jerry hzs Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 @ Tomku !!! nurkowales ja Cie dziekuje ...mam takie pomysly ale ich nie realizuje Moja amerykacka karta konczy sie z ostatnim dniem marca i te date traktuje jako zakonczenie sezonu ....zostaly mnie wiec najtrudniejsze miesiace zeby poprawic slaby bilans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja swój sezon też uważam za udany, choć nie łapie takich okazów jak Wy. Pobiłem swoje rekordy (bardzo marne ), złapałem pierwsze w swoim życiu szczupaczki. Ogólnie jestem zadowolony bo to w sumie dopiero 2 prawdziwy sezon wędkarski jaki powoli kończę, ale nie poddam się do końca, planuje jeszcze upolować jakiś okaz na mojej małej rzeczce Z okazji świąt życzę Wam wszystkiego najlepszego, oraz spełnienia najskrytszych wędkarskich marzeń w nowym sezonie 2007!!! PS. Zapraszam na Sanoczek, tu mogę się zmierzyć z najlepszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ten sezon był chyba najlepszy w moim życiu.Złapałem 3 szczupaki powyżej metra w tym jednego w polsce z którego najbardziej się cieszę.Równie ważną zdobyczą był mój rekordowy kleń.Złowiłem kilka boleni bijąc jednocześnie mój dotychczasowy rekord (choć nadal nie jest on wyśrubowany )Poza tym było sporo średnich rozmiarów szczupaków i kilka niezłych okoni.Co ciekawe w tym roku nie zrobiłem chyba żadnych poważniejszych zakupów wędkarskich (poza przynętami, żyłkami, plecionkami bo tego się uniknąć nie da).Jeżeli przyszły rok będzie równie dobry to ja narzekać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja uważam ten sezon za jeden z najlepszych , nie , nie dlatego , że zlowiłem jakieś ogromne ryby , zawsze mialem krótką pamięć do ryb i nigdy tego nie liczyłem , ale uważam , że sezon był super ponieważ mialem okazję poznać wielu wpaniałych wędkarzy , ludzi dla których wędkarstwo to nie tylko metry czy kilogramy ryb, to coś więcej , ... z wieloma z nich miałem przyjemność spotkać sie nad wodą , udzielili mi wielu fantastycznych lekcji , lekcji wędkarstwa , ale i lekcji życia , bardzo Wam za to dziękuje .... Chciałbym również podziękowac mojej Dziewczynie , za to , że dzielnie znosi moje wyjazdy i stara się zrozumiec to co robię ... Dziękuje Ci i prosze o kolejne sezony wyrozumiałości .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 I w zasadzie Tomek W udowodnil ze w tej pasi tak naprawde nie licza sie ryby tylko ludzie ! Brawo bardzo spodobala mi sie ta wypowiedz tak trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daNiel j. Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam wszystkich- to mój pierwszy post na forum, mimo, że śledzę je już od dłuższego czasu.Dla mnie rok 2006 wędkarsko na pewno nie był zły, choć mogło być lepiej. Największym minusem była zdecydowanie przerwa od początku września do początku listopada, kiedy to ani razu nie byłem na rybach. Niestety nadal nie udało mi się złapać niczego w Wiśle w Warszawie. Z plusów to na pewno wędkowanie w Finlandii na jeziorze pełnym ryb (przynajmniej sądząc po presji na nie, bo po moich wynikach to nie do końca ) i złowienie szczupaka 66cm. W Polsce udało mi się złowić zębatego w pierwszym rzucie. Nadal nie złowiłem okonia ani sandacza . Za to dużo obiecuję sobie na przyszły sezon, kiedy będę miał już prawo jazdy i będę się mógł wyprawiać nad ZZ i Bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ja w przyszłym sezonie też prawdopodobnie będę miał już prawko, to pozwoli mi na wypady do bardzo ciekawych miejsc np. Zalew Sieniawa, Jezioro Solińskie. Słyszałem kiedyś że w wodach J.Solińskiego grasują piękne szczupaki, ta wiadomość pochodzi od jednego z nurków którzy tam pracują, który widział je stojące przy dnie na własne oczy! Taki nurek to lepszy od echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Dziś już ostatecznie zakonczylem sezon... miłym prezentem obdarowała mnie Odra , samiczka szczupaczka 97cm... Dziekuje Ci Oderko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Dziekuje Adamowi za zrobienie zdjęć , moze nie sa piekne , ale rybka wróciła w ciagu minuty moze szybciej do wody , bedzie z niej mnóstwo małych szczupaczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 @Tomek, gratuluję takiego zakończenia sezonu. Piękny szczupak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Widzę po ubiorze że na zachodzie nie marzniecie. Gratuluję, fajna ciocia Pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 U nas dzisiaj rzeczywiście wiosna w pełni... Przyznam sie ,że to mój najwiekszy krajowy szczupak.. Dodatkowo samo wypuszczenie ryby mialo bardzo duzy aspekt edukacyjny , jako , że nad wodą było sporo wędkarzy ... jeszcze kilka lat temu jak wypuszczałem rybe , pukali się w czoło , tym razem bili brawo więc idzie ku lepszemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 I to jest to Tomek Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Dodatkowo samo wypuszczenie ryby mialo bardzo duzy aspekt edukacyjny , jako , że nad wodą było sporo wędkarzy ... jeszcze kilka lat temu jak wypuszczałem rybe , pukali się w czoło , tym razem bili brawo więc idzie ku lepszemu ... Do mnie jeszcze w tym roku krzyczeli że jestem porypany ale i brawo również słyszałem i to kilka razy czego kiedyś nie można było usłyszeć wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 @tomek_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nooo super.Cieszę się z Twojego sukcesu i sukcesu Matki Natury Ludziska mądrzeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 No chłopaki piękne rybki - gratuluje, u mnie sezon się nie kończy ani nie zaczyna, ale ten rok jakiś specjalny nie był- brak życiówek, pojedyńcze większe i średnie. Jakość marna za to ilość. Znalazłem kilka ciekawych miejsc np jeziorko gdzie przez 40 minut nie miałem pustego rzutu co prawda maluchy ( 30-55) ale takich miejsc jest już niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 @Radekg, @Riviera, @daNiel j., witajcie na naszym forum. Zachęcam do regularnego odwiedzania. @Tomek, piękne zdjęcie z okoniem Gratuluję ślicznego szczupaka z Odry. Piękna rybcia!Niestety zdjęcia musiałem ukryć z wiadomej przyczyny... @Mr.Maciek, pochwal się jakimś zdjęciem tego ładnego bolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Cześć,Tomek_w piękne zdjęcia. Kupiłeś sobie akwarium czy masz jakiś specjalny pojemnik do aparatu? Sezon 2006 dla mnie również zakończył się bardzo dobrze. Cały rok łowiłem wyłącznie na zestawy castngowe. I tak z pierwszymi dniami stycznia rozpocząłem gonitwę za pstrągami, a skończyłem na szczupakach. W tym roku na casting złowiłem świadomie kilka gatunków ryb - szczupaki, sandacze, bolenie, okonie i pstrągi. Główny nacisk w sezonie położyłem na połów boleni w Wiśle. Muszę powiedzieć, że cel zrealizowałem w 100% łowiąc sporą liczbę (jak dla mnie) boleni w różnych rozmiarach. Jak pewnie pamiętacie chciałem przejść wymiar 70cm i udało mi się to kilkakrotnie, a największy miał 74cm. Ponadto szczupaki. Było ich w tym roku sporo a najbardziej cieszy mnie ostatni - 118cm. Do dnia dzisiejszego nie wierzę, że udało mi się przeskoczyć oczko wyżej. Blisko było życiowego pstrąga ale to on tym razem był sprytniejszy i pokazał mi, że jeszcze muszę popracować. W tym roku spróbuję jednak i tutaj coś w tym kierunku zrobić. Dla mnie sezon 2007 to kolejny raz - boleń. W tym roku będę się starał przeskoczyć 80cm. Może się uda, kto wie? Ponadto chciałbym połowić na muchę szczupaki i może okazjonalnie złowić jakiegoś bolenia. Czy starczy jednak czasu? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 A ja się cieszę, że odzyskałem wiarę w Szweckie łowiska. Nie było oszałamiających wielkości, ale ok 20 brań w pewne poranne dwie godzinki, dały mi wiele radości A zobaczcie w jakich czasach przyszło nam żyć. Dzielimy ryby np. szczupaki, na te wielkie z Polski (w podtekście nasze-lepsze) i na złowione w Szwecji. Tam niby łatwiej, więc już nie takie samo to trofeum. U nas to trzeba wiedzieć gdzie a dopiero potem jak. Kto wie gdzie złowić metrówę w Polsce ten ma większą szansę. Ot, takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jeszcze wczoraj myślałem, że sezon 2006 został dla mnie zamknięty - a tu dzisiaj niespodzianka (Mikołaj się zrehabilitował ) PO PRIMO 90 PO SECUNDO 104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeman Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 ......Dzielimy ryby np. szczupaki, na te wielkie z Polski (w podtekście nasze-lepsze) i na złowione w Szwecji. Tam niby łatwiej, więc już nie takie samo to trofeum. U nas to trzeba wiedzieć gdzie a dopiero potem jak. Kto wie gdzie złowić metrówę w Polsce ten ma większą szansę....... Ale w Szwecji jest tak samo, jak wody nie znasz to nic konkretnego nie złowisz. Nie wystarczy pojechać na byle jakie jezioro. Znam nawet takie zbiorniki, że bez przewodnika, to przez tydzień nawet brania jednego nie będziesz miał. @Zanderix Ładne klocki, strasznie wypasione, szczególnie ta 90-tka !!! Z głębokiego trolla walnęły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @zanderix no to żeś zaszalał... u mnie zapowiada sie, że sezon zamykam 30.12 na łowisku wiadomym. Mam nadzieje przetestowac prezent od Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @pikeman: przyjrzyj się zdjęciom z głębokiego... na skinnera... 10 czy dla Ciebie istnieje tylko głęboki troll? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @PikemanŻaden tam głęboki, ot na skinerka10 z siedemdziesiątcentymetrowej wody z ręki @MarioEch Ty <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi