SzymonP Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Czy ktoś używał może gotowych skrzydełek do jętek majowych z tej firmy? Interesuje mnie zwłaszcza jak sprawdzają się one w czasie łowienia (czy mucha nie skręca przyponu itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Kup, sprawdź i nam opisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Kup, sprawdź i nam opisz Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Szymonie - kupiłem, sprawdziłem i nigdy więcej. Mucha, po ich użyciu wygląda jak żywa, zjawiskowo po prostu i nadaje się ..... do gablotki. Można łowić tylko na „wypuszczaną” , czyli bez rzutu, poprzez spławiane z nurtem i wysnuwanie linki z kołowrotka. Skręcanie przyponu przy rzucie jest wręcz dramatyczne. Próbowałem do mokrych, kręcąc je jako mocno przylegające do tułowia, ale też słabo, bo te skrzydełka łatwo odpadają. Podklejanie czyni muchę niestabilną. Takie są moje doświadczenia, które nie wykluczają, że są koledzy, którzy potrafią zrobić muchę nie tylko gablotową. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Robercie, dziękuję. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Pierwsza próba z tymi materiałami. Skrzydła wykonane z twardego materiału.Kupiłem w celach poznawczych.Drugi raz nie kupię.Tułowik po uprzednim nasmarowaniu smarem do linek Loon pływa bardzo dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) Tak jak napisał Robert.Tylko do gablotki.Ale doświadczenie z tym materiałem mi przyniosło i korzyść.Nie kupuję żadnych tego typu gotowców i bardziej przyglądam się materiałom pod kątem ich ewentualnego skręcania przy łowieniu żyłki.Zresztą to tragedia dla kręcenia much.Kupić wszystko piękne i gotowe i tylko dowiązać do haczyka.Niedługo na haczyk nałożą formę,wtrysną i piękna mucha jak żywa gotowa.Żałosne. Edytowane 30 Maja 2019 przez Radek79 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi