Lukasz-7 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam wszystkich!Od niedawna Mieszkam w Warszawie i zamierzam oczywiście jak często to będzie możliwe wybierać się w okolicy na ryby. Mam w związku z tym ogromną prośbę o pomoc w doborze miejscówek oraz może kilka podpowiedzi odnośnie tego gdzie i jakich ryb mogę szukać. Mam zamiar rozpocząć na poważnie przygodę z kleniami i jaziami (do tej pory było to bardzo sporadyczne łowienie w małych rzeczkach)oraz później szukać bolków z którymi już zacząłem dawno temu i chyba nigdy nie skończę Oczywiście okoń, sandacz czy szczupak jak najbardziej również wchodzą w grę. p.s. Wiem że może niektórzy uznają to za pójście na łatwizne ale dodam że pochodzę z nad rzeki bug, której po dziesięciu latach intensywnego łowienia nie udało mi się do końca rozszyfrować, więc np. w Wiśle która jest zupełnie inną rzeką pewnie szukałbym ryb do emerytury Z góry dziękuje życzliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Zacznij Pan od rafek na wysokości Starego Miasta. Wody od pół do jakich dwu matrów (w głębdszych dziurkach i przy srednim stanie wody). Łowisko raczej łatwe, ryby przeważnie widać, biorą przeważnie bez pitolenia się... Podstawowy zwierzostan - kleniojazie, bolonki, sandałki, czasem szczupaczyna czy sumek... Acha i czepia jak cholera.. Drugie nieskomplikowane miejsce, to kamienisko przed mostem świętokrzyskim (jakie 100 metrów przed i do samego pod mostem. Trochę też czepia ale mniej. Bliżej mostu (na płytszym) klenie i jazie, a na głębszym sandałki się czasem przyplątują...Wiślane ryby nie boją się plecionek co pozwala nieco ograniczyć i tak nieuniknione straty w ludziach i sprzęcie... Na rafkach i blisko brzegów najlepsze i najekonomiczniejsze będą pływające i niezagłęboko schodzące woblerki... Jak gumki, to na lekuśkich główkach bo w kamieniach można bez wysiłku zostawić i 10 kilo towaru w parę godzin... <_< Jakbyś Pan kiedy zobaczył nad Wisłą takiego z fluozielonym sznurowadłem przy lewej kieszeni na kamizelce, to zawsze możesz się Pan wypowiedzieć czy nie nałgałem za mocno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Jakbyś Pan kiedy zobaczył nad Wisłą takiego z fluozielonym sznurowadłem przy lewej kieszeni na kamizelce, to zawsze możesz się Pan wypowiedzieć czy nie nałgałem za mocno.. Oj nałgał Pan nałgał Kilka lat robi różnicę. Rybki się z tych miejsc raczej wyniosły, za to gówienko płynie równo.Fetor niesie się na setki metrów.Proponuję zdecydowanie drugą stronę rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Jakbyś Pan kiedy zobaczył nad Wisłą takiego z fluozielonym sznurowadłem przy lewej kieszeni na kamizelce, to zawsze możesz się Pan wypowiedzieć czy nie nałgałem za mocno.. Oj nałgał Pan nałgał Kilka lat robi różnicę. Rybki się z tych miejsc raczej wyniosły, za to gówienko płynie równo.Fetor niesie się na setki metrów.Proponuję zdecydowanie drugą stronę rzeki.Toś mnie też Pan pocieszył... A przecie już Karowa miała być zamknięta na amen i pomniejsze spusty też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Z jednej strony śmierdzi z drugiej tłok się zrobił W dzień i w nocy okupacja i jeszcze wszystkie chaszcze wycieli trzeba wodę poznać to coś przyzwoitego można wydłubać z marszu ciężkopozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 To może coś się dzieje przy opaskach przy Grota??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Pozwole sobie wkleic conieco, gdyz Twoj watek bedzie raczej skromniutki. Poczytaj, mysle ze sie przyda. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2838& ;amp ;amp ;start=0& i temat sumowy http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3476& ;amp ;start=0& prosze bardzo kolejny temat Warsiawski.Parzyc herbatke i do lektury http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3611& ;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Jak nie połazi to nie połowi... a te ,,dane chyba na nic się nie zdadzą bo Wisła co rok zmienia miejscówki nie do poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Życze powodzenia a raczej połowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dzięki za linki Marcel, sporo przydatnych informacji A to że jak się nie połazi to się nie połowi to fakt ale z tych danych mniej więcej już wiem gdzie zacząć łazić Dzięki wszystkim za podpowiedzi, dalsze sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Niemma sprawy.Jak widzisz, spora ekipa z J.pl sie tam szweda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi