Przem1987 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Witam,przedstawiam nowe chińskie rozwiązanie nawoju ,a mianowicie pochyły nawój plecionki,który wyraźnie widać u dołu między prawą i lewą krawędzią szpuli.Można coś na to poradzić,a może reklamować produkt u chińczyka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Sprawdzałeś czy przypadkiem owa szpulka jest "prosta" i "wyśrodkowana" ??? Edytowane 1 Czerwca 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Jak to w ogóle jest możliwe? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Taksamo mozliwe jak kopniety kwadrat.Tyle ze nazwy na to chyba jeszcze nikt nie wymyslil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Rotor czy oś szpuli są proste? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 oddaj to cos i kup sobie kolowrotek,tanio zawsze kupuje sie 2x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Taksamo mozliwe jak kopniety kwadrat.Tyle ze nazwy na to chyba jeszcze nikt nie wymyslil. Romb. A co do nawoju. Pokaż szpule po zdjęciu plecionki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 A na foto to przypadkiem nie widać skrzywienia szpuli? Jakby lewa niżej. Ja obstawiam jakiś defekt w transporcie. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam,kolejne zdjęcia może pomogą w zdiagnozowaniu problemu,ale z mojego punktu widzenia laika w tej kwestii wszystko wydaje się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 A wez suwmiarke i zmierz szpule wewnatrz jednej i drugiej krawedzi. Bo albo jestem slepy albo ta szpula jest do bani. Tam gdzie ta pletka to jakby ktos ja nadepnal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Czy kupowanie tego badziewia z Chin to jakiś nowy polski sport narodowy? Ludzie....nie szkoda Wam pieniędzy, czasu i straconych nerwów? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Żeby zmienić nawój, musisz zastosować baijiu ,spróbuj po tym i wstaw zdjęcie.To taka tradycja przy składaniu kołowrotka. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Powiem szczerze,że liczyłem na jąkaś pomoc,sugestie etc,a nie prześmiewcze komentarze w stylu "musisz zastosować baijiu". Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Przem1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Trzeba było kupić normalny kołowrotek a nie jakieś wynalazki a teraz płać i płacz.Kolega wyżej dobrze napisał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie przesadzajcie pany ... Wiele z tych kołowrotków to naprawdę niezłe konstrukcje jak czytam opinie użytkowników bo sam używam multiplikatorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Spróbuj nawinąć linkę jeszcze raz. Ale szpulkę wrzuć do wody, plecionkę przełóż przez wszystkie przelotki wędziska (no chyba, że tak już robiłeś) i nawijaj "na mokro". Jak na mój gust, to sugerując się tym https://www.youtube.com/watch?v=r_MBUw2DmSM nawija przyzwoicie. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Chińczyk się zdrzemnął po prostu i wyszło jak wyszło .Kupując w naszym sklepie też się zdąża ale jest gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja to bym ręcznie chyba nie potrafił tak nawinąć. Łapałeś już z tym nawojem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Jeszcze nie miałem okazji,natomiast wszcząłem spór na ali i chińczyk sugeruje kombinowanie z podkładkami pod szpulę i poucza mnie jak nawijać linkę,jakby miało to coś zmienić w tej sytuacji,kiedy nawijałem kilka razy różne linki bez poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Jeszcze nie miałem okazji,natomiast wszcząłem spór na ali i chińczyk sugeruje kombinowanie z podkładkami pod szpulę i poucza mnie jak nawijać linkę,jakby miało to coś zmienić w tej sytuacji,kiedy nawijałem kilka razy różne linki bez poprawy.Słabo widzę regulację podkładkami. To nie jest stożek góra-dół, tylko mocne przykoszenie boczne, tego podkładkami nie ustawisz.Na pierwszy rzut oka coś jest poważnie zwichrowane, powinieneś zwrócić towar i raczej nic nie kombinować, pytanie czy to jest opłacalne.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Na szczęscie aliexpress przyznało mi rację w kwestii sporu i mam dwie opcje:odesłanie towaru i całkowity zwrot kosztów lub częściowy zwrot w wysokości 70 paru złotych bez odsyłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Za ponad 70 pln ?Lowilbym z takim nawojem ! Zwycięstwo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Za ponad 70 pln ?Lowilbym z takim nawojem ! Zwycięstwo ! Jak Tramp z Hauawei Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Na szczęscie aliexpress przyznało mi rację w kwestii sporu i mam dwie opcje:odesłanie towaru i całkowity zwrot kosztów lub częściowy zwrot w wysokości 70 paru złotych bez odsyłania. Odpisz im, że nie widzisz podstaw aby pokrywać zwrot wadliwego towaru, który zaistniał nie z Twojej winy i domagaj się zwrotu całej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Wydaje mi się, że przyczyną takiego nawoju jest elastyczny / mało sztywny materiał z jakiego jest wykonana szpula. Jeśli nawinąłeś grubą plecionkę, dodatkowo z mocnym napięciem plecionki w czasie zwijania, to siła nawoju plecionki będącej na szpuli spowodowała deformacje szpuli (szpula jest zwichrowana). Jeśli masz możliwość, to spróbuj nawinąć cieńsza plecionkę lub żyłkę i jeśli nie będzie takiego samego nawoju, to będzie potwierdzeniem mojej tezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi