Skocz do zawartości

Seaknight axe 4000-pochyły nawój plecionki.

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj nawinąć linkę jeszcze raz. Ale szpulkę wrzuć do wody, plecionkę przełóż przez wszystkie przelotki wędziska (no chyba, że tak już robiłeś)  i nawijaj "na mokro". 

Jak na mój gust, to sugerując się tym https://www.youtube.com/watch?v=r_MBUw2DmSM  nawija przyzwoicie.

Edytowane przez Koincydencja

Jeszcze nie miałem okazji,natomiast wszcząłem spór na ali i chińczyk sugeruje kombinowanie z podkładkami pod szpulę  i poucza mnie jak nawijać linkę,jakby miało to coś zmienić w tej sytuacji,kiedy nawijałem kilka razy różne linki bez poprawy.

Jeszcze nie miałem okazji,natomiast wszcząłem spór na ali i chińczyk sugeruje kombinowanie z podkładkami pod szpulę  i poucza mnie jak nawijać linkę,jakby miało to coś zmienić w tej sytuacji,kiedy nawijałem kilka razy różne linki bez poprawy.

Słabo widzę regulację podkładkami. To nie jest stożek góra-dół, tylko mocne przykoszenie boczne, tego podkładkami nie ustawisz.

Na pierwszy rzut oka coś jest poważnie zwichrowane, powinieneś zwrócić towar i raczej nic nie kombinować, pytanie czy to jest opłacalne..

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Na szczęscie aliexpress przyznało mi rację w kwestii sporu i mam dwie opcje:odesłanie towaru i całkowity zwrot kosztów lub częściowy zwrot w wysokości 70 paru złotych bez odsyłania.

Odpisz im, że nie widzisz podstaw aby pokrywać zwrot wadliwego towaru, który zaistniał nie z Twojej winy i domagaj się zwrotu całej kwoty.

Wydaje mi się, że przyczyną takiego nawoju jest elastyczny / mało sztywny materiał z jakiego jest wykonana szpula. Jeśli nawinąłeś grubą plecionkę, dodatkowo z mocnym napięciem plecionki w czasie zwijania, to siła nawoju plecionki będącej na szpuli spowodowała deformacje szpuli (szpula jest zwichrowana). Jeśli masz możliwość, to spróbuj nawinąć cieńsza plecionkę lub żyłkę i jeśli nie będzie takiego samego nawoju, to będzie potwierdzeniem mojej tezy.