Skocz do zawartości
  • 0

TM150 który nr

nurek28

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Moduł 3D jedzie po ethernecie , nie ma nic wspólnego z gniazdami sonaru, Moim zdaniem dobrze kombinujesz- czyli do niebieskiego gniazda bierzesz 7 pinowca

Ja w evo 3 mam 2x9pin sonarowe i by użyć hst wsbl musiałem przejście kupić na 7 pinów..

BTW, ostatnie update Carbonów  i Evo popsuły obrazowanie z TM150, są problemy z zakłóceniami i śmieciami na ekranie- takie sygnały docierają zza wielkiej wody.

Każde nowe update ma coś poprawić, ale w praktyce psuje również inne funkcje sonarów....., dla równowagi HB też ciągle walczy z genetycznym problemem dokładności głębokości na płytszej wodzie- ze trzy wersje softu już wychodzą i każda ma dać pożądany efekt, a jak patrzyłem w logach z G3 to nadal bywa kilkadziesiąt cm różnicy między realem a wskazaniami echa.

• Like 1

• 0

Każde nowe update ma coś poprawić, ale w praktyce psuje również inne funkcje sonarów....., dla równowagi HB też ciągle walczy z genetycznym problemem dokładności głębokości na płytszej wodzie- ze trzy wersje softu już wychodzą i każda ma dać pożądany efekt, a jak patrzyłem w logach z G3 to nadal bywa kilkadziesiąt cm różnicy między realem a wskazaniami echa.

Czyli regresyjne leżą i kwiczą, robią je userzy. Może nie słyszeli o czymś takim? :D

Edytowane przez psulek

• 0

Możesz brać 9pin, ale musisz odpowiedni adapter, bo są dwa rodzaje. Do TM150 potrzebujesz części 000-13977-001. Przetwornik 7 pin nieprodukowany od dwóch lat.

Tu jest to dokłanie opisane:

https://www.brommeland.no/file/standardmappe-uni/adapter-cables.pdf

Edytowane przez psulek
  • Like 1