boseib Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam wszystkich forumowicz?łw. Od paru dni chodzi mi głowie taki pomysł. Pytanie do was co sądzicie o takich pomyśle?? Czy ma to szanse działa w naszym kraju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 matez Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ekspertem nie jestem, ale jakoś tego nie widzę. Nedzielni wędkarze zadowolą się własnym jaxonem, kt?łrego zapewne będą mogli mieć na własność za r?łwnowartość kilku takich wypo?źyczeń. Jeśli ktoś traktuje wędkarstwo nieco powa?źniej i dopiero zbiera na lepszy sprzęt, kt?łry chciałby wceśniej przetestować, bez problemu znajdzie ?źyczliwego kolegę w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Tylko w zestawie z dobrym łowiskiem, bazą noclegową, łodziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bober Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 a ja myślę ?źe jadąc raz na rok do skandynawi chętnie po?źyczyłbym dobrą much?łwkę dwuręczną z odpowiednio dobranymi linkami i porządnym kołowrotkiemr?łwnie?ź po?źyczyłbym dobre wędzisko morskie gdybym jechał na Lofoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Szerze wątpię, nawet na zachodzie nie do końca coś takiego funkcjonuje. Myślę, ?źe poda?ź będzie ni jak adekwatna do koszt?łw inwestycyjnych, ubezpieczeń, serwisu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Warto pamietac ze wielu wedkarzy to gadzeciarze.Lubia miec swoje zabawki i jak jada na ryby lowic swoimi zabawkami.Sam do takich naleze, wiec pomysl wypozyczalni dla mnie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 haja1978 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Jeśli by miało jakąkolwiek szansę na zaistnienie, to chyba tylko w spos?łb mocno wyspecjalizowany - mam na myśli gotowe zestawy do metod niszowych lub rzadziej praktykowanych, przykładowo z mojego punktu widzenia mogły by to być zestawy do połow?łw morskich (choć to w jakimś zakresie funkcjonuje), muchowych, czy np. sumowych lub big game, aby jadąc na pojedynczą wyprawę, być uzbrojonym, a nie drenować kieszeni na specjalnie dedykowany sprzęt. W metodach typowych, popularnych raczej się nie sprawdzi. Pozostaje jeszcze kwestia naszej mentalności - działalność byłaby niestety obcią?źona cholernym ryzykiem No i argument @Guzu o gad?źeciarzach jest bardzo istotny, bo w u?źytym sensie, sam do nich nale?źę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Moze to byc niezly sposob na zabicie czasu... Przy okazji bedzie aspekt poznawczy - pozna sie funkcjonariuszy Policji we wszystkich wiekszych miastach i sale sadowe tamze... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 haja1978 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Zawsze mo?źna wypo?źyczać za kaucją I tym optymistycznym akcentem doszliśmy chyba do konkluzji, ?źe pomysł nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darsio Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Mo?źna te?ź na to spojrzeć z innej strony.Zakup np. łodzi,przyczepki, silnika spalinowego, elektryka, kilku lub kilkunastu wędek + kołowrotki + co tam sobie ktoś wymyśli.Oczywiście do tego samoch?łd.Wszystko na FV 23%VAT + 19% podatek dochodowy.Mo?źemy te?ź jeździć w r?ł?źne miejsca w celu pr?łb wypo?źyczenia tego wszystkiego ( te?ź w koszty), a ?źe wystawimy w roku jedną lub dwie fakturki powiedzmy na 100zł, c?ł?ź mamy kryzys, nie ka?źdy interes wypala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Mo?źna te?ź na to spojrzeć z innej strony.Zakup np. łodzi,przyczepki, silnika spalinowego, elektryka, kilku lub kilkunastu wędek + kołowrotki + co tam sobie ktoś wymyśli.Oczywiście do tego samoch?łd.Wszystko na FV 23%VAT + 19% podatek dochodowy.Mo?źemy te?ź jeździć w r?ł?źne miejsca w celu pr?łb wypo?źyczenia tego wszystkiego ( te?ź w koszty), a ?źe wystawimy w roku jedną lub dwie fakturki powiedzmy na 100zł, c?ł?ź mamy kryzys, nie ka?źdy interes wypala Proponuje nie ciagnac dalej tego watku Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witek Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam wszystkich forumowicz?łw. Od paru dni chodzi mi głowie taki pomysł. Pytanie do was co sądzicie o takich pomyśle?? Czy ma to szanse działa w naszym kraju?? A dlaczego nie? Ludzie jadący ze mną do Norwegii mogą nie mieć nic swojego. Wszystko wypo?źyczają ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Moim zdaniem ma szanse jak najbardziej. Musisz jedynie (albo a?ź) powa?źnie się zastanowić nad adrestem takiej oferty, bo nie spos?łb wypo?źyczać wszystkiego. Analiza miejsca, łowisk, pogłowia ryb, dostępnych gatunk?łw, metody połowu, portret klienta i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 abugosh Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Wydaje mi się ?źe miałoby to rację bytu nad morzem gdzie po uiszczeniu opłaty mo?źe łowić ka?źdy kto przyjechał tam np na wakacje i chciałby z synem złowić śledzia lub flądrę z molo itp.Uwa?źam ?źe najlepiej mogłoby to prosperować doklejone do sklepu wędkarskiego.Życzę powodzenia z tym biznesem, jak otworzysz to na pewno skorzystam z oferty sprzętu morskiego;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Będzie gdzie części od kołowrotk?łw podmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcel Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Będzie gdzie części od kołowrotk?łw podmienić... Dobrze ujal to kolega dwa posty wyzej...Dobre miejsce musi byc, i ogrom wody jest tu duzym plusem. @makambaDobrze to podsumowałes. No i znajomosci w sadzie tez beda atutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Będzie gdzie części od kołowrotk?łw podmienić... to jest chyba najbardziej trafne podsumowanie. chyba, ?źe chces uruchomić pralnie. to jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Średnio to widzę. Chyba nawet ci co zmieniają sprzęt jak rękawiczki wią?źą się z nim, choćby na chwilę.Przy jakiejś wodzie ciekawej, nad morzem, na kutrze ma to jakiś sens ale to bardziej i tak przypomina sytuację gdy idziesz do knajpy ze świe?źym pstrągiem i dają ci wędeczkę ?źebyś sobie złowił obiad. Jakoś nie widzę tu sensu o marki wy?źej ni?ź jaxon, dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 No i znajomosci w sadzie tez beda atutem. Tak zupełnie OT, ale nie rozumiem co znajomości w sadzie mogą pom?łc? Jabłka taniej mo?źna kupić czy co? Marcel, a mo?źesz mi zrobić laske?Marcel, a mo?źesz mi zrobić łaskę?tak mi zawsze ten przykład przychodzi do głowy jak nie widzę znak?łw diakrytycznych w tekście. Wracając do tematu.Czysto teoretycznie.. kiedy i w jakich okolicznościach chciałbym/musiał po?źyczać sprzęt z wysokiej p?łłki? Np kiedy jechałbym na trocie raz w roku i nie chciałbym specjalnie inwestować kasy w dobry kołowrotek i dobry kij. Kiedy planowałbym zakup/budowę jakiegoś kija, kt?łry wypo?źyczalnia miałaby na stanie. Wtedy w pracowni nie kupowałbym kota w worku bo wiedziałbym jak się blank po uzbrojeniu zachowuje. Jak będę na kutrze i będę łowił takimi metodami, jakimi nigdy na śr?łdlądziu łowić nie będę bo na przykład mieszkam 500km od morza i dla mnie to są sporadyczne wypady, podobnie jak zresztą na trocie.Podsumowując, po?źyczyłbym kija jedynie w przypadku kiedy chciałbym budować sobie na identycznym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nad polskimi wodami to najlepiej postawić kiosk z mydłem i ręcznikami papierowymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
boseib
Witam wszystkich forumowicz?łw. Od paru dni chodzi mi głowie taki pomysł. Pytanie do was co sądzicie o takich pomyśle?? Czy ma to szanse działa w naszym kraju??
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi