Skocz do zawartości

Night_Walker Handmade

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, lubię czasem pójść w realizm i pobawić się z odwzorowywaniem natury.

W moich warunkach realistyczność nie przekłada się na wyniki, ale w nocy, w wiślanej wodzie ryby raczej detali nie widzą :)

Natomiast w dzień, płycej...robiłem testy na pasiakach. Przy mocno realistycznych przynętach brań nie było dużo więcej, ale w większości przypadków przynętę trzeba było wyciągać z gardła. A te mniej naśladujące naturę wabiki były szczypane za kotwiczkę, za koniec ogonka itd.

Mam w planach trochę realistycznych boleniówek.

Zobaczymy jak wyjdą. No i co bolenie na to powiedzą.

A, nie wrzucałem efektów zabawy z kopią wyrzeźbionego klocka.

No więc pierwsze malowanie wyszło jak na foto. Mocno odblaskowe w świetle.

post-48862-0-40663200-1650570389_thumb.jpg

• Like 5

Jakbym założył kotwice, zamiast ciut za lekkich obciążników które dałem ze względu na przepisy, to byłby pływający, ale ledwie ledwie, taki prawie suspending.

Nurt faktycznie bardzo pomaga, jerk nabiera dużo więcej życia.

Natomiast sumować chciałem również na wolniakach, a tam jednak przydałaby się bazowo agresywniejsza akcja.

Także spróbuję jednak zmienić proporcje żywicy do mikrobalonu i jeszcze poeksperymentować z wyważaniem.

Jak nie wyjdzie zadowalająco, to trudno, ten kształt w połączeniu ze sterem daje radę :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Na mojej Wiśle przybór, poprzestawiało ryby.

Myślałem, że zejdę o kiju, ale jednego udało się znaleźć. Może żaden olbrzym, ale te 45cm pewnie miał. Jak na 2h wypad to nie jest źle, w tych warunkach obstawiałem, że zejdę jednak bez kontaktu.

Spotkałem też dzika, co ciut mnie zaskoczylo, ponieważ dobre kilka miesięcy widywałem tylko sarenki.

Swoją drogą koziołki już szczekają i robią się zaczepne. Jeden biegał po krzakach ze 20m ode mnie i ewidentnie chciał, żebym wynosił się z jego miejscówki :D

Dziwne, sarny chyba nie są terytorialne...

Są terytorialne, od wiosny do końca sierpnia mniej więcej zajmują terytoria o które walczą, teraz tzn kiedy o tym piszę trwa ruja która potrwa do końca sierpnia właśnie.

• 3 miesiące temu...