Skocz do zawartości

Debile są wśród nas

Jacky X

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam, że kierowanie się polityką zemsty i zamiatania śmieci pod dywan, podlane sosem składającym się ze strachu, niezrozumienia, nietolerancji, niechęci itp. nic nie zmieni a odniesie odmienny skutek. Zwierzęcia nie nauczymy niczego karami i biciem. A człowiek to zwierzę, choć niestety głupsze od czworonogów.

Uważam, że kierowanie się polityką zemsty i zamiatania śmieci pod dywan, podlane sosem składającym się ze strachu, niezrozumienia, nietolerancji, niechęci itp. nic nie zmieni a odniesie odmienny skutek. Zwierzęcia nie nauczymy niczego karami i biciem. A człowiek to zwierzę, choć niestety głupsze od czworonogów.

Brednie.

• Like 4

Szanowny Kolego, jeśli Twój post tyczy się opisywanych wcześniej patologicznych sytuacji, lub innych przypadków łamania prawa to słada się on z klasycznej nowomowy i frazesów. Takie sformułowania przynoszą więcej szkody niż pożytku, a ich dobroduszny i pseudo humanistyczny charakter jest jedną z przyczyn upadku obyczajów i braku poszanowania prawa. Bo najpierw jest prawo i jego przestrzeganie, a potem cała reszta pierdoletów zwanych nietolerancją, polityką zemsty, niezrozumieniem, toksycznym dzieciństwem, nienawiścią, odwetem...A człowiek, którego nazwałeś zwierzęciem nabył w drodze ewolucji przywileje. Nie zwalniają go one jednak z obowiązków. I jedne i drugie różnią nas od zwierząt. Tłumaczenie patologii przynależnością do grupy ssaków czy człekokształtnych jest samo w sobie patologią.
  • Like 9

… a szkoda, bo przydałoby się to wobec pedofilów i gwałcicieli! :angry:

Hmm... bardzo dobry pomysł. Trzeba jednak wprowadzić gradacje kar. Np. wykorzystanie pijanej koleżanki- depilacja gorącym woskiem, gwałt po pijaku- obcięcie 5 cm, gwałt na imprezie lewicowej- obcięcie lewego jądra, na imprezie prawicowej- prawego itd. 

Do tego jak pokazał przypadek pana Tomasza Komendy sąd może się pomylić. Trzeba więc powołać miejsce gdzie odcięte członki lub ich fragmenty będą przechowywane by w razie czego można byłoby je jeszcze raz przyszyć. Powinna to być instytucja pod godną nazwą np. Narodowy Instytut Członka (NIC) , Polski Instytut Członka (PIC) lub Państwowy Instytut Siusiaka (tu już bez skrótu). Oczywiście musi być tam prezes z solidną pensją i tytułem np. Naczelny Kastrator(ew.Skrutator) Polski/Narodowy. Oczywiście musi być w razie czego też Generalny Przyszywator Polski (Narodowy). W takim instytucie musiałyby być różne wydziały np. Wydział Worka Mosznowego. Na czele wydziału minimum profesor....

A teraz na poważnie. Ludzie kochani jest pełnia sezonu. Lata jeszcze jętka, biorą bolenie, sumy, sandacze, przyroda rozkwitła, kobiety wypiękniały a na forum tematy jak w lutym.

Dla mnie wątek do zaorania.

• Like 12

...uderz w stół :D  :D :D  :D :D   
Sławek, było wyraźnie podane kogo ma tyczyć gilotyna ;)  Za zdradę w KK chyba nie ma jeszcze paragrafu :P ?

P.S. też jestem za kłódką , nic dobrego już tu nie wyniknie /;-)

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 2

W jednym z państw skandynawskich, jeszcze na początku XX w ucinano ręce za kradzieże.

Teraz mogą pozwolić sobie na liberalizm wobec pokoleń obywateli wychowanych surowy sposób.

Natomiast cały problem zasadza sie na fakcie, ze bezwzględne i surowe prawo, kusi władze do jego nadużywania jako aparatu opresji politycznej wobec obywateli. Co ciekawe, im bardziej demokratyczne z założenia państwo, tym wieksze koszmary potrafi urodzić (wszak Hitler objął władze w wyniku wyborów).

Zdecydowanie lepiej wyglądają monarchie...

• Like 2

Hmm... bardzo dobry pomysł. Trzeba jednak wprowadzić gradacje kar. Np. wykorzystanie pijanej koleżanki- depilacja gorącym woskiem, gwałt po pijaku- obcięcie 5 cm, gwałt na imprezie lewicowej- obcięcie lewego jądra, na imprezie prawicowej- prawego itd. 

