lukomat Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ponizej link do galerii zdjec z Redy umieszczonej na flyfishing.pl http://www.flyfishing.pl/galeria/galeria.php?gal_id=last Nareszcie cos optymistycznego tego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 A tu jeszcze cos do poczytania:http://www.pzw.wejherowo.pl/info-tarlopodsumowanie.phpPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Piękne zdjęcia, wspaniałe klimaty, piękne ryby. Niestety po tych zdjęciach widać, jak łatwo wykłusować trocie i łososie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witam Dlatego tak ważne jest pilnowanie tarlisk, bo na zapędy kulinarne naszych kłusoli i nie tylko narazie nie ma co liczyć. Ze świątecznymi życzeniami dla Wszystkich Tomek Tarłowski - Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jeszcze jedno jest wazne, choc nie najwazniejsze - musi byc oddzielny cennik na takie rzeki. Najlepiej dniówka i to słona. Tak jest na Morrum i ryb tam jest w bród (inna rzecz ze nie chcą za bardzo brac na spina ).Jesli bedziemy pilnowac tarlisk/lowisk i odpowiednio cenic lowiska - ryby beda. Inaczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nie no ale nie porownojmy M?rrum do Redy ;P. W Szwecji jest wogole inna kultura ludzi i tam dbaja o ryby, pozatym rozmiarowo to lososie sa nieporownywalne wieksze od tych Polskich A co do fot to extra! Smutne jest tylko to ze w czasie takiego tarła, szansa ze losos/troc stanie sie ofiara klusola jest prawie pewna :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Powem Ci, ze krajobrazowo to wole Rede od Morrum. Morrum to taki park z laweczkami, a Cyganie na splawik karpia lowia (bo tam w jednym sektorze wolno).Co do wielkosci lososia, to gdyby Redzie i innym rzekom pomorskim/zachodniopomorskim dac odsapnac, to nie mielibysmy powodów do wstydu. Ale to juz pod warunkami jak powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zobaczcie co się łowi na Redzie http://www.pzw.wejherowo.pl/galeria-trociezredy2007.php orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 abstrachując,w sumie nasze rekordy (wprawdzie Polski)w łososiu i troci są dość imponujące i nie pamiętam żebym się natknął na Morrum na rybę kalibru rekordu Polski w obu gatunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja byłem, widziałem. Piękna rzeczka -pstrągi i trocie.Polecam JJ@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 abstrachując,w sumie nasze rekordy (wprawdzie Polski)w łososiu i troci są dość imponujące i nie pamiętam żebym się natknął na Morrum na rybę kalibru rekordu Polski w obu gatunkach Przejrzalem statystyki za 2006. Największy losos na Morrum 16,5kg, najwieksza troc 13kg. Sporo metrowych i wiecej nie zwazono...a zlowiona rybe trzeba zglosic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Niedawno miałem okazję spotkac sięi łapac rybki z kolegą z Danii. Opowiadałem jemu o moich planach wędkarskich na rok 2007. Planowałem wyjazd nad rzekę Morrum. Stwierdził, że lepsze wyniki wedkarze mają na rzekach w Danii, ot Morrum jest dobrze przygotowane dla wędkarzy, nawet dla niepełnosprawnych. Jest jednak mocno przereklamowane ..... W związku z tym, planujuę osobiście w kwietniu sprawdzić zasobność Duńskich rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Morrum przede wszystkim jest bardzo drogie. Od 200 do nawet 600 SEK za dobe, w zaleznosci od pory roku. Niemniej nie chodzi o brak ryb, bo jest ich tam od cholery, tylko o to ze nie chca brac! Wszystkie przynety z naszych pomorskich rzek mozna sobie wlozyc i bolesnie zakrzywic. Z drugiej strony rozpoznac to lowisko ciezko, z uwagi na ceny. Ze statystyk wynika, ze tylko na poczatku spining jest równowazny musze, potem w zasadzie mozna cos zlowic jedynie na muche. To tez trzeba wziac pod uwage planujac wyjazd (a na poczatku jest najdrozej).Jezeli w Dani dobrze bierze i jest taniej - nie ma po co jechac na Morrum. Poza tym, troc/losos wchodzi nie tylko do Morrum. Kolega wybral sie kiedys z UL-em nad inna rzeke nieopodal i mial bliskie spotkanie z jakims salmonidem, który rozbroil go w 15 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 @Komancz, ...W związku z tym, planuję osobiście w kwietniu sprawdzić zasobność Duńskich rzek... - wiem, że jeszcze daleko do kwietnia, ale daj znać po powrocie jak to wszystko tam wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 OK ! Dam znać, jednakże panujące anomalie pogodowe sprawiły, że ryby zwariowały. Terminy mogą się zmienić, jak również plan wyjazdu ulegnie zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 do Redy ostatnio wpuścili narybek pstrąga i lipienia...Łącznie ok. kilka tysięcy sztuk. Rzeka jest pilnowana ,do tego wysoki koszt licencji... Szykuje się rybna rzeka.Podobnie jak podkrakowska Rudawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Do tego będzie musiało dojść, żeby były ryby wody będą musiały przejść w ręce prywatnych towarzystw wędkarskich. Wędkarze wtedy naprawdę dbają o taką wodę bo dbają o swoje i wiedzą ile to kosztuje wysiłku. Tak właśnie jest z podkrakowską Rudawą na której miałem okazję wędkować. Walka towarzystwa o tę rzekę trwała bardzo długo, ale jak widać opłaciło się.pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzisiaj osobiście sprawdziłem rybność Redy.Bardziej wyglądało to na jezioro Redzkie -Rzeka wyszła z koryta a ja w krótkich butach znalazłem może z pięć miejsc w których mogłem porzucać Udało się trafić 60-kę z samego rana-później woda szła wgórę i mętniała ,tak że sobie darowałem dalsze łowienie Ryba faktycznie musi być, bo niektórzy miejscowi maja od początku sezonu po 10 ryb na koncie.Oby chłopakom dalej tak dobrze szło gospodarzenie na tej rzece, szczere gratulacje.Więcej pieniędzy z licencji,lepsza ochrona i będzie się kręcić Tylko żeby nie zaczęli zarybiać bartlami bo skończy się tak jak na Słupi Zapomniałem dodac że pi...ło jak w kieleckiem,Wiatr łeb urywał fotka niestety z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 @rockyGratulacje.Ładna sztuka, ważne, że złapałeś. pozdrorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 prawdziwa ślicznotka... GRATULJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Gratuluję rybki A fotka wyszła niezła jak na te z komórek- prawie jak z kiepskiej cyfrówki. Pozdro JJ@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzięki panowie!Nic tak nie poprawia humoru jak spotkanie z królową pomorskich rzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzięki panowie!Nic tak nie poprawia humoru jak spotkanie z królową pomorskich rzek do pełni szczęścia tylko KRÓLA jeszcze brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 @Rocky - Gratulacje. Widzę że pozostajesz wierny swojej tajnej broni - Sting Rules! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 @Rocky, gratuluję trotki p.s.z jakim sterem używasz stingów? Ze starym czy nowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi