fefko Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam, Koledzy jestem posiadaczem dwóch tytułowych kołowrotków. Niestety Daiwa ubogim wyposażeniem je obdarowała niestety bez zapasowych szpul. Zresztą w serii LT chyba w każdym typie ich jest brak. Jestem na etapie poszukiwań zapasowej do tego konkretnego typu ale nie znalazłem żadnej oferty. Orientuje się ktoś z Was czy przykładowo szpula od legalis LT czy ninja LTw tej samej wielkości będzie pasować czy jednak są jakieś niuanse wymiarowe? Niestety w pobliżu żaden sklep stacjonarny nie posiada tych kręciołków by można było organoleptycznie na miejscu przymierzyć i sprawdzić. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Regal ma podparcie szpuli na łożyskach w stosunku do legalis i fuego. Ninja to starsza konstrukcja nie w zamyśle LT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Mam Fuego i Regala i z tego co pamiętam to szpule pasowały. Z innych z serii LT już na pewno nie. Nie łowiłem tak ale kiedyś sprawdzałem na sucho i wszystko chodziło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 czyli fuego musi mieć albo podparcie na łożyskach albo chociaż tulejki a szpula gniazdo na podparcie tak jak regal.Czyli jak kolega sprawdzał to już masz model z którego pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Fuego ma łożysko pod szpulą Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Mam Fuego i Regala i z tego co pamiętam to szpule pasowały. Z innych z serii LT już na pewno nie. Nie łowiłem tak ale kiedyś sprawdzałem na sucho i wszystko chodziło. Śliczne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Nie pasuje nic na 100%. I niestety nie dokupisz do niego zapasowej szpuli. Krótka seria poza katalogiem i Daiwa nie ściąga szpul Edytowane 23 Maja 2019 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 No i szpula Fuego juz po nawinieciu testowej żyłki.... Nie jest idealnie jeśli chodzi o nawinięcie, ponieważ po dokładniejszych oględzinach gniazdo szpuli Fuego, które wchodzi na 2 łożyska na pionie kołowrotka, jest płytsze niż orginalna szpula. Wklejam zdjęcia dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Chyba nie ma tragedii. Ciekawe jak to będzie wyglądało przy pełnej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Kurde, też mam Regala LT. Tam gdzie kupiłem, obiecali że jak będą mieli szpulki to dadzą znać, ale wiecie jak to jest z obiecankami sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Dla mnie ten kołowrotek był docelowo kupiony dla mojego młodego do nauki łowienia.Szpulek nie było i nie będzie do niego więc zapomnijcie.Kolega wyżej pisał że to poza katalogowy model więc trzeba było liczyć się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Tylko przy sprzedaży nikt o tym nie wspomniał ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Czy ktoś może powiedzieć jaka jest różnica w średnicy szpuli pomiędzy wielkoscią 2500 a 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Dla mnie ten kołowrotek był docelowo kupiony dla mojego młodego do nauki łowienia.Szpulek nie było i nie będzie do niego więc zapomnijcie.Kolega wyżej pisał że to poza katalogowy model więc trzeba było liczyć się z tym. Na 2020 jest w katalogu więc może to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Czy ktoś może powiedzieć jaka jest różnica w średnicy szpuli pomiędzy wielkoscią 2500 a 3000? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Stare 2500 to nowe 3000 to chciałem wiedzieć , podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patus Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Ktoś może wie czy inna szpula np! od protex x 2000 będzie pasowała do regal 2000D przede wszystkim chodzi mi o to żeby była płytka ta szpulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi