Skocz do zawartości

Transport łodzi Augustów-Poznań

pmiszk1

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba z gatunku tych nierealnych/życzeniowych ale może jakimś cudem  :)

Otóż za jakieś 3 tyg będę miał do odebrania łódkę z Augustowa (Wigry 355). Co tu dużo pisać - to jakieś ca 500 km ode mnie (a to tylko w jedną stronę)  :(

Gdyby ktoś z Was:

- przypadkiem jechał lawetą/znajomy jechał lawetą/ lub leciał z pustą przyczepą z tamtych okolic (może ktoś ma np. takie hobby  :lol:),

- znał tanią ale rzetelną firmę przewozową wartą polecenia,

- miał jakiś inny pomysł na transport

będę wdzięczny za pomoc/informacje  :D

Edytowane przez pmiszk1

Widzę ze i Ty masz problem.

Ja do Lublina muszę ogarnąć transport.

Planuję pożyczyć od kolegi samochód zagazowany z hakiem.

W 200 zl powinno się zamknąć, plus flaszka :)

Gdyby transport ogarnąć w 350 zl to nie bujalbym się.

Ale wychodzi sporo wiecej i nie dziwię się człowiekowi, że tyle liczy.

To caly dzien z bani. A jak się jeszcze cos zesra na drodze to jest w plecy.

Opcje transportu ma, a jej koszt jest adekwatny do poświęconego czasu i zuzytego paliwa, plus kawa i "hot dog po drodze" :)

Nie możesz po prostu po nią pojechać? Ja tydzień temu jechałem po łódkę że Szczecina do Szczytna, 550 km w jedną stronę. Do tego łódź tona, a nie 100 kg jak Wigry

skąd te 100 kg !  120 ma jak nic :)

Co do wyjazdu po łódkę to po moją Wigry byłem dwa razy w Nowince raz z kartonami szpeju do zamontowania a drugi raz po odbiór.

Taka wycieczka po wymarzony sprzęt  to sama przyjemność a klimat na Podlasiu bajka.

Niedaleko Nowinki w bliskiej okolicy ( Szczerba) mamy zajazd /motel ABRO  ,pokoje  na przyzwoitym poziomie z bardzo smaczną  regionalną kuchnią .A smak kartaczy pamiętam do dziś.      

• Like 2

skąd te 100 kg ! 120 ma jak nic :)

Co do wyjazdu po łódkę to po moją Wigry byłem dwa razy w Nowince raz z kartonami szpeju do zamontowania a drugi raz po odbiór.

Taka wycieczka po wymarzony sprzęt to sama przyjemność a klimat na Podlasiu bajka.

Niedaleko Nowinki w bliskiej okolicy ( Szczerba) mamy zajazd /motel ABRO ,pokoje na przyzwoitym poziomie z bardzo smaczną regionalną kuchnią .A smak kartaczy pamiętam do dziś.

Są lepsze kartacze w okolicy????

Są lepsze kartacze w okolicy

...najlepsze to domowe, tarka ręczna, woreczek lniany,dużo cebuli, majeranku i białe mięso...a co do okolicy Abro to za nim masz Bliznę, kierunek pd- zach. Polecam dłuższe kapcie, patyk i dużo pary w płucach...ciężki, piękny teren i może coś na kiju...

• Like 4