Skocz do zawartości

Jezioro Pluszne

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

W tę sobotę kończę trzytygodniowy urlop. Łowię tutaj ponad trzydzieści lat. Bez wątpienia to już nie jest to co dawniej. W tym roku postanowiłem skupić się na okoniach, ale wyłącznie na casting choć wiem, że największe szanse są na żywca. Trochę ryb wydłubałem. Sporo do 30-tu a największe 37 i 38. Ryby są głęboko. Stawaj na skraju zarośniętych blatów tak abyś mógł dorzucić na głębokość 8-9m. Jeśli masz echo to stawaj tylko tam gdzie jest na stoku drobnica a najlepiej spławiające się uklejki.

post-52107-0-31952800-1596702964_thumb.jpg

post-52107-0-28117400-1596703006_thumb.jpg

• Like 5

Kijów szczupakowych nawet nie zabieram. Trafiły się przyłowy przy okoniowanu ale największy jedynie 65 ... na UL do 4gr była jazda :D (foty nie wstawię bo to chyba brak wymiaru forumowego) ;)

Jednak dzisiaj postanowiłem zapolować na grubo w trollu za sielawową mamuśką.

Samo SDR 14 ...i okoniasty 31 (tylko) :D  :D  :D . Na echu miałem fajny zapis ich żerowania 

PS gdzie masz bazę?

post-52107-0-46871600-1596739308_thumb.jpg

post-52107-0-07879800-1596739324_thumb.jpg

Edytowane przez BOB
  • Like 1

Zdaje sobie z tego sprawę. Łowiłem kiedyś w kilku ich jeziorach dość regularnie.

Lubię tą okolice i liczyłem że może jednak któreś z jeziorek jest bardziej warte uwagi, naprzyklad wysokie/niskie bo są bardziej na uboczu, w lesie ale wygląda na to że specjalne są z nazwy specjalnie i różnią się tylko droższym pozwoleniem.

• Like 1

Czyli tzw. "małe Pluszne". Nic nie podpowiem, bo tam ani razu nie popłynąłem (mieszkam w Zielonowie).

Dzisiaj prawdziwa kanikuła ...30C ;)  ale i tak zaliczyłem 11szt i taki najfajniejszy na do widzenia 31cm :)

BOB, przyznaj się, przecież od razu widać, że to greckie niebo i okoń oceaniczny. ;)

• Like 1