Skocz do zawartości

Zbiornik Niewiadoma

zitan13

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem mam taką dziwną refleksję po takich wypadach jak w niedziele. Co jest nie tak? Zbiornik stosunkowo duży ponad 40ha, blisko 6km linii brzegowej, kilku spinningistów nad wodą. Wraz z kolegą zrobiliśmy rundkę dookoła zbiornika, przerzuciliśmy pudełko przynęt. Zero kontaktu z ryba... Nie ma jej? Nie żeruje? A może to z moimi umiejętnościami jest coś nie tak? Nawet mały przypadkowo okoń się nie zainteresował? Czasem nie potrafię sobie tego wytłumaczyć...

Mimo wszystko najważniejsze to świetnie spędzony czas nad wodą z kumplem i wędką w ręku. I chyba czasem właśnie tylko za to kocham wędkarstwo.

Edytowane przez bartosz_lukasiewicz

Czasem mam taką dziwną refleksję po takich wypadach jak w niedziele. Co jest nie tak? Zbiornik stosunkowo duży ponad 40ha, blisko 6km linii brzegowej, kilku spinningistów nad wodą. Wraz z kolegą zrobiliśmy rundkę dookoła zbiornika, przerzuciliśmy pudełko przynęt. Zero kontaktu z ryba... Nie ma jej? Nie żeruje? A może to z moimi umiejętnościami jest coś nie tak? Nawet mały przypadkowo okoń się nie zainteresował? Czasem nie potrafię sobie tego wytłumaczyć...

Mimo wszystko najważniejsze to świetnie spędzony czas nad wodą z kumplem i wędką w ręku. I chyba czasem właśnie tylko za to kocham wędkarstwo.

Siemanko,

Zerknij na mój post z: 10 lipiec 2023 - 15:38

może jest w nim trochę prawdy...

na 10 wypadów w 5osób, czasem po 6-10h, wpadnie jakiś drobny szczupak albo sandacz 1-2 na wypad (na wszystkich...)

czasy świetności tego miejsca dawno minęły .... jedna kontrola odkąd to istnieje...

ale raz na kilka lat trafisz na godzinę żerowania potworów ;)

Połamania smile.png

Edytowane przez zitan13

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

W zeszłym roku spędziłem tam po kilka godzin dziennie przez 4 , 5 dni z rzędu. Woda fajna. Ryba podobno jest. Ale dostęp tylko z brzegu. Widziałem wędkarzy którzy brodzili po pachy w wodzie i coś tam łowili. Jakieś okonki i od czasu do czasu sandaczyki. Niestety jest zakaz łowienia z łódki.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...