Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Interesują mnie wieści z ostatnich sezonów. Historię wody i zarządcy znam doskonale. Ktoś tu obecny łowi tam ostatnio regularnie ?W zeszłym roku byłem tam z 5-6 razy na zaproszenie znajomego. Bez szału... Wolę swoje Limajno i Krzywe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Od 15.08 wybieram się nad to jezioro na tydzień.Czy macie jakieś wskazówki, wieści o połowach, rady lub miejscówki . Dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Okonie na żywca na płyciznach. To jedyne co się sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 W tę sobotę kończę trzytygodniowy urlop. Łowię tutaj ponad trzydzieści lat. Bez wątpienia to już nie jest to co dawniej. W tym roku postanowiłem skupić się na okoniach, ale wyłącznie na casting choć wiem, że największe szanse są na żywca. Trochę ryb wydłubałem. Sporo do 30-tu a największe 37 i 38. Ryby są głęboko. Stawaj na skraju zarośniętych blatów tak abyś mógł dorzucić na głębokość 8-9m. Jeśli masz echo to stawaj tylko tam gdzie jest na stoku drobnica a najlepiej spławiające się uklejki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedź.Będę próbował.Nastawiałem się bardziej na szczupaka ale okoniówka i tak zawsze jest na łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Kijów szczupakowych nawet nie zabieram. Trafiły się przyłowy przy okoniowanu ale największy jedynie 65 ... na UL do 4gr była jazda (foty nie wstawię bo to chyba brak wymiaru forumowego) Jednak dzisiaj postanowiłem zapolować na grubo w trollu za sielawową mamuśką.Samo SDR 14 ...i okoniasty 31 (tylko) . Na echu miałem fajny zapis ich żerowania PS gdzie masz bazę? Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Przy okazji może zapytam, w okolicy z jezior swaderek jest coś warte uwagi? Myślałem o Niskim, ewentualnie może coś z ich wód specjalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 ....nierób sobie nadziei. To bardzo skutecznie działające gospodarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zdaje sobie z tego sprawę. Łowiłem kiedyś w kilku ich jeziorach dość regularnie.Lubię tą okolice i liczyłem że może jednak któreś z jeziorek jest bardziej warte uwagi, naprzyklad wysokie/niskie bo są bardziej na uboczu, w lesie ale wygląda na to że specjalne są z nazwy specjalnie i różnią się tylko droższym pozwoleniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Łańsk jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Łańsk się odrodził? Bo pamiętam z przed kilku lat, że było fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jak coś to na priv. Publicznie pisał nie będę, bo jest tu kilku rezydentów Łańska co lubią rybie mięsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 PS gdzie masz bazę?Niedaleko Kołatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Czyli tzw. "małe Pluszne". Nic nie podpowiem, bo tam ani razu nie popłynąłem (mieszkam w Zielonowie).Dzisiaj prawdziwa kanikuła ...30C ale i tak zaliczyłem 11szt i taki najfajniejszy na do widzenia 31cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Czyli tzw. "małe Pluszne". Nic nie podpowiem, bo tam ani razu nie popłynąłem (mieszkam w Zielonowie).Dzisiaj prawdziwa kanikuła ...30C ale i tak zaliczyłem 11szt i taki najfajniejszy na do widzenia 31cm BOB, przyznaj się, przecież od razu widać, że to greckie niebo i okoń oceaniczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Roger, to mój okoniowy team z Plusznego, poznajesz jakieś jego elementy? ... tylko się nie denerwuj! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi