Guzu Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Witam, Z nieskrywana przyjemnoscia otwieram watek brzanowy 2012 Po pierwsze to moje ulubione ryby. Po drugie powodem otwarcia tego watku jest moj nowy rekord w tym gatunku Ryba zlowiona na stoku rynny za lezacym w wodzie drzewem (widac w tle na jednym ze zdjec). Widzialem ze skarpy jak tam sie krecily brzany patrolujac rewir. Poswiecilem im w tym miejscu dzis ze 4 godziny.Najpierw lekkie ?? branie na woblerek. Ale spad po krotkim odjezdzie. Potem dziwne podbicie gumy.Po poludniu sie udalo Na gume na glowce 7 g. Podana na mojej wysokosci. Opad do rynny. Podniesienie na kiju. Kontrolowany splyw....I jedno z lepszych bran jakie w zyciu mialem na gume z opadu Ryba z pewnoscia poderwala sie z dna i rozpedzona wziela gume jadac od razu dalej z nurtem. 20 metrow linki na jednym gwizdzie Dzieki temu juz nie bylo (prawie) problemu z drzewem lezacym miedzy mna a ryba Potem kilka minut zapasow i ladowanie w podbieraku. Kilka fotek ze statywu (idealnie pod slonce) Potem brzana wrocila do swojej rynny. . Lowilem wedka GL3 Loomis 12 lb by ZbyszekYglo.Kolowrotek Daiwa2500. Plecionka 15 lb i przypon z FC. Przyneta ripper na glowce 7 g. Pozdrawiam i zapraszam bysmy wspolnymi silami rozwijali watek brzanowy 2012 Guzu P.s podziekowania dla Bartosza aka @wedkarz 87 za dobre gumy p.s.2 Dwa zdjecia tej samej ryby. Bo na jednym tak otworzyla pysk ze wyglada jak odkurzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Guzu piękne rybki - tak trzymaj Pozdrawiam Rajfel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Gratuluję nowego rekordu i czekam aż go pobijesz jak najszybciej piękna brzana , a swoją droga to takie odkurzacze te brzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Gratuluję nowego rekordu i czekam aż go pobijesz jak najszybciej piękna brzana , a swoją droga to takie odkurzacze te brzany Sam jestes odkurzacz Miejsce przymeczymy jeszczew tym roku. I to nie raz Czy sie trafi wieksza tam ? zobaczymy.W zeszlym roku na 20 ryb z tego odcinka (inne miejsca) zadna nie przekroczyla 60 cm (kilka mialo rowno 60). Moze trzeba bedzie sprobowac blizej stojacej wody - bo tam sie moga czaic te najwieksze odkurzacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Próbuj gdzie głębiej i gdzie wolniej. Znajomy, w zachodnioniemieckich warunkach klimatycznych łowi takie klamoty, że szok Gdzie rwie, to ładne klenie, żarłoczne świnki, a gdzie głębiej to klamoty po 80cm i 5kg, jak akurat są na diecie Aha, najważniejsze, białe robale, śmierdzący serek, albo rosówka No nie da się chłop namówić, że łowienie takich ryb nie na spinn, tylko z koszyczkiem, to połowa przyjemności mniej, no ale... ale za to wypuszcza, chociaż podobno tam nie wolno, czy coś Ładne sportowe rybki, pewnie w nurcie niezła zabawa. Już nie mogę się doczekać, aż zajmę swoje miejscówki - może złowię pierwszą brzankę w tym roku! Połamania! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Zaraz tam dobre,gumy jak gumy za to łowca znakomity.Gratuluję PB,pewnie niedługo zostanie poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Pieknie Guzu,a tak chcialem jeszcze jeden watek ja otworzyc a tu masz.Graty za REKORD.Ps.Niedlugo poprawisz NAPEWNO rekord,tylko wode trzeba zmienic <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 gratuluje daniel jak ogladam te twoje wartkie rzeczki to swojsko sie czuje w tym roku niestety nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Dziekuje Panowie. chetnie poprawie ten rekord, chocby na nastepnej wyprawie. Oponowal nie bede Piotr, Tyle razy juz na ten temat rozmawialismy...jak nie w tym to w nastepnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 temat jakby znajomy... Danielu - świetne rybki, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Guzu, brzany to już Twój wątek . Ładna ta hiszpanka .Gratulacje dla łowcy, to waleczny przeciwnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Pozdrawiam załozyciela wątku. Daniel w mojej rzace też ładne brzany pływają, niestety 90 jeszcze nie przekroczyłem a byłem juz blisko...Na zdjeciu przecietna brzana z mojej rzeczki taka 60+Na drugiej fotce moja do tej pory największa w tym sezonie 86cm(mozna porównać wielkośc do Invadera 5cm który ma w pysku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Arek zmiłuj się, w jakim wątku jeszcze coś wstawisz. lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Januszek zapytaj Arka jakie jaśki ma na rozkładzie to Ci szczęka opadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Januszek zapytaj Arka jakie jaśki ma na rozkładzie to Ci szczęka opadnie . Wiem, wiem już widziałem, a dużo wcześniej słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 sliczne barweny @rheinangler 86 to juz musi byc niezly holownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 dziękuje bardzo za graty pitt,- do 15 mogę jeszcze je łowić potem miesiąc okresu ochronnego i dopiero się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Arek dotarł sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 jeszcze nie! Łukasz jest zablokowany z przelotkami bo celnicy strajkują <_< no i przez to nie dotarła do Zbyszka ta przelotka na którą czekałem,- nie powiem że mi dobrze z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Jaśku - jeszcze sandacze, pstrągi, lipienie no i może sumy.Jak ostatnio biegałem z muchówką to pacnąłem świnke 52cm :)ale foty nie zrobiłem, a chyba takiego wątku brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 No tak, ja tu takiego wyboru nie mam, jakieś tam pstrążki udało mi się połowić i tyle. Chyba, że siostrę odwiedzę, to miałabym do Ciebie jakieś 60-70km. Więc, kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 nie ma na co czekać Jaśku, najlepsze się zaraz zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Fantastyczna Ryba! Gratuluje z calego serca. Marze o takiej Brzanie! Pozdrawiam i dzieki za fotke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Gratuluje łowcom brzan,Arek się wziął do roboty brzany ,jazie mutanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Wszystkie te ryby (jazie, brzany, bolenie i klenie)są rybami z Renu, które do mojej rzeczki (także do innych dopływów) wchodzą późną jesienią, ze wzgledu na cieplejszą o parę stopni wodę i niesamowitą ilosc np: kielży i to dużych kielży czasem mających po 1,5cm! o wszelkiej drobnicy nie wspominając... Ryby te pozostają w niej do czasu tarła i dwa czasem trzy tygodnie po tarle co jest zależne od stanu wody. Tak przynajmniej wynika z moich trzyletnich obserwacji. Bolenie odbywają tarło pod koniec stycznia a jazie w pierwszych tygodniach marca, potem w kwietniu pora na klenie a po polowie maja brzany. Ubiegly rok przyniusł bardzo ciepłą wiosne i wszystko było trochę porąbane ale to w gruncie rzeczy są różnice rzędu tygodnia lub dwuch. Do tego dochodzi niezbyt duża presja wędkarska no i to, że tu mało kto potrafi je skutecznie łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi