sukingad Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam! Czy znacie jakiś domowy sposób na wycięcie poliwęglanu na ster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Nożyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Nie popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Poliwęglan nie popęka, plexia raczej tak, a przynajmniej porobią się pajęczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Jeżeli poliwęglan grubszy niż jeden milimetr to polecam nożyce do blachy, tnie się jak masełko, nawet grubość dwa milimetry i nigdy nie miałem żadnych pajęczynek po wycięciu steru w poliwęglanie tym sposobem. Oczywiście wycięty ster po tym zabiegu trzeba przeszlifować i wyrównać nierówności papierkiem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Pajęczynki w plexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Pajęczynki w plexi. A tak, przepraszam..Myślałem że chodzi o pajęczynki w poliwęglanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Możesz naciąć nożem do tapet prostokąty o wymiarach zewnętrznych steru i obłamać np na krawędzi stołu. A reszta to albo wycinanie nozyczkami i podszlifowanie albo szlifowanie od razu właściwego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Ja poliwęglan 2mm wycinam dremelem a 1mm nożyczkami normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Witam,Szukając szybkiej metody na wycinanie sterów zrobiłem sobie coś takiego nie wycinam tym gotowego steru, ale połowa roboty mi odpada bo mam już wycięty kształt Wycięcie kilkudziesięciu jednakowych sterów zajmuje naprawdę niewiele czasu. Wycinam tak poliwęglan do 1,5 mm, przy 2 mm można zdemolować wycinak.Jak zajrzysz do mojej galerii http://www.fotosik.pl/u/gregors/album/812829 to znajdziesz inne rozwiązania wycinaków. Trochę się zagrzebałem w sieci i wrzuciłem fotki w jednym miejscu, możne się komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ja poliwęglan 2mm wycinam dremelem a 1mm nożyczkami normalnie ja robię dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 stery fanie sie szlifuje za pomocą prostego narzędzia; bierzemy kawałek deseczki i naklejamy na nią filc (ten grubszy) albo kawałek wykładziny. W grubszych sterach mozna wypolerowac ranty na szkło, w zależności od gramatury filcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi