawo jazdy i będę się mógł wyprawiać nad ZZ i Bug.

Ja w przyszłym sezonie też prawdopodobnie będę miał już prawko, to pozwoli mi na wypady do bardzo ciekawych miejsc np. Zalew Sieniawa, Jezioro Solińskie. Słyszałem kiedyś że w wodach J.Solińskiego grasują piękne szczupaki, ta wiadomość pochodzi od jednego z nurków którzy tam pracują, który widział je stojące przy dnie na własne oczy! :mellow: Taki nurek to lepszy od echosondy :lol:

U nas dzisiaj rzeczywiście wiosna w pełni... Przyznam sie ,że to mój najwiekszy krajowy szczupak.. :( Dodatkowo samo wypuszczenie ryby mialo bardzo duzy aspekt edukacyjny , jako , że nad wodą było sporo wędkarzy ... jeszcze kilka lat temu jak wypuszczałem rybe , pukali się w czoło , tym razem bili brawo więc idzie ku lepszemu ... ;)

Dodatkowo samo wypuszczenie ryby mialo bardzo duzy aspekt edukacyjny , jako , że nad wodą było sporo wędkarzy ... jeszcze kilka lat temu jak wypuszczałem rybe , pukali się w czoło , tym razem bili brawo więc idzie ku lepszemu ... ;)

Do mnie jeszcze w tym roku krzyczeli że jestem porypany ale i brawo również słyszałem i to kilka razy :mellow: :mellow: :mellow: czego kiedyś nie można było usłyszeć wcale.

No chłopaki piękne rybki - gratuluje, u mnie sezon się nie kończy ani nie zaczyna, ale ten rok jakiś specjalny nie był- brak życiówek, pojedyńcze większe :huh: i średnie. Jakość marna za to ilość. Znalazłem kilka ciekawych miejsc np jeziorko gdzie przez 40 minut nie miałem pustego rzutu :mellow: B) co prawda maluchy ( 30-55) ale takich miejsc jest już niewiele :(

@Radekg, @Riviera, @daNiel j.,

witajcie na naszym forum. Zachęcam do regularnego odwiedzania. :D

@Tomek,

piękne zdjęcie z okoniem :D

Gratuluję ślicznego szczupaka z Odry. Piękna rybcia!

Niestety zdjęcia musiałem ukryć z wiadomej przyczyny...

@Mr.Maciek,

pochwal się jakimś zdjęciem tego ładnego bolka. :D

Cześć,

Tomek_w piękne zdjęcia. Kupiłeś sobie akwarium czy masz jakiś specjalny pojemnik do aparatu?

Sezon 2006 dla mnie również zakończył się bardzo dobrze. Cały rok łowiłem wyłącznie na zestawy castngowe. I tak z pierwszymi dniami stycznia rozpocząłem gonitwę za pstrągami, a skończyłem na szczupakach. W tym roku na casting złowiłem świadomie :D kilka gatunków ryb - szczupaki, sandacze, bolenie, okonie i pstrągi. Główny nacisk w sezonie położyłem na połów boleni w Wiśle. Muszę powiedzieć, że cel zrealizowałem w 100% łowiąc sporą liczbę (jak dla mnie) boleni w różnych rozmiarach. Jak pewnie pamiętacie chciałem przejść wymiar 70cm i udało mi się to kilkakrotnie, a największy miał 74cm. Ponadto szczupaki. Było ich w tym roku sporo a najbardziej cieszy mnie ostatni - 118cm. Do dnia dzisiejszego nie wierzę, że udało mi się przeskoczyć oczko wyżej. Blisko było życiowego pstrąga ale to on tym razem był sprytniejszy i pokazał mi, że jeszcze muszę popracować. W tym roku spróbuję jednak i tutaj coś w tym kierunku zrobić.

Dla mnie sezon 2007 to kolejny raz - boleń. W tym roku będę się starał przeskoczyć 80cm. Może się uda, kto wie? Ponadto chciałbym połowić na muchę szczupaki i może okazjonalnie złowić jakiegoś bolenia. Czy starczy jednak czasu?

Pozdrawiam

Remek

A ja się cieszę, że odzyskałem wiarę w Szweckie łowiska. Nie było oszałamiających wielkości, ale ok 20 brań w pewne poranne dwie godzinki, dały mi wiele radości ;)

A zobaczcie w jakich czasach przyszło nam żyć. Dzielimy ryby np. szczupaki, na te wielkie z Polski (w podtekście nasze-lepsze) i na złowione w Szwecji. Tam niby łatwiej, więc już nie takie samo to trofeum. U nas to trzeba wiedzieć gdzie a dopiero potem jak. Kto wie gdzie złowić metrówę w Polsce ten ma większą szansę. Ot, takie czasy.

......Dzielimy ryby np. szczupaki, na te wielkie z Polski (w podtekście nasze-lepsze) i na złowione w Szwecji. Tam niby łatwiej, więc już nie takie samo to trofeum. U nas to trzeba wiedzieć gdzie a dopiero potem jak. Kto wie gdzie złowić metrówę w Polsce ten ma większą szansę.......

Ale w Szwecji jest tak samo, jak wody nie znasz to nic konkretnego nie złowisz. Nie wystarczy pojechać na byle jakie jezioro. Znam nawet takie zbiorniki, że bez przewodnika, to przez tydzień nawet brania jednego nie będziesz miał.

@Zanderix

Ładne klocki, strasznie wypasione, szczególnie ta 90-tka !!!

Z głębokiego trolla walnęły???