Do tego jak pokazał przypadek pana Tomasza Komendy sąd może się pomylić. Trzeba więc powołać miejsce gdzie odcięte członki lub ich fragmenty będą przechowywane by w razie czego można byłoby je jeszcze raz przyszyć. Powinna to być instytucja pod godną nazwą np. Narodowy Instytut Członka (NIC) , Polski Instytut Członka (PIC) lub Państwowy Instytut Siusiaka (tu już bez skrótu). Oczywiście musi być tam prezes z solidną pensją i tytułem np. Naczelny Kastrator(ew.Skrutator) Polski/Narodowy. Oczywiście musi być w razie czego też Generalny Przyszywator Polski (Narodowy). W takim instytucie musiałyby być różne wydziały np. Wydział Worka Mosznowego. Na czele wydziału minimum profesor....

A teraz na poważnie. Ludzie kochani jest pełnia sezonu. Lata jeszcze jętka, biorą bolenie, sumy, sandacze, przyroda rozkwitła, kobiety wypiękniały a na forum tematy jak w lutym.

Ironia-rozumiem.Aczkolwiek jestem za głupi aby zrozumieć ironizowanie w takim temacie.

Może warto sprawdzić ile średnio odsiaduje gwałciciel w naszym kraju i ile wyroków za gwałt jest wydawanych w zawieszeniu.

• Like 1

Ty Mysha rzuć tę Biedronkę :)  (to nie ja, to Marcin). Nasze kabarety ostatnio trochę zawodzą. Marnujesz się.

Drag-nie ważne statystyki tej, czy innej władzy, opinie panów profesorów, sędziów, niektórych polityków i innej maści specjalistów od wszystkiego. Liczy się opinia społeczeństwa, które nie czuje się bezpiecznie. Jeśli gwałciciel wychodzi na wolność (podobno ich tam resocjalizują, w skrajnych przypadkach leczą, a na wolności monitorują) i dopuszcza się tego samego, to coś z tym systemem chyba nie tak? Żeby już tak daleko nie sięgać. Opinia wędkarzy o łagodnym traktowaniu kłusowników przez sądy jest raczej powszechna. No i co ma tu do rzeczy wykrywalność? Prawo ma chronić tych, którzy go nie łamią. Nie być skrojone dla przestępców w imię lewackich przekonań wąskiej, aczkolwiek wpływowej części. Kraje o wyższej kulturze prawnej, o których wspomniałeś, mają już dziś właśnie z tego powodu poważny problem. A statystyki? Najlepiej pokazuje przykład Szwecji, gdzie tuszowano różne sprawy w imię ładnie wyglądających i obliczonych na uspokojenie statystyk. Dziennikarzom, którzy próbowali pokazać prawdę na ten temat zwyczajnie zamykano gębę. Taka kultura prawna!

• Like 1

Zapędzamy się w dyskusji o traktowaniu przestępców i ich występków. Jest jeszcze jeden aspekt, o którym trzeba napomknąć. Stosunek i traktowanie przez sądy świadków czy osoby skarżące. Można odnieść wrażenie, że odwróciły się role i wszystko stanęło na głowie. Legendarne już pojęcie znikomej szkodliwości czynu w połączeniu z ujawnieniem przestępcy danych osobowych i innych szczegółów dotyczących świadka powoduje, że odechciewa się brać w tym cyrku udział. Niezrozumiała tendencja do szukania byle okazji, żeby podejrzanego wypuścić na wolność, wałkowane w kółko farmazony o przepełnieniu więzień, nowatorskie pomysły dotyczące resocjalizacji, wszystko to sprzyja utracie wiary ludzi przestrzegających prawo w wymiar sprawiedliwości. Zjawisko wprost proporcjonalne do poczucia bezkarności w środowisku przestępczym. Ryba psuje się od głowy.

• Like 3

Ja miałem przygodę z burakiem na Wigrach.

Razem z kolegą z forum Bobem od książek siedzimy sobie na łodzi na spławik jak by nigdy nic.

Przypływa koleś i tekst kurrrr zajęliście moje miejsce i trach przepłynął nam po spławikach raz i dwa po żyłce. No myślałem że go zajeeeee ...... Jak znajdę wstawię foto gościa masakra !!!

A jeśli to żona zdradza? ...

Świetna sprawa, jest pretekst do zemsty. :D

http://jerkbait.pl/topic/12068-jerkbait-sie-śmieje/page-1073 #21454

Ja miałem przygodę z burakiem na Wigrach.

Razem z kolegą z forum Bobem od książek siedzimy sobie na łodzi na spławik jak by nigdy nic.

Przypływa koleś i tekst kurrrr zajęliście moje miejsce i trach przepłynął nam po spławikach raz i dwa po żyłce. No myślałem że go zajeeeee ...... Jak znajdę wstawię foto gościa masakra !!!

Żeby nie wiem co, z buraka nie zrobisz selera... ;)

Edytowane przez Alexspin