kocurck1 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 witam panowie jestem na forum nowy i z castem zaczynam przygodę mam sporo spinow a ograniczony budżet.pytanie i problem mam taki mam kij spiningowy cormoran bul fightera do 40 gr mocny kij o parabolicznej akcji. powiedzcie czy moge na początku kupić multi nisko profilowy i używać go w tym kiju? dodam ze sam robię Jerki i nie większe niż 40 gr planuje zanim kupie kij uzywac tego wymienionego wyrzej.a zamierzam kupic kij dragon tytan pro jert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nie będzie to komfortowe, ale kara żadna Cię za to nie spotka.Sam tak zaczynałem, chociaż pan w sklepie wędkarskim, gdzie kupowałem multiplikator Jaxon Long Cast, twierdził kategorycznie, że niezbędny jest kij z pazurem, bo inaczej wędka wypadnie mi z ręki przy rzucie... Przechytrzyłem go, trzymałem oburącz Szybko sam zauważysz, że wysokość przelotek, szczególnie pierwszej, w kiju spinningowym raczej nie ułatwia dalekich rzutów (dlatego nieco mniejszy dyskomfort miałbyś z okrągłym multiplikatorem). Ale skoro i tak zamierzasz później dokupić kij dedykowany do castingu...Tak czy owak, lepsze to niż dylemat pt.: Planuję zacząć przygodę z castingiem, kupić Avida czy Megabassa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 dzieki wielkie za info a jak z praca kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 w sklepie kogutomania masz jaxona casta za 80zł na promocji.na początek wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 wybacz ale nie preferuje jaxona mysle o dragonie tythan pro jerk troche drozszy bo 180 kosztuje ale wole dolozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 jak chcesz zainwestować to dobrze by było wiedzieć w co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi