Tom_S Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Uważam, że kierowanie się polityką zemsty i zamiatania śmieci pod dywan, podlane sosem składającym się ze strachu, niezrozumienia, nietolerancji, niechęci itp. nic nie zmieni a odniesie odmienny skutek. Zwierzęcia nie nauczymy niczego karami i biciem. A człowiek to zwierzę, choć niestety głupsze od czworonogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Uważam, że kierowanie się polityką zemsty i zamiatania śmieci pod dywan, podlane sosem składającym się ze strachu, niezrozumienia, nietolerancji, niechęci itp. nic nie zmieni a odniesie odmienny skutek. Zwierzęcia nie nauczymy niczego karami i biciem. A człowiek to zwierzę, choć niestety głupsze od czworonogów. Brednie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_S Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Na szczęście brednie nie są karalne a merytoryczne uwagi zawsze w cenie. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Tom_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Uważam, że kierowanie się polityką zemsty i zamiatania śmieci pod dywan, podlane sosem składającym się ze strachu, niezrozumienia, nietolerancji, niechęci itp. nic nie zmieni a odniesie odmienny skutek. Zwierzęcia nie nauczymy niczego karami i biciem. A człowiek to zwierzę, choć niestety głupsze od czworonogów. Szanowny Kolego, jeśli Twój post tyczy się opisywanych wcześniej patologicznych sytuacji, lub innych przypadków łamania prawa to słada się on z klasycznej nowomowy i frazesów. Takie sformułowania przynoszą więcej szkody niż pożytku, a ich dobroduszny i pseudo humanistyczny charakter jest jedną z przyczyn upadku obyczajów i braku poszanowania prawa. Bo najpierw jest prawo i jego przestrzeganie, a potem cała reszta pierdoletów zwanych nietolerancją, polityką zemsty, niezrozumieniem, toksycznym dzieciństwem, nienawiścią, odwetem...A człowiek, którego nazwałeś zwierzęciem nabył w drodze ewolucji przywileje. Nie zwalniają go one jednak z obowiązków. I jedne i drugie różnią nas od zwierząt. Tłumaczenie patologii przynależnością do grupy ssaków czy człekokształtnych jest samo w sobie patologią. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 (…) Kraje o wyższej kulturze prawnej niż Polska nie skazują na obcięcia (…) sisiaków...… a szkoda, bo przydałoby się to wobec pedofilów i gwałcicieli! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 … a szkoda, bo przydałoby się to wobec pedofilów i gwałcicieli! a co z tymi, co zdradzają swoje żony ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 … a szkoda, bo przydałoby się to wobec pedofilów i gwałcicieli! Hmm... bardzo dobry pomysł. Trzeba jednak wprowadzić gradacje kar. Np. wykorzystanie pijanej koleżanki- depilacja gorącym woskiem, gwałt po pijaku- obcięcie 5 cm, gwałt na imprezie lewicowej- obcięcie lewego jądra, na imprezie prawicowej- prawego itd. Do tego jak pokazał przypadek pana Tomasza Komendy sąd może się pomylić. Trzeba więc powołać miejsce gdzie odcięte członki lub ich fragmenty będą przechowywane by w razie czego można byłoby je jeszcze raz przyszyć. Powinna to być instytucja pod godną nazwą np. Narodowy Instytut Członka (NIC) , Polski Instytut Członka (PIC) lub Państwowy Instytut Siusiaka (tu już bez skrótu). Oczywiście musi być tam prezes z solidną pensją i tytułem np. Naczelny Kastrator(ew.Skrutator) Polski/Narodowy. Oczywiście musi być w razie czego też Generalny Przyszywator Polski (Narodowy). W takim instytucie musiałyby być różne wydziały np. Wydział Worka Mosznowego. Na czele wydziału minimum profesor....A teraz na poważnie. Ludzie kochani jest pełnia sezonu. Lata jeszcze jętka, biorą bolenie, sumy, sandacze, przyroda rozkwitła, kobiety wypiękniały a na forum tematy jak w lutym.Dla mnie wątek do zaorania. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) ...uderz w stół :D :D Sławek, było wyraźnie podane kogo ma tyczyć gilotyna Za zdradę w KK chyba nie ma jeszcze paragrafu ?P.S. też jestem za kłódką , nic dobrego już tu nie wyniknie /;-) Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Krzysiek P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 a co z tymi, co zdradzają swoje żony ? Powinna być nagroda za oszczędzanie kobiety najbardziej wykorzystywanej (żony)… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 A jeśli to żona zdradza? ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 W jednym z państw skandynawskich, jeszcze na początku XX w ucinano ręce za kradzieże. Teraz mogą pozwolić sobie na liberalizm wobec pokoleń obywateli wychowanych surowy sposób. Natomiast cały problem zasadza sie na fakcie, ze bezwzględne i surowe prawo, kusi władze do jego nadużywania jako aparatu opresji politycznej wobec obywateli. Co ciekawe, im bardziej demokratyczne z założenia państwo, tym wieksze koszmary potrafi urodzić (wszak Hitler objął władze w wyniku wyborów). Zdecydowanie lepiej wyglądają monarchie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Hmm... bardzo dobry pomysł. Trzeba jednak wprowadzić gradacje kar. Np. wykorzystanie pijanej koleżanki- depilacja gorącym woskiem, gwałt po pijaku- obcięcie 5 cm, gwałt na imprezie lewicowej- obcięcie lewego jądra, na imprezie prawicowej- prawego itd. Do tego jak pokazał przypadek pana Tomasza Komendy sąd może się pomylić. Trzeba więc powołać miejsce gdzie odcięte członki lub ich fragmenty będą przechowywane by w razie czego można byłoby je jeszcze raz przyszyć. Powinna to być instytucja pod godną nazwą np. Narodowy Instytut Członka (NIC) , Polski Instytut Członka (PIC) lub Państwowy Instytut Siusiaka (tu już bez skrótu). Oczywiście musi być tam prezes z solidną pensją i tytułem np. Naczelny Kastrator(ew.Skrutator) Polski/Narodowy. Oczywiście musi być w razie czego też Generalny Przyszywator Polski (Narodowy). W takim instytucie musiałyby być różne wydziały np. Wydział Worka Mosznowego. Na czele wydziału minimum profesor....A teraz na poważnie. Ludzie kochani jest pełnia sezonu. Lata jeszcze jętka, biorą bolenie, sumy, sandacze, przyroda rozkwitła, kobiety wypiękniały a na forum tematy jak w lutym.Dla mnie wątek do zaorania.Ironia-rozumiem.Aczkolwiek jestem za głupi aby zrozumieć ironizowanie w takim temacie.Może warto sprawdzić ile średnio odsiaduje gwałciciel w naszym kraju i ile wyroków za gwałt jest wydawanych w zawieszeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Hmm... bardzo dobry pomysł. Trzeba jednak wprowadzić gradacje kar. Np. wykorzystanie pijanej koleżanki- depilacja gorącym woskiem, gwałt po pijaku- obcięcie 5 cm, gwałt na imprezie lewicowej- obcięcie lewego jądra, na imprezie prawicowej- prawego itd. Do tego jak pokazał przypadek pana Tomasza Komendy sąd może się pomylić. Trzeba więc powołać miejsce gdzie odcięte członki lub ich fragmenty będą przechowywane by w razie czego można byłoby je jeszcze raz przyszyć. Powinna to być instytucja pod godną nazwą np. Narodowy Instytut Członka (NIC) , Polski Instytut Członka (PIC) lub Państwowy Instytut Siusiaka (tu już bez skrótu). Oczywiście musi być tam prezes z solidną pensją i tytułem np. Naczelny Kastrator(ew.Skrutator) Polski/Narodowy. Oczywiście musi być w razie czego też Generalny Przyszywator Polski (Narodowy). W takim instytucie musiałyby być różne wydziały np. Wydział Worka Mosznowego. Na czele wydziału minimum profesor....A teraz na poważnie. Ludzie kochani jest pełnia sezonu. Lata jeszcze jętka, biorą bolenie, sumy, sandacze, przyroda rozkwitła, kobiety wypiękniały a na forum tematy jak w lutym.Dla mnie wątek do zaorania.Ty Mysha rzuć tę Biedronkę (to nie ja, to Marcin). Nasze kabarety ostatnio trochę zawodzą. Marnujesz się.Drag-nie ważne statystyki tej, czy innej władzy, opinie panów profesorów, sędziów, niektórych polityków i innej maści specjalistów od wszystkiego. Liczy się opinia społeczeństwa, które nie czuje się bezpiecznie. Jeśli gwałciciel wychodzi na wolność (podobno ich tam resocjalizują, w skrajnych przypadkach leczą, a na wolności monitorują) i dopuszcza się tego samego, to coś z tym systemem chyba nie tak? Żeby już tak daleko nie sięgać. Opinia wędkarzy o łagodnym traktowaniu kłusowników przez sądy jest raczej powszechna. No i co ma tu do rzeczy wykrywalność? Prawo ma chronić tych, którzy go nie łamią. Nie być skrojone dla przestępców w imię lewackich przekonań wąskiej, aczkolwiek wpływowej części. Kraje o wyższej kulturze prawnej, o których wspomniałeś, mają już dziś właśnie z tego powodu poważny problem. A statystyki? Najlepiej pokazuje przykład Szwecji, gdzie tuszowano różne sprawy w imię ładnie wyglądających i obliczonych na uspokojenie statystyk. Dziennikarzom, którzy próbowali pokazać prawdę na ten temat zwyczajnie zamykano gębę. Taka kultura prawna! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zapędzamy się w dyskusji o traktowaniu przestępców i ich występków. Jest jeszcze jeden aspekt, o którym trzeba napomknąć. Stosunek i traktowanie przez sądy świadków czy osoby skarżące. Można odnieść wrażenie, że odwróciły się role i wszystko stanęło na głowie. Legendarne już pojęcie znikomej szkodliwości czynu w połączeniu z ujawnieniem przestępcy danych osobowych i innych szczegółów dotyczących świadka powoduje, że odechciewa się brać w tym cyrku udział. Niezrozumiała tendencja do szukania byle okazji, żeby podejrzanego wypuścić na wolność, wałkowane w kółko farmazony o przepełnieniu więzień, nowatorskie pomysły dotyczące resocjalizacji, wszystko to sprzyja utracie wiary ludzi przestrzegających prawo w wymiar sprawiedliwości. Zjawisko wprost proporcjonalne do poczucia bezkarności w środowisku przestępczym. Ryba psuje się od głowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Ja miałem przygodę z burakiem na Wigrach.Razem z kolegą z forum Bobem od książek siedzimy sobie na łodzi na spławik jak by nigdy nic.Przypływa koleś i tekst kurrrr zajęliście moje miejsce i trach przepłynął nam po spławikach raz i dwa po żyłce. No myślałem że go zajeeeee ...... Jak znajdę wstawię foto gościa masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 hahaha...dobrze, że Wam karnego k...sa na burtę nie przykleił... Rzeczywiście "rynce opadajom", trza się będzie znowu lać na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 J...ć świat i tę klatkę zwaną "kula ziemska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) A jeśli to żona zdradza? ...Świetna sprawa, jest pretekst do zemsty. http://jerkbait.pl/topic/12068-jerkbait-sie-śmieje/page-1073 #21454 Ja miałem przygodę z burakiem na Wigrach.Razem z kolegą z forum Bobem od książek siedzimy sobie na łodzi na spławik jak by nigdy nic.Przypływa koleś i tekst kurrrr zajęliście moje miejsce i trach przepłynął nam po spławikach raz i dwa po żyłce. No myślałem że go zajeeeee ...... Jak znajdę wstawię foto gościa masakra !!!Żeby nie wiem co, z buraka nie zrobisz selera... Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi